Crnogorski riječnik srama

45
69

Da se u malim bočicama otrov drži istina je kojoj uveliko nalikuje i država Crna Gora. Nema manje države, a da je više zla izniklo iz nje kao što je Crna Gora. Toliko mržnje akumulirano je u genima crnogorske nacije spram svega što nije po tabijatu Njegoševog genocidnog epa. Toliko je zla u tako maloj zemlji i tako malobrojnom narodu je da se čovjek zabrine, i najgore je to što to njihovo zlo nije ostalo unutar njih, nego se ko epidemija širi van granica i baš ko bakterije prenosnici bolesti, nikad ne stradaju prenosioci nego oni koji bivaju zaraženi. Od crnogorskog zla su vjekovima stradali Bošnjaci, Albanci jer po mjerilima „časti crnogorske“ oni nisu dostojni života, „zemlja im njima zaudara“, pa im i „`odža zariče na ravnom Cetinju“ i to im poremeti tišinu iz koje crpe svo zlo kojim kontaminiraju zemlje i narode oko sebe. Malo se koja zemlja može “pohvaliti“ da je u skorijoj historiji svijetu dala više monstruma kao Crna Gora i to naravno njima kao naciji od čojstva i junaštva ide na čast i obraz i oni se ko pravi sljedbenici genocidnog „Gorskog vijenca“ time ponose. Bosna i Hercegovina i Bošnjaci su od junačke Crne Gore ko u Trojanskom ratu na poklon dobili ratnog zločinca koji je osuđen za genocid Radovana Karadžića. Da, poslala je Crna Gora Bosni i Hercegovini zmijče s Durmitora da ga Bosna odškojuje, odnjeguje i da odgoji guju u prsima, čiji otrov će da prolije toliko krvi bošnjačke tako da i danas ta pokvarena klica uništava vjekovnu Bosnu i njene ljepote. Iznjedrila je Crna Gora pored mase zločinaca i balkanskog kasapina Slobodana Miloševića vrhovnog poglavara zloglasnih srbo-četničkih hordi zla koje od Aušvica Evropa ne pamti i pod čijom je čizmom izvršena agresija i genocid u Bosni i Hercegovini, progon i ubojstva Bošnjaka u Sandžaku, kao i aparthejda koji je rezultirao agresijom na Kosovu i nebrojenih zločina koje su životima platili Albanci. Svaka zdrava zajednica ili država iz prošlosti izvuče pouku, da bi imao sigurniju sadašnjost i ljepšu budućnost. Svako se odrekne lošeg da bi osjetio dobro, samo Crna Gora zlo njeguje, dokaz tome je i skalamerija nazvana Riječnik crnogorskog narodnog i književnog jezika, kojeg nazovi akademici CANU pokloniše za desetljeće nezavisnosti Crne Gore, koji obiluje uvredama na vjerskoj i nacionalnoj osnovi spram Bošnjaka i Albanaca. Ta drska i napuhana skupina nazovi intelektualaca CANU nije ništa drugo nego podgorička ispostava srbijanske SANU sa svojim pisanjem ostala je dosljedna svojih ljunčugarskih korijena te u njihovom sramu i jadu pohotno su prepisivali svoju vijekovnu bruku iz zloglasnog Gorskog vijenca: “Postavši Turčinom dobije konja, oružje, odijelo, ali se ne hće nipošto ženiti ni abdes uzimati…“

“Donio je u svome džepu, sav blatnjav, krvav i poderan, nos nekog Turčina, kao znak da ga je ubio.“ “…dokažu kako je Draža bio pravi antifašista.“ “I Latinku i Ruskinju je zarobijo, a jednu je za blago kupijo, ta je bila ljuta Arnautka… Prodaće on nju u Arnautluku, jer Arnauti kupuju žene… Numan-paša kazao je dosta istine caru čestitome, ali je arnautska lukava poturica i mlogo slagala!”….. i tako redom, mržnja, mržnja, čiste laži i budaleštine od kojih se normalnom čovjeku povraća. Neminovno se postavilja pitanje koju školu u Crnoj Gori treba završiti da bi se dobilo zvanje akademika ? I zaista je žalosno da jedno djelo koje spada u domen nauke s toliko ostrašćenosti poziva na mržnju koja prijeti potrebom za istrebljenjem kao što je pomenuti Riječnik.

