Izabrani direktori javnih preduzeća i ustanova

2
15
Novi Pazar – Druga sednica Skupštine grada Novog Pazara protekla je u znaku razrešenja dosadašnjih, i imenovanju novih vršilaca dužnosti direktora u javnim preduzećima i ustanovama.
Sem toga, utvrđen je prestanak mandata pojedinim odbornicima iz odborničkih klubova vladajuće koalicije, po osnovu izbora tih lica u izvršne organe Grada.
Prestanak mandata utvrđen je za: dr Meha Mahmutovića, gradonačelnika Novog Pazara, Ahmedina Škrijelja, koji će obavljati funkciju njegovog zamjenika, kao i za Rešada Hodžića i Edina Gudževića – članove Gradskog vijeća. Verifikacioni odbor potvrdio je mandate novim odbornicima umjesto lica koja su izabrana u izvršne organe gradske vlasti.
Novi vršioci dužnosti direktora su u JP „Zavod za urbanizam“, JP „Direkcija za izgradnju grada Novog Pazara“, Kulturnom centru, Sportskom centru, Centru za decu i omladinu „Duga“, Turističkoj organizaciji, kao i u Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“. Stari – novi direktori, odlukom Skupštine biće Hanefija Brničanin, vršilac dužnosti direktora u JP „Vodovod i kanalizacija“, Sportskom savezu Enver Gusinac.
U JP Direkcija za izgradnju grada, novi vršilac dužnosti direktora je Esad Suljović, u Sportskom centru Mirsad Ikić, u JP Zavod za urbanizam postavljen je Ruždija Serezlić, a u Kulturnom centru Husein Memić, u „Dugi“ Fatima Durović, a Narodnoj biblioteci Avdija Salković i Haris Gegić u Turističkoj organizaciji.
Voljom odborničke većine donijeta je odluka o formiranju Administrativno – mandatne komisije i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja Grada Novog Pazara.
Izvor: Sandzak-x.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Pitanje glasi: Kolko vaki mogu izes ćevapa!Ma lopata Alije Sirotanovića je njima mala. No problemo; za te izjelice JP”Direkcija za rušenje i naruživanje nesretnog NP grada”, po potrebi iznajmljuje raspale mašine. A JP” Za urnebes grada ” zadužen za “SALATU”,i da sve da na javnu raspravu. Futuristićka agencija će sve to slikat i bačit na YAOJTUBE. Komunalci sve to po potrebi očiste sa svojim “KENJARAMA” i pušte niz Rašku.Nekulturni centar organizira manifestaciju ” DANI ĆEVAPA I GOVANA”, a “UDRUGA” napravi plakat,da se svi dobro isplačemo. Bibliotekar Dado,napiše svoja “NESABRANA NEDJELA”, i upriliči zakusku uz neizbežne ćevape. Alo blaori, kolko sve ovo košta? Znamo od prošli put. E ovo vam je i poslednji. Arivederči.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.