Islamska ulema u Siriji i Iraku upozorava na širenje ‘IDIŠ ideologije’ – I Al Kaida se distancirala od IDIŠ-a

2
47

islamska-skupstina-sirije-izdala-fetvu-o-isil-u

Sirija – Islamska skupština Sirije je saopštila da je ratovanje protiv terorističke organizacije Islamska država Irak i Šama (IDIŠ) vadžib (obaveza) za sve muslimane.

U pisanom saopštenju Islamske skupštine Sirije, koju čine ugledne ličnosti, islamski učenjaci, predstavnici etničkih grupa i vjreski predstavnici opozicionih grupa, navedeno je da se u Siriji pojavila okrutnost Islamske države Irak i Šama (IDIŠ) koji nema veze sa sunizmom.
U saopštenju je navedeno da je organizacija krši ljudska prava i da je povezana sa obavještajnim organizacijama koje “nastoje da osujete džihad i revoluciju”.
“Agenti obavještajnih službi uvukli su se među pobunjenike i pokušali da sputaju u ostvarenju cilja sirijske revolucije. Kada to nisu uspjeli i zvanično su se pod imenom IDIŠ odvojili od opozicionara i počeli napadati sirijske revolucionare. Iz tog razlog, ratovanje protiv IDIŠ-a vadžib je za sve muslimane.”
Islamska skupština, kojom predsjedava islamski učenjak iz Sirije Usame Rifai, sastoji se od 128 delegata i 21 predstavnika, među kojima su šejh Memduh Cuneyt, dr. Abdulkerim Bekkar, dr. Huseyin Abdulhadi, dr. Fida Meczub i šejh Yasir El Masaddi.
Šejh Ali Hatem, lider sunija: Nakon pobjede nad Malikijem istrijebićemo IDIŠ iz Iraka

Irak – Nakon Malikija obračun ćemo se sa IDIŠ-om

Nakon šro su sunijska plemena zauzela veći dio sjevernog Iraka, Islamska država Iraka i Šama je požurila da uspostavi svoju vlast na oslobođenim teritorijama. Odmah su objavili nekakvu povelju gradovima, a u kojoj, između ostalog, prijete sunijama Iraka da će doživjeti isti scenario kao i sirijske sunije.
Tako se u jednom dijelu spomenute povelje navodi sljedeće: ” Kada je u pitanju razno grupisanje, pod različite zastave i komande i nošenje oružja, to ni u kom slučaju ne prihvatamo, shodno riječima Allahovog Poslanika salallahu alejhi we sellem: ”Onaj ko vam dođe (priključi vam se) a vi pod jednim emirom (zapovjednikom) želeći da razdor među vas unese i vaš džemat (zajednicu) rasturi, pa ubijte ga” (Muslim) A u drugom rivajtu kod Muslima: ”Udrite ga sabljom bez obzira ko on bio”. Dakle, ovim su iz IDIŠ-a najavili da će ubiti svakoga ko ne bude pristao na pokornost njihovom vođstvu, baš kao što to rade u Siriji. Ovo je ujedno i dokaz da se Iraku spremaju teški dani. Iračke sunije biće izložene žestokim iskušenjima. Da je to tako dokazuje i izjava šejha Ali Hatem al-Suleimana, voće najbrojnijeg sunijskog plemena Dulaim i jednog od lidera sunijskih plemenskih snaga.
Šejh Ali Hatem je jučer dao intervju za Al Arabiyu, a u kojoj prvo ističe da učeše Islamske države Iraka i Šama u operacijama oslobađanja sjevera Iraka od vladinih snaga ne prelazi više od 7 procenata od ukupnog borja plemenskih snaga. ” Mi smo plemena. Od prvog dana mi smo rekli da rat neće prestati i da nećemo dopustiti Malikijevim snagama da ostanu na našoj teritoriji. A sad mi dozvolite da ukažem na očitu spregu između IDIŠ-a i vladinih organa.
U Ramadiu smo vidjeli mnoge dokaze njihove povezanosti. U gradu koji je bio kompletno blokiran IDIŠ je došao u specijalnim vozilima a neki od njih su nosili uniforme vojske. Zato, mi svi znamo s kime je IDIŠ u savezu. IDIŠ je iranski proizvod, oni trebaju vladi da ih koristi za pokrivanje napada koje izvode pod izgovorom borbe protiv terirista.
Mi smo iskazali svoj prezir prema IDIŠ-u pred Bogom i svjetskom zajednicom. Mi smo u stanju da izbrišemo sve rezultate koje je postigao IDIŠ. Međutim, naš cilj je uništenje Malikijeve tiranije, tek tada mi se možemo posvetiti borbi protiv IDIŠ-a. Plemenske snage su spremne da eliminiraju teroriste IDIŠ-a ako se povuku Malikijeve snage. I prije smo bili u stanju da ih eliminiramo, a to možemo uraditi i sada”.