Riječnik je pravo guslarsko štivo, po mjeri nekakvog dr. Dabića i njegovog guslarskog repertoara, javni poziv ua junake da krenu protiv Bošnjaka i Albanaca.

Da crnogorska čast ne vrijedi ni crno pod noktom dokaz je i ovakav genocidni odnos spram onih koji su im donijeli nezavisnost države. Poznato je da bez glasova Bošnjaka i Albanaca Crna Gora ne bi mogla imati dovoljan broj glasova na referendumu za nezavisnost, al’ eto junaci od časti to zaboraviše i prije no što upamtiše. Bitno je da pamte „Gorski vijenac“ i ostalo genocidno smeće iz smetljišta svoje baštine…

Autor: Nedžad Ćeman

Izvor: bošnjaci.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

45 KOMENTARI

 1. Šta očekivati od onih koji u Nikoli spoznaše najvećeg rodoljuba bošnjačkog naroda. Neznam samo kako će opravdati onolika pokrštavanja i ubistva koja se desiše u njegovo vrijeme. Očigledno da Bošnjaci nemaju toliko para da plate onima koji bi trebali da napišu istinu o njima. Možda dođe vakat da to ipak uradi neko kome nisu pare jedini cilj, ili i dalje za nas nema nade ? Dobro je što ipak ima onih koji svojim tekstovima upozoravaju na laži koje se pišu o noašem narodu. “Od đikana do hojdana jako malo ima razlike” kaže naš narod.

 2. “Дервиш и смрт”
  Меша Селимовић о муслиманима.

  Најзамршенији људи на свијету.
  Ни са ким историја није направила такву шалу као са нама.
  До јуче смо били оно што данас хоћемо да заборавимо.
  Али нисмо постали ни нешто друго.
  Стали смо на пола пута, забезекнути.
  Не можемо више никуд.
  Отргнути смо, а нисмо прихваћени.
  Као рукавац што га је бујица одвојила од мајке ријеке, и нема више ни тока ни ушћа, сувише мален да буде језеро, сувише велик да га земља упије.
  С нејасним осјећањем стида због поријекла, и кривице због отпадништва, нећемо да гледамо уназад, а немамо куд да гледамо у напријед, зато задржавамо вријеме, у страху од ма каквог ријешења.
  Презиру нас и браћа и дошљаци, а ми се бранимо поносом и мрзњом.
  Хтјели смо да се сачувамо а тако смо се изгубили, да више не знамо ни шта смо.
  Несрећа је што смо завољели ову своју мртвају и нећемо из ње.
  А све се плаћа па и ова љубав.

 3. Morgen,dedo Serbov Gazija Mula Osman Hrastoder zajedno sa Gazijom Mula Jakupom Kardovicem iz Rozaja je zaprzio corbu cetnickoj bratiji na celu sa Pavlom Djurisicem te se ne ostvari san Draze Mihajlovica da se pokolje Sandzacki narod i spoje Srbija i Crna Gora.Sandzak je ostao nepokoren i ako su im pomagali partizani. Serbo mora da igra kako mu se kaze jer je slabic strasljivko i otpadnik od svog naroda.Prvo je morao da osnuje sa alijas crnogorcima Dukljansku akademiju nauka koja je pokusala da se distancira od cetnistva sto nije odgovaralo vlastima pa je ugasise i prisajedinise ovom srpskom cetnickom ogranku CANU koja svoju naucnu misiju bastini na guslarskoj ideologiji.Serbo kao Serbo pridje toj bratiji sa mutavim Zuvdijom Hodzicem koji ne moze ni dvije rijeci da poveze.Obojica su aminovali omalovazavanje islama i vrijedjanje.Cak sta vise ta dva bijednika podrzase da se to sovinisticko stivo ne unisti sto ga ponosni AlBANAC u sred Skupstine Crne Gore pretvori u toalet papir i omoguci Serbu i CANU da ga upotrijebe za ono zasta i odgovara.

