Genocidna poruka novog Patrijarha

1
6

Šta činiti sa većinskim muslimanima pod vlašću poslušnom Patrijarhu?

Kada bi ovu izjavu komentarisali političari dvije ministarske sandžačke stranke, kazali bi: „Ovo je omaška koja će biti sigurno ispravljena odmah poslije praznika.“

„Mi znamo šta je, otprilike, filozofija i psihologija islama. Oni, kada su u manjem broju, umeju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele, ili da se priđe njima. To je filozofija islama. Zato je jako teško tim ljudima koji žive nesigurnim životom“ (Dnevni list „Blic“ od 27.01.2010.), riječi su novoizabranog patrijarha srpskog Irineja, izrečene petog dana od svog ustoličenja. Ovako razumije islam episkop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski, to jest poglavar Srpske pravoslavne crkve. Kada bi ovu izjavu komentarisali političari dvije ministarske sandžačke stranke, kazali bi: „Ovo je omaška koja će biti sigurno ispravljena odmah poslije praznika.“ E tako mogu komentarisati samo oni muslimani koji su za Patrijarha prihvaćeni samo kada su u manjini. Jer kada se poravnaju, oni podižu glave. To znači, bivaju dostojanstveni jer hodaju uzdignutih glava, ne saginju se da bi se dopali Patrijarhu.
Šta činiti sa većinskim muslimanima pod vlašću poslušnom Patrijarhu? Recimo u Sandžaku. Pa poslije ove izjave očito da nema dilema. Neophodno je promijeniti vjersku strukturu stanovništva. Jasno je da se krenulo blažim sredstvima asimilacije posredstvom beogradskih agenata, otjelovljenim u prosrpskim bošnjačkim političarima i paravjerskim predstavnicima, čija obaveza je da pripreme muslimane za pokrštavanje, ili im toliko ogade život da u iseljenju zatraže spas. A ako asimilacija, pokrštavanje i iseljavanje ne daju rezultate, što je slučaj sa sandžačkim Bošnjacima, očito da je recept srebreničkog genocida nezamjenljiv.
Izjava novog Patrijarha nije greška, već odraz mentalnog i duhovnog stanja jednog čovjeka koji se našao na pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme. Ove riječi su zakasnile nekih dvadesetak godina, kada bi im sigurno bilo likovano. Bošnjaci, kao i drugi muslimani, sigurno će se zabrinuti poslije ovakve izjave, ali vjerujemo da će briga velikodostojnika SPC, kao i običnih vjernika, pravoslavnih Srba, biti veća. A morat će se zapitati šta im je to donio apostolski žrijeb.

Autor: Uredništvo Glas Islama

Izvor: Glas-Islama.info


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Preterujete.

    Ja sam duboko uveren da Patrijah Irinej voli da popije neku casicu alkohola… Ovaj put je rezultiralo nesmotrenom izjavom. Mozda ce biti jos toga kad popije, ali ko bi trebao da obraca paznju na Patrijahovu nekontrolisanost u pripravnickom delu funkcije, i to jos pod “dejstvom”. 🙂
    Obratite Vi, gospodo, PAZNJU na Ustav Srbije i SANU.
    Tu je alfa i omega dugorocne politike u Srbiji.

    Selam.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.