Fejzić javnim proglasom huška Erdogana i Tursku protiv Zukorlića

25
24

 

fejzic-zukorlic-erdogan

Nakon nedavnog sastanka sa Rasimom Ljajićem u Rožajama, gdje je dogovoreno zajedničko djelovanje protiv narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića, Rifat Fejzić, samozvani reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, uputio je huškačko-dodvorivački proglas u kome nizom potvora i falsifikacija beskrupulozno blati narodnog poslanika Zukorlića. Radi istine i preciznog uvida javnosti dostavljamo tekst proglasa na turskom i bosanskom jeziku.

Tekst proglasa prenosimo u cijelosti: 

Generalni predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) i poslanik u Parlamentu Srbije Muamer Zukorlić na srbijanskoj Televiziji Pink nasrnuo je na predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana, koji slovi za čovjeka kojim se diče svi muslimani u svijetu, kao i na reisa turskog Dijaneta prof. dr. Mehmeta Gormeza, na instituciju koju on predstavlja i na druge institucije u Turskoj, neistinitim i potpuno imaginarnim klevetama (iftira) i kao posljedicu toga našli smo za shodno da ovim što predstoji ukažemo našim prijateljima.

Svim našim prijateljima i braći objašnjavamo sljedeće:

 1. Muslimani su bez ikakve razlike braća. U ovom islamskom bratstvu Turska ima posebno mjesto kao produžetak Osmanskog carstva koje je nosilo bajrak islama vjekovima.
 2. Bošnjaci su povezani dubokom ljubavlju prema Turcima. Ova veza je neprekidna sa imanom i nijedan klevetnik i prenosilac zla ne može je prekinuti.
 3. Turska je uvijek stajala uz Bošnjake. U najtežim i najproblematičnijim vremenima, kada su se neki skrivali i bježali, Turska je materijalno i duhovno bila uz braću Bošnjake i Albance i dala im je potporu.
 4. Istina je i to da je turski narod u povijesti, kao i danas, ne praveći razliku po naciji, vjeri i jeziku, otvorio vrata ugroženima i dijelio svoj hljeb sa njima.
 5. Naročito sada kada je broj onih koji su pobjegli od ratnih žarišta dostigao četiri miliona, Turska je po zvaničnim statistikama potrošila iz svog budžeta 25 milijardi dolara za pomoć njima i nastavlja da to čini.
 6. Mi kao Islamska zajednica Crne Gore zahvalni smo Turskoj za pomoć i dobro koje je učinila za Crnu Goru.
 7. Muslimani koji žive u Crnoj Gori, Bošnjaci i Albanci, dužni su da se zahvale predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu, koji je ponos Turske i islamskog svijeta, i da mladi i stari upućuju dove za njega.
 8. Pozivamo naše prijatelje Bošnjake koji žive na ovim prostorima i u Turskoj da budu oprezni kada su u pitanju igre saveznika zla i da ne budu sredstvo kojim će ovi saveznici doći do svog cilja.
 9. Pozivamo od srca naše prijatelje i braću u Turskoj: Budite oprezni i nikako ne dozvolite da budete podrška saveznicima zla protiv Turske i cijenjenog predsjednika Erdoana.
 10. Dana 07.11.2016. srbijanski poslanik Muamer Zukorlić u Novom Pazaru na Sveopćem Saboru Islamske zajednice objavio je deklaraciju gdje se u članu 3. te deklaracije kaže: „Od Dijaneta Republike Turske tražimo da prestane sa miješanjem u unutarnje stvari Islamske zajednice čime nanosi ogromnu štetu Bošnjacima i tursko-bošnjačkim odnosima.“

Mi apsolutno ne prihvatamo, ne poznajemo i poričemo u potpunosti ovu konstataciju. Kao Bošnjaci to negiramo, a istovremeno tvrdimo da je predsjednik Dijaneta prof. dr. Gormez uvijek, materijalno i duhovno, pomagao Bošnjacima i nikada nije prestao da pomaže te se stvarno čudimo odakle ova konstatacija kada se više nego jasno ta pomoć vidi na terenu. Strogo odbacujemo ovaj mentalitet nezahvalnosti, ljage i klevete koji potpuno razara naše bratstvo.

