Čime ste pokazali da zaslužujete povjerenje Bošnjaka?

2
27

Screenshot_225-650x351 (1)Gospodo, bošnjački vladari, neka znate, ako vas nisu obavijestili vaši informativni izvori, da je vaše „stado“ i gladno i žedno, i golo i boso, i poniženo i obespravljeno, i potlačeno i diskriminisano, i jadno i bijedno, i izgubljeno i zaboravljeno, pa se smislite kako ćete Allahu, dželle šanuhu, dati dževab za njega.

Gospodine Bakire Izetbegoviću, bošnjački članu predsjedništva, prvi u Bošnjaka, i SDA, pobjednička bošnjačka stranko, halalite mi što Vas bihuzurim i uznemiravam, znam da je sad nezgodno vrijeme za bilo kakva dopisivanja i rasprave, ali situacija je toliko alarmantna, da jednostavno nisam imao drugog izbora.
Poštovano gospodo, pišem vam ovo pismo kao ponosni musliman i Bošnjak, kao demobilisani borac, kao član šehidske porodice (moja porodica je za odbranu BiH dala najmlađeg člana, mog brata Sulejmana), kao obični građanin, kao zabrinuti otac troje djece, kao visokoobrazovana osoba, i na kraju kao vaš simpatizer i glasač.

Pošto vas, kako vidim, oni koji su bili zaduženi za to, nisu pravovremeno i kvalitetno informisali o aktuelnim dešavanjima u našoj državi, osjećam obavezu da vas, kroz ovo pismo, savjet, kritiku, bunt, ili kako ga već budete shvatili, a u formi pitanja i potpitanja, upoznam sa najvažnijim društveno-političkim događajima, koji su, po mom skromnom mišljenju, još jednom dokazali da mi Bošnjaci nemamo svoju autentičnu i nezavisnu politiku.
Znate li uvažena gospodo da su (veliko)srpski političari, dok ste vi spavali svoj zimski zan, okupirali najvažnije državne institucije, na čelu sa SIPA-om, i da provode neviđen teror nad vašim sunarodnjacima, Bošnjacima, muslimanima? Evo prije dva dana su bošnjačkog mladića, koji je ostao bez obje ruke i jednog oka od zaostalih četničkih mina, priveli kao najokorjelijeg teroristu, i time ponizili sve nas ponosne patriote i domoljube.
Znate li uvažena gospodo da su roditelji bošnjačke djece iz Vrbanjaca, zbog neslanja djece u školu, a zapravo, borbe za osnovna ljudska prava, novčano kažnjeni, i da i oni i njihova djeca proživljavaju najgoru noćnu moru, samo zato što vi ne radite posao za kojeg ste enormno plaćeni i što ste ih ostavili na milost i nemilost njihovim dojučerašnjim katilima i dželatima?

Znate li uvažena gospodo, da su pripadnici Oružanih snaga BiH, prije nekoliko sedmica, paradarili zajedno sa četničkim paravojnim formacijama u Banjaluci? Da li su vas vaši pravni savjetnici i advokati informisali da ste imali pravo i obavezu reagovati na ovaj neviđeni skandal i udar na državni poredak?
Znate li uvažena gospodo, da državni mediji (FTV, RTRS i BHT), koji bi valjda trebali raditi u interesu svih građana i pripadnika svih etničkih skupina i nacionalnih manjina u BiH, svojim neobjektivnim prilozima o aktuelnim dešavanjima kod nas i u svijetu, vrše sistematsku i permanentnu propagandu protiv svega bošnjačkog i muslimanskog, da koriste svaku priliku da nas i našu, a valjda i vašu, vjeru predstave u najgorem svjetlu? Jeste li ikada uputili i jedan jedini demantij na njihovo antislamsko i antibošnjačko izvještavanje?

