Formiran Odbor za obrazovanje

4
25

Sjeverni Sandžak – Održana je konstitutivna sjednica Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća.Na sjednici su izabrani članovi odbora, potpredsjednik i sekretar. Za potpredsjednika je izabran profesor Enes Curić, a za sekretara mr Mustafa Fetić.

Konstitutivnoj sjednici prisustvovali su predsjednik BNV prof. dr. Mevlud Dudić i potpredsdjenik prof. Zehnija Bulić.

Na sjednici su date smjernice za dalji rad Odbora za obrazovanje a bilo je govora o strategiji rada, o važnosti odbora u u okviru BNV-a , te potrebi potpunog angažmana svih članova u radu odbora kao i uključivanje novih članova koji mogu dati svoj doprinos.

Jedan od dugoročnih ciljeva Odbora je i rad na  planu sveukupnog obrazovnog sistema kod Bošnjaka, te ispravljanje manjkavosti u postojećem obrazovnom sistemu.

Izvor: BNV.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Mislim da će formiranje Odbora za obrazovanje označiti početak tako poželjnog i važnog preokreta u Sandžaku. Svi žele preokret (LDP naročito), samo što treba prethodno definisati: preokret čega? i kako? Ja mislim sveobuhvatan preokret jer svuda postoji potreba i ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo da bude još bolje.

    U vezi obrazovanja, ja mislim na uvođenje jednog novog načina obrazovanja, takozvano karijerno obrazovanje zasnovano na prirodnom talentu svakoga od nas. Jer, niko nije talentovan za sve, a svako je talentovan za nešto. Ujedno, to obrazovanje je (u Americi) i zvanično proglašeno za obrazovanje 21. veka. Lepo je, i poželjno je biti formalno obrazovan, ali, kada se bira profesija, izbor mora biti zasnovan na prirodnom talentu. Prirodni talenat i svakodnevni rad na razvoju tog talenta je odgovornost svakoga od nas. Kao što je naša odgovornost za sopstveno fizičko i psihičko zdravlje (zdrava i pravilna ishrana, fizička aktivnost, bez nikotina, alkohola, droga..), zaštita od stresa, njegovo kanalisanje i zdravo oslobađanje, tako je i sa karijerom, koju treba razvijati, jačati i štiti.

    Poslodavci 21. veka traže najkvalifikovanije i najbolje talente jer znaju da samo uz njhovu pomoć mogu opstati na tržištu. Oni, poslodavci, su vlasnici posla koji daju kome god oni hoće, i nema govora da ih neko može prisiliti da prime nestručnu i nesposobnu osobu, ako mogu da biraju, i izaberu, najstručniju i najtalentovaniju osobu. Takvi predstavljaju vrednost samu za sebe (najočiglednije je kod profesionalnih fudbalera, ali i u mojoj profsiji, kod vrsnih šefova kuhinja i menadžera restorana).

    Ukratko, neka Odbor krene sa karijernim obrazovanjem u oblasti ugostiteljstva za šta već imamo gotov nastavni program, pa će se videti kakav preporod će Sandžak doživeti u toj oblasti, ali i u organskoj poljoprivredi (stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo) i turizmu.

  2. ALAH MUBAREK OLSUN ,SVIM BOŠNJACIMA U SANĐŽAKU I DIJASPORI ,NAPREDAK U ZAOKRUŽIVANJU OBRAZOVNOG SISTEMA, A TO ZNAČI:STVARANJE KOMPLETNOG OBRAZOVNOG SISTEMA OD VRTIĆA DO UNIVERZITETA.TU ĆE AKOBOGDA BITI DRUGA BOŠNJAČKA GIMNAZIJA NA PROSTORU EVROPE. TAKO SE PREDVODI SVOJ NAROD ,POŠTOVANI ZNANI I NEZNANI,STVARANJEM I JAČANJEM KULTURNO OBRAZOVNIH INSTITUCIJA. ZBOG OVAKVOG NAPRETKA KOJI POLAKO PUŠTA SVE DUBLJE KORIJENE , OVOLIKA NERVOZA I POPLJUVAVANJE SVEGA ŠTO JE REZULTAT RADA JEDNE ZA NJIH NEKOMPETENTNE I NELEGITIMNE ORGANIZACIJE. ZIVI I ZDRAVI BILI ! NEKA VAS UZVIŠENI NAGRADI JOŠ VEĆIM SABUROM I BISTRINOM UMA. SA DUBOKIM POŠTOVANJEM KLANJAM SE SVIM IDEJAMA, NADAJUĆI SE AKOBOGDA DA ĆU MOĆI I MATERIJALNO ISTE PODRŽATI.

  3. PO SVIM SAJTOVIMA PISEM KAKO BI ME MOGLI CUTI I VIDETI OVI PEHLJIVANI OD MINISTARA DO BOTE DA JE: BOSNJACKO NACIONALNO VIJECE FORMIRANO I DA RADI SVOJ POSAO.oni se prave bljesavi ko oni i ovu sto su okotilji zadnjih dana.misljim na sicu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.