Dr. Muratović: Politika SDA šizofrena – u Pazaru protest, a u Tutinu doček

2
169

Protesna šetnja koju je SDA Sandžaka oragnizirala u Novom Pazaru bila je jedna od tema o kojoj su raspravljali odbornici na posljednjem skupštinskom zasijedanju. Odbornik SDA Sadnažaka Nafilj Sejdović kazao da su na ovaj način ukazali na probleme Bošnjaka, sa druge strane odbornik SPP-a dr. Admir Muratović istakao da je politika SDA Sandžaka šizofrena jer u Novom Pazaru protstuju protiv Vučića a u mu Tutinu organiziraju doček.

„Svjedoci ste da smo mi prije par dana, tačnije u subotu uvečer, organizirali protest „Za sigurnu budućnost“ i jedan od ciljeva tog protesta je da skrenemo pažnju kako domaćoj tako međunarodnoj javnosti, da ovdje postoji diskriminacija Bošnjaka, što se tiče zapošljavanja u sudstvu, policiji, tužilaštvu i službama sa javnim ovlašćenjem.“  kazao je odbornik SDA Sandžaka Nafilj Sejdović.

„Ja od vas sada tražim samo doslednost, ne možete u Novom Pazaru biti protiv Aleksandra Vučića a u Tutinu mu organizirati veličanstven doček. Samo se odlučite jeste li za Aleksandra Vučića i u Pazaru gdje ste na vlasti sa Aleksandrom Vučićem. Ja samo tu političku šizofreniju ne mogu da razumijem. Jeste li u Prijepolju s Vučićem, jeste li u Sjenici s Vučićem, jeste li u Novom Pazaru s Vučićem, jeste li i u Tutinu iako Vučić nema nijedan glas zvanično. Pa kaže čovjek “Sad ja znam što mi je Mašo” organizirao ovakav doček.“ kazao odbornik SPP-a dr. Admir Muratović.

Sejdović istakao da je SDA organizirala proteste i dok je dio vladajuće koalicije na republičkom nivou.

„Što se tiče uopšte protesta, ja ću samo podsjetiti sve odbornike, javnost i sve prisutne ovdje da je SDA Sandžaka bila dio vladajuće koalicije na nivou Republike od ‎2008-2014., od ‎2008-2012 bila je to Vlada Mirka Cvetkovića, i da smo i kao članice te vladajuće koalicije ‎2010-2011. godine održavali skupove „Za sigurnu budućnost“ odnosno ukazivali smo i tada Vladi na lošu političnu bezbijednosnu situaciju u Novom Pazaru.“  navodi Sejdović.

Dr. Muratović kazao da su protesti tada organizrani zbog navodnog atentata na Ugljanina, a ne zbog lošeg stanja Bošnjaka. Otkrio i zašto je SPP protiv protesta.

„Proteste ste organizirali zbog atentata na Sulejmana Ugljanina i to je bio glavni razlog, sada je budućnost Sandžaka 2010. godine dodijelili ste plaketu najzaslužniji predsjednik vijeta Borisu Tadiću. I konačno zašto smo mi protiv protesta? Zato što ih organizuje Dragan Đilas koji je većinski vlasnik Borisa Tadića, drugi na listi je Vuk Jeremić, čovjek očigledno ima krizu identiteta i kada treba da razbija bošnjačko tkivo ovdje 2010. godine, šalje poruku Davutoglu, tadašnjem Ministru unutrašnjih poslova Turske, i kaže kako rješavate Bošnjačko pitanje bez najvećeg Bošnjaka na Balkanu, a počinje predizbornu kampanju na prošlim izborima za predsjednika RS-a iz Čačka kao najveći Srbin. Prosto kada su u pitanju šizofreni likovi ne možemo da nađemo ništa zajedničko. I konačno zato što je Boris Tadić kome ste vi dodijelili plekatu, Vojislav Koštunica i taj režim nanio najveću štetu Bošnjacima u posljednjih 10-15 godina.“ kazao dr. Muratović

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ negirali su da je protest u Novom Pazaru održan pod tim nazivom, navode i da oni ne mogu biti odgovorni za poruke iznete na protestu, te da su protesti koje SDA organizuje stranački a ne građanski.

SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Sve lijepo rečeno, ništa dodati, ništa oduzeti! Ovim ludacima, a i onima koji ih podržavaju, stalno treba pričati ovu priču, jer zlo koje su nanijeli Bošnjacima ne možemo otkloniti još dugo, dugo vremena!

  2. Admire sve si dobro rekao,samo si trebo još da pomeneš za Boška Obradovića fašistu koji negira bošnjake i bosanski jezik i koji je deo tog saveza za Srbiju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.