 4. Hussar,mnogo precjenjujes Serba Hrastodera nije on to sto mislis, izuzetno je povodljiv i labilna osoba sklona poltronstvu a i veliki dinar efendija.Ne moze mu se osporiti obrazovanost i znanje ali ne bira sredstva da to i unovci pa i ako to ide na stetu Bosnjackog naroda. Taj Serbo je urednik Istorijskog Leksikona Crne Gore u pet tomova gdje je i zadnjeg Crnogorca i Crnu Goru digao u nebo dok o svom narodu cuti i sramezljivo ga pominje.Pokusao je sa Almanahom ali je i tu uvukao prljave prste i nastoji da ga obesmisli ili ukine a sve uz nalog CG vlasti.

  • napadali su rastodera i ranije velikobusnjacki fasisti ali to je normalno jer im ne odgovara istorija koju on pise,istorija koja se temelji na dokazima i dokumentima…

 5. Jedan od tvoraca i idejnih pokrovitelja novoga Crnogorskoga rijecnika je i Dr Serbo Rastoder, uvazeni akademik i istoricar! On tvrdi da se digla nepotrebna histerija i euforicno atakovanje na jedan rad koji je “proizvod ovdasnje leksike i da nema sa rijecnikom nista pogresno”.

  Samo cekam da se odje i on odmah proglasi za “agenta UDBE” i “velikosrpskog zlocinca”. A ironija je to da Dr Rastoder vise doprinosi i vise brani Bosnjacke interese u CG nego mnogi ovdansji profesionalni “Bosnjaci”!

 6. Olja,imas pravo da smo je mi Bosnjaci i Albanci stvorili ali iz nuzde da bi se oslobodili velikosrpskog sovinizma i sveli Srbiju na nivou da je za nju Albanija velesila. U CG se nista ne moze zavrsiti bez nase saglasnosti ali to ne znaci da se odricemo SANDZAKA kao medjudrzavne regije. Ona je dogovorena i potpisana u Rambujeu samo se ceka vrijeme a i Srbiji to odgovara dok je to Milo potpisao sa BS da bi mu gllasali odvajanje.

  • Nemoj tako Rožajac. Nije Crna Gora stvorena na laži, već je stvorena zahvaljujući vašim glasovima i bezrezervnoj podršci. Znači vaši glasovi su bili lažne prirode, niste imali časne namere kad ste pomogli da se stvori laž? Što ste glasali, to ste i dobili. Kakva god da je Crna Gora bolja je kao država od vas Rožajaca kao njenih građana.

   • starokucka,manje zlo je crna gora od srbije i crne gore zajedno,daleko manje,a obzirom da i ti imas crnogorsko porijeklo,trebala bi biti sretna da je tvoja pradomovina neovisna i samostalna,no zabluda te ,na zalost,nece nikad proci ,zbog sprzenog mozga…ti to svakako ne razumijes,jer ces ,kao od sale,sutra izdati i srbiju …tako starokucka ili starokucak…

 7. Написао сам доста коментара али их одминистрација не објевљује. позивам администрацију да објави макар овај коментар. у њему нама никакве увреде. тек толико да се зна да не објављујете све коментаре

 8. Aferim za autora teksta, objekivan i istinit..Sta ocekivat od crne gore i crnogoraca kad umesto biblije njima je sveta knjiga smece od gorskog vijenca . Od starog dusmanina nikad novi prijatelj.