Dajemo na znanje javnosti uz poštovanje.

Karadağ İslam Birliği (Meşihat) Reisi Rifat Fejziç´ten Akıl ve sağduyu sahiplerine çağrı


Sırbistan Pink Televizyonunda Boşnak Demokrat Birliği (BDZ-Bošnjačka Demokratska Zajednica ) Genel Başkanı ve Sırbistan milletvekili Muammer Zukorliç in başta Dünya Müslümanlarının medarı iftiharı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızı, kurumunu ve diğer Türk kurumlarını hedef alan asılsız ve tamamen hayal mahsulü iftira beyanlarına karşı  aşağıdaki hususları dostlarımızla paylaşma ihtiyacı hasıl olmuştur. Cümle dost ve kardeşlerimize beyanen deriz ki;

 

1-  Müslümanlar bilafark kardeştir. Bu kardeşlik hukuku içinde asırlarca İslam’ın bayraktarlığını yapan Osmanlı´nın ve onun devamı olan Türkiye´nin müstesna bir yeri vardır.

2- Boşnaklar Türkiye´ye karşı derin bir sevgi ve muhabbetle bağlıdırlar. Bu bağlılık sarsılmaz imanla mürtebit  olup , hiçbir fitneci ve şer yayıcılar tarafından koparılamaz bir bağdır.

3- Türkiye her daim tamamen hasbi bir şekilde Boşnakların yanında durmuştur. En zor ve sıkıntılı zamanlarda birileri gizlenip saklanırken Türkiye maddi ve manevi olarak Boşnak ve Arnavut Müslüman kardeşlerinin yanında olmuş ve desteğini esirgememiştir.

4- Şu da bir hakikattir ki Türk milleti tarihte ve halihazır durumda dünyanın dört bir tarafında din dil ırk farkı gözetmeksizin mazlumlara, mağdurlara kapısını açmış ekmeğini paylaşmıştır.

5- Şuanda özellikle savaş bölgelerinden kaçıp Türkiye´ye sığınan insan sayısı 4 milyona yakındır. Ve Türkiye resmi rakamlara göre kendi bütçesinden şuana kadar 25 miyar dolar üstünde yardım yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir.

6- Karadağ İslam Birliği olarak bizler Karadağ´a yaptığı sayısız hayırlar ve destekler için Türkiye´ye minnet ve şükran borçluyuz. 

7- Karadağ´da yaşayan Müslümalar , Boşnağı ve Arnavudu ile Türkiye´ye ve Dünya Müslümanlarının iftiharı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a minnet ve şükran borçludur ve daima genci yaşlısıyla onun için hayır duadadır.

8- Hem bölgede ve hem de Türkiye´de yaşayan Boşnak soydaşlarımıza sesleniyoruz. Türkiye´ye karşı şer ittifakının oyunlarına karşı müteyakkız olunuz ve şer ittifaklarının oyunlarına alet olmayınız.

9- Türkiye´deki dostlarımıza ve kardeşlerimize de yürekten hitabımız ve çağrımız şudur.  Balkanlarda Türkiye´ye ve onun saygıdeğer Cumhurbaşkanına karşı samimiyetsiz fitneci ve yer yer münafıkça tavırlarla kendini gizleyen şer oluşumlara karşı dikkatli olmanız ve onlara en ufak bir destek sunmamanız.

10- Sırbistan Milletvekili Muamer Zukorliç´in katılımı ile 07.11.2016 tarihinde Novi Pazar şehrinde Sırbistan´daki İslam Birliği  (İslamska Zajednica U Srbiji) İslam Meclisi Genel Kurul toplantısında yayınlanan deklarasyonun 3. maddesinde “Türkiye Cumhuriyeti Diyanet´ini  – Boşnaklara büyük zarar vermekte olan  ve  aynı zamanda Türk- Boşnak  ilişkilerine zararlar vermekte olan  – Sırbistan´daki İslam Birliği´nin  iç işlerine müdahaleyi bırakmaya çağırıyoruz.” denmektedir.