Citirane izjave šejha Ali Hatema i prijetnje sunijama Iraka od srane IDIŠ-a jasno ukazuju da je Irak tone u krvavo blato.
Makdisi o IDIS-u

Čak se Al Kaida zgražava na zločinima IDIŠ-a

U svom proglasu iz zatvora od prije nekoliko sedmica, Ebu Muhamed Makdisi, jedan od vođa Al Kaide, je optužio Islamsku državu u Iraku i Šamu (IDIŠ, Devla) da je skupina na zabludi, te pozvao mudžahide u IDIŠ-u da napuste ovu grupu i pridruže se Džebhetu Nusri, drugoj džihadskoj skupini u Siriji, koja je u stvari ogranak El-Kaide (detaljnije ovdje).

Druge vođe kao što je Ebu Katade el Filistini su ih nazvali haridžijama i džehennemskim psima na sudnjem danu (detaljnije ovdje).

Čak se i vrhovni vođa Al Kaide, zamjenik Usame bin Ladena oglasio protiv IDIŠ-a (detaljnije ovdje).

Ubijanje civila i mudžahida od stane IDIŠ-a

https://www.youtube.com/watch?v=32CpWIm1zzA

U Siriji, u provinciji Dier Ezzur IDIŠ vrši ofanzivu sa istoka, a Assad sa zapada na zajedničke položaje Islamskog fronta, Nusre (Al Kaida) i Slobodne vojske Sirije (FSA)

10380315_666728330029730_3965172981694896690_n

Jedan od ključnih vođa Islamskog fronta, Halid es-Suri je ubijen od ruku IDIŠ-a.

Islamski front predstavlja umjereni džihadski front u Siriji koji se distancirao od Nusre zbog veza sa Al Kaidom i od FSA zbog veza sa Zapadom, ali je istovremeno sa istima u savezu u borbi protiv Assada.

Pogubljenje mudžahida od strane IDIŠ-a u Siriji:
(Agencije)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Jeste li se ikada zapitali ko u stvari vlada planetom i kako? Koje su to snage tako moćne, iza kulisa, iz podzemlja, koje preko zvaničnih svjetskih vladara, političara pa i crkvenih poglavara, već dugo, dugo vremena vuku konce i stvaraju ratove na svjetskoj ljudskoj sceni.
    Drže u rukama predjsednike, medije, bankare, koji su u toj hijerarhiji obične sluge svjetske vlade, sluge novog svjetskog poretka.
    Te sluge nalaze se svugdje i u svim nivoima vlasti. Po njihovom izgledu i držanju nikada ne biste rekli da su pokorne sluge uske grupe svjetskih moćnika, ali ne dajte da se zavarate, oni to i hoće.

    Dakle, Sve sekte i grupe medju Muslimanskom populacijom u svijetu, smisljaju, stvaraju, organizuju, finansiraju i kontrolisu masoni / jevreji, kao i vatikan, preko svojih “tajnih” masinerija; MOSSAD-FSB-CIA-SIS-MOSSAD… Pravi Islam ce pobijediti i zavladati svijetom tek pred Kijametski dan. Ja Allah, spasi svu bracu i sestre Muslimane od zablude i neznanja! Amin.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.