Znate li uvažena gospodo da demobilisani borci, dojučerašnji heroji, samohrane majke, ali i značajan dio običnog bošnjačkog svijeta (raje), živi na rubu egzistencije, i da su, ne svojom voljom, postali „ovisnici“ o pomoći narodnih kuhinja, raznih humanitarnih organizacija i ljudi dobre volje. Nemojte nam samo reći da je to zbog teške ekonomske situacije, ratom uništene ekonomije, domaće i međunarodne zavjere protiv Bosne, jer je to to odavno „prokužena“ priča, u koju više ni vi sami ne vjerujete. Vaši skupocjeni i „bijesni“ automobili, raskošne vile, kuće, stanovi, školovanje djece na najprestižnijim univerzitetima, ljetovanja u najpoznatijim svjetskim ljetovalištima, nam govore suprotno od toga.

Znate li uvažena gospodo da se u dvorištu naše ponosne majke, Fate Orlović, još uvijek nalazi nelagalno izgrađena (veliko)srpska crkva, i da je nana Fata izložena svakodnevnim pritiscima i teroru Srpske pravoslavne crkve, policije i sudstva. Zašto nikada niko od vas nije posjetio ovu ženu heroja, i bar formalno, joj dao podršku. Zašto na političkom nivou nikada niste povukli pitanje nelegalno izgrađene crkve u dvorištu Fate Orlović, a imali ste obavezu? Kako ste dozvolili da se velikosrpsko pravosuđe u Višegradu iživljava nad nanom Munizom Oprašić, koja mora platiti 10 hiljada KM Srbima koji su bespravno stanovali u njenoj kući dok je ona bila prognana od strane četnika? Zato što se, vi gospodo, inače oglašavate samo kada vas neko prozove!

I na kraju podsjećam Vas, uvažena gospodo, na riječi Poslanika islama, sallallahu alejhi ve sellem, kojeg, vjerujem, poštujete i smatrate svojim poslanikom i uzorom: „Svi ste vi pastiri, i bit ćete odgovorni (pred Allahom) za svoje stado. Vladar je pastir (svojim podanicima) i bit će pitan za svoje stado…“ Gospdo, bošnjački vladari, neka znate, ako vas nisu obavijestili vaši informativni izvori, da je vaše „stado“ i gladno i žedno, i golo i boso, i poniženo i obespravljeno, i potlačeno i diskriminisano, i jadno i bijedno, i izgubljeno i zaboravljeno, pa se smislite kako ćete Allahu, dželle šanuhu, dati dževab za njega.

Još jednom mi halalite što sam ovim pismom, možda, povrijedio Vašu sujetu, u vaš san unio nemir, što sam vas natjerao na razmišljanje i brigu o onome za što ste preplaćeni, što sam vas javno prozvao i što od vas očekujem brzo i hitno reagovanje na sve spomenute nepravilnosti i konačno stavljanje u službu bosanskih i bošnjačkih interesa.

Moja posljednja dova je „hvala Allahu Gospodaru svjetova“.

Piše: Mr. Semir Imamović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Jos nikada Bosnjaci nisu imali ovoliko domacih izdajnika kao sada kako u Bosni tako i u Sandzaku! Dan i noc rade na nasu stetu zarad sake para sram ih bilo! Svaka rijec u ovom tekstu je istinita,u Bosni ima 54% Bosnjaka,znaci u vecini su i umjesto to da iskoriste oni se opet ponasaju kao one zadnje jade bez ikakvog ponosa u sebi. Sto je najgore prodase se svi do jednog,a kada se pojavi na horizontu neki iskreni Bosnjak oni ga brze-bolje spreme u zadnju fioku da bi nasi krvnici mogli i dalje da se igraju sa Bosnjacima kako hoce! Pitam se da li ikad misle na smrt i da ce jednom polagati racune? Ne vjerujem! Jedino na sta misle su vile i skupa auta. Koliko vapaja kao kod autora ovog teksta treba jos uputiti? Sta jos treba uraditi da bosnjacki politicari shvate da ce se uskoro samo postavljati pitanje :biti,ili ne biti?

  2. Nikad gore predstavnike Bosnjaci nisu imali,kako na moralnom tako na intelektualnom planu.Dali je sposobniji Bakir u Bosni ili Ugljanin u Sandzaku.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.