 
Söz konusu beyanı tanımadığımızı reddettiğimizi ve  tam anlamı ile bir yalan olduğunu , Boşnaklar olarak bunu reddettiğimizi bilakis Türkiye’nin ve Türkiye’nin güzide kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı ve kurumun başındaki başkanı Sayın Prof Dr. Mehmet Görmez´in Türk- Boşnak ilişkilerinin daha da güçlenmesine büyük katkıları olduğunu ve desteklerini maddi manevi anlamda hiçbir zaman esirgemediği ortada iken bu çıkışın kimin eseri olduğu herkesçe malumdur. Bu vefasız, yalan, iftira ve uhuvveti yerle bir eden anlayışı şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.

 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

25 KOMENTARI

 1. Istina uvijek izadje na vidjelo,munafici su sejtani koji se pretvaraju u ljudskom obliku u kojem se nalazi i ovaj naljetnik Fejzic.Njemu ne moze doci nipocemu da bude covjek i vjernik.Vecega poltrona,podrepasa i spijunskog ulizice se nije rodilo na ovim prostorima.Mi rozajci se njega stidimo i odbacili smo ga ali ga udba forsira da husko i razbija bosnjake.Cak sta vise infiltrirali su ga u BS da bi izgubila autoritet.On je istaknuti Gulenista i siri taj pokret u CG.Izaci ce to brzo na vidjelo a svi oni iz vlasti koji ga podrzavaju veliki su neprijatelji Turske jer on je ubacen da radi protivu nje koristeci tu funkciju Reisa.

  0

  0
 2. BOSNJACI GRADE A GULENISTI U SANDZAKU ZELE DA RUSE

  Upravo su GULENISTI u Sandzaku ti koji zele da ruse sve ono sto su Bosnjaci na celu sa tadasnjim Muftijom Zukorlicem mukotrpno gradili dvije decenije.

  Bosnjaci ne mogu oprostiti ni Dijanetu a ni Predsjedniku sve dok se ne odreknu dokazanih GULENISTA u Sandzaku i okrenu se jednoj i jedinoj Islamskoj Zajednici u Srbiji (sastavni dio Rijaseta BiH).

  0

  0
 3. PROZIVAMO I POZIVAMO MESIHAT IZ U SRBIJI DA REAGUJE I KAZE ISTINU O DIJANETU I PREDSJEDNIKU TURSKE

  Ako bas hocemo govoriti o pomoci Dijaneta onda i mi IMAMO PRAVO reci da je Dijanet u Sandzaku pomagao GULENOVCE i samo GULENOVCE i to je cinjenica.

  Saradnja Dijaneta je uspostavljena i sa DZAVOLOM (prokletim sejtanom) samo ne sa jednom i jedinom legalnom i legitimnom Islamskom Zajednicom u Srbiji koja je SASTAVNI DIO RIJASETA BOSNE I HERCEGOVINE, ZAR NE?

  Posto nas vec vucete za jezik moramo ovdje iskazati i ZESTOKU LJUTNJU (koju vise i ne mozemo tajiti) sto Mesihat Islamske Zajednice u Srbiji i jos zesce ne osine po Dijanetu i Predsjedniku Turske zato sto su sve do sada podrzavali GULENISTE I SAMO GULENISTE U SANDZAKU a ne Islamsku Zajednicu u Srbiji (sastavni dio Rijaseta u BiH).

  Prozivajuci i pozivajuci Mesihat Islamske Zajednice u Srbiji TRAZIMO I OCEKUJEMO da Mesihat sto prije reaguje i ukaze na cinjenice i DIJANETU I PREDSJEDNIKU TURSKE da su oni ustvari sve ovo vrijeme podzravali GULENISTE I SAMO GULENISTE U SANDZAKU!

  0

  0
 4. Fejziću, upravo sam pogledao ponovo emisiju u kojoj Muftija govori o turskoj.
  Lažeš Fejziću. Lažeš Baljove.
  Lažeš da Muftija govori loše o Turskoj i Erdoanu.
  Muftija govori u hvalospjevu o Turskoj i govori o pozitivnom utjecvaju Turske.
  Muftija govori loše o tebi i sličnim tebi. Baljovima koji hoće proslijediti optužbe na Erdoana.
  Ne, Erdoan je Sultan.
  A ti si Baljov Fejziću.
  Gotov si.
  Ti si Gulenovac.