 9. “Da crnogorska čast ne vrijedi ni crno pod noktom dokaz je i ovakav genocidni odnos spram onih koji su im donijeli nezavisnost države. Poznato je da bez glasova Bošnjaka i Albanaca Crna Gora ne bi mogla imati dovoljan broj glasova na referendumu za nezavisnost, al’ eto junaci od časti to zaboraviše i prije no što upamtiše. Bitno je da pamte „Gorski vijenac“ i ostalo genocidno smeće iz smetljišta svoje baštine…”

  Sve je na jednoj stranici receno, takve nazovi institucije SANU, CANU, SPC i ne zasluzuju vise paznje.
  Ima ona stara izreka sto kaze: Ne diraj g…. da ne smrde.

  Cestitke i puno srece nasoj dijaspori na koju se ponosimo !!!

 10. Milosevic, Karadzic .. Arkan je isto Crnogorac. A ima ih jos. Svi kazu da u Srbiji vise ima crnogoraca direktora nego u samoj CG. Plus profesori na fakultetima. Ispada da Crnogorci vladaju Srbijom, sposoban narod 🙂

 11. nema rjecnika niti jezika koji ce te cetnicko-genocidaske fukare nauciti lijepom ,istinitom ,pravednom,itd. govoru,a za mrznju i lazi,dobar im je i ovaj…

 12. AFERIM AUTORE.
  Riječnik srama nego šta!
  A svi ovi koji se diče ili smatraju ovaj riječnik nekim doprinosom, zapravo nisu ni svjesni da njihovoj bolesti nema lijeka.
  Ljudi, poznajete li vlastitu historiju, jeste li iole upućeni, ama čime se to ponosite?
  Zapravo, nastavite jer samo tako širem auditorijumu pokazujete svoje pravo lice i nepokolebljivu želju za prolijevanjem krvi.
  ČEGA SE PAMETAN STIDI, BUDALA SE DIČI, bome vazda bilo.
  Bolje vam je šačico jada da se pokrijete prljavom ponjavom ili eventualno zaćutite jer iz poganih usta nikada se neće začuti glas razuma!

 13. Хах ха ха ха , а кад је Џевад Јахић испред БАНУ још горе ствари писао о Србима у свом речнику тад сте се луди правили. Е баш волим што вас оплетоше овако ваша браћа одроду – Црнагорци 🙂

  • Ma djubrad nacifašistička neopjevana Mil Kos Rep…..nego morali smo u dogovoru sa NATO paktom da odvojimo Srbiju od mora zauvijek i spriječimo Putlera da vaspostavlja vojne baze na crnogorskom primorju…..eto mu Niša pa neka vam ga tamo vaspostavi….

   • Добро кажеш Амеру, морали сте 🙂 Наредио ујка Сем 🙂 мора се
    Наредио турчин, немац, аустроугарин – а ви увек морали, јер сте слабашни мали бошњаци 🙂 Кад ћете бре једном да скупите кураж -пада кажете “е не морамо, баш нећемо ” да прво на свој интерес мислите ? Понашате се скисходљиво ко да никад Срби нисте били, језак 🙂

   • Eh Milice, Milice……poslušaj svjedočenje Kire Gligorova….imaš na youtube.
    Da ste onomad, umjesto što ste se nosanjem poluraspadnutih leševe davno krepalih mantijaša zaludjivali u sklopu priprema za krvavo orgijanje po SFRJ, izšutirali srpsku pravoslavnu crkvu iz javnog života, i prigrlili Aliju Izetbegovića i Kiru Gligotrova koji su predlagali savez suverenih država od SFRJ minusiran za Hrvatsku i Sloveniju, danas bi ti živjela u svome domu na Kosovu, Srbi bi praktično imali veliku Srbiju a ne žig genocidnosti a savez bi davno bio dio civilizirane Evrope………..ovako kad se sve sabere budite presrećni ako vam ostane smederevski pašaluk…….vidje li na onoj utakmici sa Velsom kakva je bijeda Rusija, u koju se uzdate a 99% mladih Srba bježi na “mrski” Zapad a ne u “majčicu”…..koju pametni Srbi tjeraju u tri majčine da prostiš………….

