Ekskluzivno: Srbija pljačka imovinu Bošnjaka!

4
79

Sjenica – Kako Sandžak PRESS dobija informacije, u Sjenici na djelu je otimačina bošnjačke imovine. U postupku je osnivanje katastra nepokretnosti za opštinu Sjenica koji ne primjenjujći zakon ili po sistemu “kako kome” nepokretnu imovinu, građevinsko zemljište, (parcele) upisuje na R. Srbiju kao vlasnika i nosioca prava svojine a prave vlasnike tih istih parcela upisuje za korisnike tako kada dobijete novi list nepokretnosti ukupna vaša imovina se vodi na Državu, a vi imate samo pravo korištenja.

U Sjenici se osniva Katstar Nepokretnosti za KO Sjenica i to na osnovu Zakona o Državnom Premjeru i Katastru, te Zakona o Planiranju i Izgradnji, kao novi organ koji će da zamijeni stari Zemljišni Ktastar i koji će između ostalog da se stara o evidenciji i upisu prava na nekretninama građana Sjenice, a također na temelju navedenih zakona osnovana je i “Komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i pravima na njima”, na teritoriji opštine Sjenica koja će na osnovu dokumentacije koja se nalazi kod sada još Zemlišnog katastra kao i dokumenatacije odnosno isprava koje podnesu stranke u postupku obnove Premera, izvršiti knjiženje i upis prava na nepokretnostima i to sve na osnovu gore navedenih zakona. Taj posao bi trebao da se završi do kraja tekuće 2010.god.

Međutim gore navedena komisija ne primjenjujući važeće zakone,(Zakona o Državnom Premjeru i Katastru, te Zakona o Planiranju i Izgradnji), ili primjenjujući ali pak po sitemu “kako kome “vrši izvlašćivanje pojedinih građana Sjenice dosadašnjih vlasnika gradskog zemljišta , (katastarskih gradskih građevinskih parcela), na taj način što za vlasnika istih ,(parcela), upisuje Državu, ( R. Srbiju ), mijenjajući postojeće stanje u posjedovnom listu i na taj način nekadašnji vlasnici postaju korisnici ,odnosno njima se upisuje pravo korišćenja na svojim parcelama koje su sada prijelazu u Državno a što predstavlja otimačinu imovine građana Sjenice.
Komisija kao da nije čila za član 101. Zakona o Planiranju I Izgradnji koji glasi:
“Licima koja su upisana kao nosioci prava korištenja na izgrađenom građevinskom
zemljištu u državnoj svojini u javnoj knjizi o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima, prestaje pravo korištenja na građevinskom zemljištu i prelazi u pravo svojine, bez  naknade.

Upis prava svojine u korist lica iz st. 1, 2. i 3. ovog člana, vrši organ nadležan za poslove vođenja evidencije nepokretnosti i pravima na njima, na osnovu izvoda iz javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima. Lica uz stava 1. ovog člana dostavljaju izvod iz javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima iz koga se utvrđuje da su vlasnici objekta i nosioci prava korištenja na građevinskom zemljištu, a lica iz stava 2. ovog člana dostavljaju izvod iz javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima iz koga se utvrđuje da su vlasnici na posebnim fizičkim dijelovima zgrade.”

Ovo se radi ciljano i birano tako da se nekim građanima uskraćuje pravo na svojinu i ne samo to već ukupna njihova imovina se upisuje na ime Države dok se drugima ovo pravo ne uskracije i ne vrši ovakva podvala i otimačina , a kasnije možda i pljačka građana Sjenice, koji će morati po ko zna koji put, jednu te istu parcelu kupovati od države i ponovo plaćati po ko zna koji put više plaćene dažbine i iporez .

Tako se dešava da dvije susjedne parcele koje su istog pravnog statusa ,dakle postoji ista dokumentacija, ( iste pravne snage) u predmetu a različite su osobe korisnici, na jednoj nekadašnji korisnik bude upisan kao vlasnika odnosno bude mu upisano pravo svojine na ime a na drugoj nekadašnji korisnik bude izvlašćen Ii bude upisano pravo svojina na Državu .Ovo možete provjeriti uvidom u katastar nepokretnosti
Koji su kriterijumi da se nekom upiše lična svojina na parceli a nekome da se način oduzme imovina to možete saznati ako utvrdite identitet ( ime prezime politićka pripadnost isl.) korisnika odnosno vlasnika ,. ako je potrebno mogu navesti i pojedinačne slučajeve recimo poimenično osobe kao i predsjedniku opštine je uknjženo pravo svojine na ime dok je drugima to isto uskraceno bez obzira sto su parcele na istom potezu istog pravnog statusa i i postoji ista dokumentacija ( pravne valjanosti za upis prava na njima).

Izvor: SandzakPRESS.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Zadnja ali ne i Poslednja Otimacina Imovine u Sjenici je prodaja PIK Pester Kombinata Djuri iz cetnicke organizacije specialno poslata osoba za kupovinu i jos setajuci pored rijeke vape govoreci ‘Vodu im necemo braniti’ Za prodaju PIK P.K je neophodno tuziti Esada Zornica koji je glavni i odgovorni za taj ‘Zlocin’ uprkos borbe Gospodina Haruna Hajradinovica da se P.K vrati i hiljade hektara zemlje opstini Izgubio je bitku jer sut sa rogatim nemoze. Esad Zornic je ponovo postavljen za Glavbnog i Odgovornog urednika P.K Lista ge potpisuje ugovore kojekakvih sadrzaja ali sto dalje Ociju Javnosti. Zlocin se i dalje nastavlja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.