Formirati politički savez koji će doprinijeti bržem ulasku Crne Gore u NATO

0
10

Mersudin Međedović

Crna Gora – Bjelopoljska partija pokreće inicijativu da sve one partije koje u svom političkom opredjeljenju sadrže evropske i evroatlanske integracije prevaziđu stranačka nadmudrivanja i da konačno pa i sa naglaskom isključivo po tom pitanju sačine politički savez koji će doprinijeti bržem ulasku Crne Gore u NATO.

Među partijama koje imaju navedeno programsko opredjeljenje ulazak u NATO ne treba da predstavlja međustranačko nadmudrivanje i težnju za političko poentiranje jer  taj predmet prestavlja državno pitanje.

Pokrećemo inicijativu za formiranje političkog saveza za NATO ne na način što će to nekom donijeti političke poene već da bi kroz realizaciju svojih programskih opredjeljenja doprinijeli svojoj državi.

U tom smislu pripremit ćemo platformu koju ćemo dostaviti svim zainteresiranim političkim partijama odnosno rado bi smo prihvatili platformu bilo koje partije koja bi obezbijedila jedinstvo partija u borbi makar po predmetu evroatlanskih integracija .

Bjelopoljska partija kao lokalni politički subjekat svjesna je svoje težine ali uprkos tome želimo postaći i ovakav vid doprinosa Crnoj Gori jer nas na to obavezuju programska opredjeljenja pa i odgovornost prema stavovima Generalnog sekretara NATO-a godpodina  Anders Fog Rasmuse koji je osim vladavine prava i ukazao na političku problematičnost odnosno neorganizovanost i neuvezanost političkih partija Crnoj Gori u pogledu stvaranja ambijenta za evroatlanske integracije.

U Crnoj Gori ima dosta političkih partija čija su politička opredjeljenja evroatlanske integracije ali prema onome što se da zaključiti svaka od tih partija isto kao da teži ulasku u neki svoj NATO kao da se ne radi o jednstvenoj međunarodnoj organizaciji.

Svaka partija koja iskreno želi realizovati svoj programski cilj u pogledu evropskih i evroatlanskih integracija u Bjelopoljskoj partiji može naći pouzdanog partnera.

Predsjednik Bjelopoljske partije

 Mersudin Međedović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.