   • Ameru, зашто се трудиш да обмањујеш око нечег што је опште познато.
    Алији је Слободан нудио место првог председника нове Југославије а Босни и Македонији конфедерацију са Србијом и Црном Гором које би осталеу федерацији.
    И не само то – него би са том заједницом чак и Хрватској и Словенији била понуђена царинска унија због комапатибилности привреде, али Алија је на притисак запада то одбио. Немојте ви нама да причате како се прави држава јер смо Југославију личноми рби створили на општу корист и то два пута

   • ……lažeš Milice bestidno……imaš knjige Borisava Jovića, Veljka Kadijevića, svjedočenja Blagoja Adžića, Petra Gračanina, Nikole Ljubičića, Bogdana Trifunovića……..pa masu ljudi iz najbližeg okruženja kroatoustaškog zlikovca Tudjmana………razgovor Selima Bešlagića sa oficirima JNA……razgovor Vasilija Kačavende sa oficirima JNA koji su porušili džamije………..brdo dokaza iz Haga…………nigdje ovoga što si napisala nema sem u srpskim bolesnim glavama…..ono što sam ti ja napisao je istina potvrdjena ne samo iz medjunarodnih već i iz srpskih izvora………….

 14. Zivjela Crna Gora!! 🙂 zivjela CANU!! 🙂 zivo rjecnik crnogorskog jezika i dekan fakulteta za crnogorski jezik dr. Adnan Cirgic jedan od najvecih zivih crnogoraca koji je jasno rekao da ce da brani sutorinu od povampirenog busnjackog nacistickog projekta i zelene transferzale 🙂

   • ne i zasto bi isli? to je nasa nato saveznica,samo da se dogovorimo s njima kad se bosna bude djelila sta je nas dio,jer ovakvo stanje je neodrzivo a mostar i okolina su od stare duklje crnogorske vjekovima 😉

  • naravno ta dva oka cakarasta corava treba razdvoit bolje bilo skim nego s tim cakaravim ocima. NATO ce ih do kraja razj..at a Putin prvo Srbiju zatrovat hemiskim otrovima onda unistit kao i ranije. Zaboravili su Srbi to ili nece da se prisjecaju

  • Canu je kako autor napisa podgoricka ispostava Sanu, jedna dzukela sa dvije glave koja samo o zlu zna da kuje planove, a sigurno je da ce najvise vlasima da naskodi isto kao Srpska pravoslavna crkva.
   Moze koliko moze a ne i koliko oni to hoce.

 15. Baš bi da vidim onog smrada Midhata Ridjanovića hoće li sad da reaguje, pošto je funjarski bez ikakvog povoda onako bezdušno napao akademika Dževada Jahića zbog riječi DJIKAN u školskom rječniku?!

   • ……nijesam svetoga mi Rastka Jevdokijoprčivog…….da jesam počastio bi i tebe sa ona dva epiteta…………

   • Zaboravi Oljdana vremena kada su iseljenici bili “gasterbajteri”, generacije koje izrastaju na zapadu posjeduju vise kultura i govore vise jezika, oni ce nama na truhlom balkanu biti primjer odgoja, zdravog stava i uma, vakat ti je da proviris malo dalje od svoje mahale 🙂

   • hehhehe ovo
    ,,жали боже оваког јунака
    што је био на страни турака,,
    odnosi se na Krali Marka Bugarina iz Prilepa koji je bio Turski vazal a koga je Filip Visnjic slijepi Bosnjak uz GUSLE posrbio u KRALJEVIC MARKO i jos proglasio borcem protiv Turaka..

   • ,,Гледао сам на хиљаде глава
    Ал’ не виђох оваквога лава!
    Видим да је од словенска расе
    Та својштина наша попала се!,,
    то је у продужетку и односи се на Хасана Мекића. ја сам то упутио као коментар на пост који је изнад ,,Tekst je odličan i za pouku,ali je blag u odnosu na te krvoloke.,,

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.