  0

  0
 5. ako hocete jedan pravi sinonim za glavonju iz crne gore to je definitivno slina.on je sada nesto bitan erdoganu i ne zna erdogan ko je ko na balkanu nego milova pudlica ce se malo tamo selamit smjeskat i glumjet muslimana jhahhahaa

  0

  0
 6. Sad je nejasno ako je sultan dao objavu da mu je Gulen neprijatelj drzave,zasto onda podrzava ove pacovcine iz CG koji su gori i od najgoreg,mada mislim da Erdogan uopste nezna ko je ko u Sandzaku

  0

  0
 7. Jesam za Erdogana i zivot bi dao za njega ali sam takodje za muftiju,i cisto sumnjam da Erdogan zna koje se prljave igre igraju u srbistanu i koliko lesina pokusava da minira jedinu pravu Islamsku Zajednicu na celu sa glavnim muftijom na balkanu Muamerom Zukorlicem.Ne vjerujem da ima vecih govana od Fejzica,Husovica,Nasufovica,pa ljudi moji zemlji je tesko od njihovog hoda po njoj a kamoli ljudima koji ih trpe.

  0

  0
 8. Internet vojsko ne bucajte se previse,mozda niste u pravu, Efendija je dosta toga reko, veoma hrabro, ali u pogresnom trenutku, da se pridobri Srbima za trenutnu situaciju, a nije bas morao da naziva Erdogana “Faraonom” mene nije bas briga za Erdogana, nit mi je rod ni pomozi bog ali Efendija je nesto drugo, pa on je Muftija i prvenac IZUS.

  0

  0
 9. Mi da smo braća i sestre nas bi Turska pomogla ,ne bi sirom Srbije otvarali fabrike( uglavnom gdje je većinsko stanovništvo srpsko),a gledali kako “braća i sestre” u Sandzaku bore se za egzistenciju i opstanak.Tako da meni Turska ne treba ,jedino Ko može nešto da poboljša ,to je Zukorlic i dajte čovjeku šansu neka pokaže svoje sposobnosti i kvalitete .Fejzicu ,dzukelo udji u kucaru ???

  0

  0
 10. Kafir Gulen preko Ljajića i Fejzića pokušavaju da spasu Djukanovića.Muhamed Dahlan glavni finansijer Vučića i Djukanovića je umiješan u pokušaj puča protiv Erdogana zato je brzo sklonjen iz Beograda u Egipat.Zna sve to dobro Erdoan.Puna podrška efendijo

  0

  0
 11. Dobro Fejziću kada bude Gospodar odredio (a to će biti ubrzo in sha Allah) da se posvađaju Erdogan i tvoj gospodar Milo na čijoj ćeš strani biti toga momenta? Tvoja riječ kod muslimana ima istu težinu kao i riječ vudu vrača.

  0

  0
 12. Allah dz.s. jedini pomaze a drugi svi imaju neke interese.Gde su te turske fabrike od Sjenice,Tutina do Rozaja Plava?? Otvaraju ih po Smederevu Nisu.Sunete nas svake godine pomalo i to mozemo bez njih. Da nije zapada nasa omladina bi umrla od gladi. A Fejzic je jedna teska budala,gledam ga na regionalnu prica o lazima sandzakpresa pa posle kaze jesam pio kahvu sa Rasimom.Ujedinili se dusmani ciganski Rasim,Fetko,Fejzic,Nasufovic sve moj do mojega…Samo napred BDZ samo napred Muftija..

  0

  0
  • Mnogo nam je i zapad pomogo???a gde su te fabrike zapadnih ulagaca???Nasa omladina koja na zapadu radi sve krvavo zaradi nista oni nedaju dzaba.A sto se tice Turskih ulagaca pitaj te opstinsku vlast jer oni svesno opstruiraju hoce prvo svoje dzepove da napune .Prodaju parcele skuplje nego na zapadu a Srbi pametni poklanjaju him placeve za izgradnju fabrika i razne povoljnosti u izgradnji.Pa se zapitajte sta bi vi uradili da ste na njihovom mestu?

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.