11. Januar 2019

Od stupanja na dužnost direktora Doma za lica mentalo ometena u razvoju Omer Đondić je riješio dosta velikih problema u ovoj ustanovi. Od većih problema je značajno naglasiti povratak ogromnih dugova koje je naslijedio od predhodnih upravnika doma. Takođe uređenje unutrašnjih prostorija u samoj ustanovi je postalo redovna aktivnost otkad je nova uprava doma preuzela odgovornost.

Poslije sređivanja smještajnih kapaciteta u ulici Pešterskoj, isti trend se nastavlja u radnoj jedinici u Godovu a direktor Đondić je javnost o ovome obavijestio putem svojeg facebook profila što inače redovno radi da bi njegov rad bio transparentan u potpunosti:”

Na slikama se vidi stanje u ovim prostorijama prije njegovog dolaska na mjesto direktora ove ustanove a i trenutno stanje poslije samog uređenja prostorija. Korisnici sada u ovoj radnoj jedinici po prvi put dobijaju adekvatne uslove za ličnu higijenu u sklopu dnevnog boravka. Naime, korisnici su dobili šest novih umivaonika sa toplom i hladnom vodom i dva toaleta u skladu sa njihovim potrebama i standardima pružanja usluga u ustanovama socijalne zaštite.

Do sada su korisnici bili primorani da za pranje ruku prije i poslije jela koriste vanjsku česmu. Ovaj problem je riješen tek sada iako smještajni kapacitet i prostorije dnevnog boravka u Godovu postoje već desetak godina.

sandzacki.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles