DPS-ovci pucali, policija ih ne hapsi

0
181

Rožaje – Bošnjačka stranka zatražila je istragu i obznanjivanje imena onih koji su u izbornoj noći u Rožajama šenlučili uz stotine ispaljenih metaka. BS je saopštila da će, u suprotnom, ostati sumnja da je policija “i te kako politizovana”.

“Te večeri je bilo kao na ratištu, u svakom trenutku se mogla dogoditi pogibija, i samo zahvaljući pribranosti našeg i biračkog tijela SDP-a, izbjegnuta je katastrofa. Neviđeno je da se tako drastično krši zakon o upotrebi oružja, a da policija ne preduzima ništa. U drugim slučajevima, kada se na porodičnim veseljima ispale meci iz vazdušnog oružja, policija privodi, oduzima oružje i procesuira prijave”, naglašavaju u BS.

BS ocjenjuje da je to čist dokaz da je policija involvirana u izborne i političke procese na strani DPS-a, te da ima pojedinaca koji tvrde da su rafali ispaljivani i iz zgrade Opštine u kojoj je bio izborni štab DPS-a, a koja se nalazi neposredno pored zgrade policije.
„Vijesti“ su prošle sedmice objavile fotografiju na kojoj pripadnici MUP-a, kao i šef rožajske ispostave ANB-a Nebojša Nedović, u izbornoj noći, na terasi zgrade policije, stoje nasmijani sa pivom u rukama. Iz Uprave policije su saopštili da su njihovi službenici samo stajali i posmatrali što se dešava na ulicama.

“Oni su na terasi zgrade policije pili pivo, pa nijesu imali vremena da reaguju na šerlučenje. Da se te večeri nešto nekome dogodilo, oni bi bili saučesnici. Kako bi se osjećali da je nečije dijete poginulo, ili kako se osjećaju poreski obveznici od čijih para policija prima platu, kojima nije bilo do slavlja i čija su djeca u to doba željela da spavaju, ali nisu mogla od brojnih rafala”, naglašavaju u BS.

I iz SDP su osudili kršenje zakona o nošenju i upotrebi oružja.
“Jedna ustaljena praksa koja se tokom izbornih ciklusa ponavlja bila je prisutna i u noći 23. maja, doduše u nešto manjem obimu nego ranije. Zakon bi trebalo da se poštuje stalno pa i tokom izbora i SDP će uvijek osuditi takvo ponašanje. Čak i poslije referenduma, koji je bio mnogo važniji od proteklih izbora nijedan naš član nije ispalio nijedan metak”, istakao je predsjednik rožajske SDP Izet Bralić.

On smatra da takva praksa, ako Crna Gora želi u Evropu, treba da bude prošlost, posebno iz razloga što se upravo tokom šenlučenja izazvanog euforijom dešavaju neželjene tragedije. Bralić je rekao da je, ako se izuzmu pojedinci koji su otvoreno radili za DPS, policija u odnosu na prethodne izbore do sada bila najkorektnija, ali da i u tom dijelu još treba raditi.
“Državni organi i te kako treba da povedu računa o ovakvom ponašanju jer se na taj način stvara ružna slika i o gradu, i o državi i o vlasti i o policiji”, kazao je Bralić.
Iz rožajske policije su saopštili da još nije podnesena nijedna krivična prijava protiv onih koji su šenlučili u izbornoj noći prije dvadesetak dana.

“Imamo operativnih saznanja i zapažanja sa terena i radimo na tome”, rekli su “Vijestima” iz policije. Na pitanje “da li je iko od onih koji su pucali poslije objavljivanja preliminiranih rezultata priveden te noći, iz policije je odgovoreno da jesu dvije osobe od kojih su uzete izjave i kod kojih su pronađeni “gasni poštolji”. Iz policije je rečeno da će, u saradnji sa tužilaštvom, biti odlučeno o daljem postupku protiv tih osoba.

Izvor: BosnjackaStranka.org


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.