Čestitke predsjedniku Mešihata dr. Mevludu Dudiću na izboru

7
114

izbor predsjednika mesihata 13Na adresu Mešihata Islamske zajednice i predsjednika dr. Mevluda Dudića pristigle su brojne čestitke, od kojih, pored čestitke Reisu-l-uleme mr. Huseina Kavazovića koju smo objavili zasebno, izdvajamo sledeće: 

***************************************************

SVJETSKI BOŠNJAČKI KONGRES

Poštovani dr. Dudić,

Sa zadovoljstvom sam primio vijest o Tvom izboru za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i zato mi dozvoli da Ti od srca čestitam uz dovu Uzvišenom Allahu da ti omogući da taj časni, ali teški, emanet nosiš na čast i radost svih Bošnjaka i drugih muslimana u Sandžaku i Srbiji.

Poznavajući Tvoj dosadašnji rad i djelovanje na putu ostvarivanja slobode i napretka Bošnjaka ne samo u Sandžaku i Srbiji, već i na cijelom Balkanu i u Europi, siguran sam da ćeš Ti i dalje taj naš barjak slobode i časti nositi ponosno i uspješno, ako Bog da. Uvjeren sam da će Mešihat Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa Tobom nastaviti da krči put za bošnjačko uzdizanje iz pepela i muslimansko pomijeranje granica slobode, koje su nepravedno postavljene samo zbog naše vjere, nacije i kulture.

Posebno su mi se dojmile Tvoje riječi prilikom izbora da ćeš nastaviti putem, kojeg je muftija sandžački Muamer Zukorlić napravio u toku  proteke dvije decenije zajedno s Tobom i drugim vrijednim i hrabrim ljudima u Mešihatu.  Ti si na taj način pokazao ono što svim Bošnjacima  treba da bude kao lijep primjer, a to je da je u Bošnjaka moguć kontinuitet institucionalnog pamćenja i ljudskog priznanja svakom ko je i koliko trun dobra učinio za našu zajednicu i našu slobodu.

Stoga, mnogo cijenjeni dr. Dudiću, koristim se ovom prilikom da Ti iskažem svoju punu podršku i lojalnost na Tvom putu ispunjavanja emaneta, kojim su te Bošnjaci, Albanci i drugi zadužili, ali i počastili da u njihovo ime obavljaš tu tako važnu vjersku, nacionalnu i patriotsku dužnost predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Sa Dovom Allahu Milostivom, još jednom Ti čestitam na izboru uz obećanje da  Ti stojim na raspolaganju za sve što znam i mogu da ti pomognem u obnašanju ove Tvoje visoke dužnosti.

Iskreno Tvoj,

Reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić
Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa

***************************************************

SVJETSKI BOŠNJAČKI KONGRES

Poštovani predsjedniče Mešihata IZ u Srbiji muftija dr.Mevlud ef. Dudiću,

U ime predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa emeritus reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića, u svoje ime i u ime ostalih članova predsjedništva i Izvršnog Vijeća SBK-a želim da Vam uputim iskrene čestitke na izboru.

Jasno je da je pozicija predsjednika Mešihata IZ časna i odgovorna pozicija. No međutim, ta pozicija je kroz djelovanje muftije sandžačkog Muamera ef. Zukorlića postala simbolom borbe za prava bošnjaka kako u Sandžaku tako i šire, dalje izvorom inspiracije za sve Bošnjake da stanu jedinstveni u odbrani svoje vjere, jezika i nacije spram onih koji su željeli da šutnja i trpnja postane naša odrednica.  Upravo iz ovih razloga u nekoliko posljednih godina pozicija koju ste preuzeli bila je predmetom svih napada malte ne, planetarnih razmjera da se taj glas ušutka. Zlonamjerni su htjeli ukazati da Bošnjaci nisu narod koji ima kontinuitet nego da je to djelo jednog čovjeka.

Mi, u Svjetskom bošnjačkom kongresu smo pomno pratili dešavanja u Sandžaku, uvjek vjerujući da će ponosni Bošnjaci Sandžaka izaći u svemu ovom kao pobjednici. Danas Vašim izborom na poziciju predsjednika Mešihata smo sretni da su se naša uvjerenja ostvarila te da će se Vašim dolaskom ostvariti dva glavna cilja: prvi da Bošnjaci imaju na čelu Mešihata čovjeka čije djelovanje će ih uvijek činiti ponosnima na ono što jesu, a drugi još bitniji je poslana poruka da Sandžak i Bošnjaci iz Sandžaka nastavljaju putem svebošnjačkog jedinstva kao i borbe za jedinstvenu IZ sa sjedištem u Sarajevu.

Na ovom putu Vam dajemo našu punu podršku i molimo Svevišnjeg da Vam podari snage, mudrosti i sabura u borbi sa izazovima koji Vas čekaju u budućnosti.

dr. Tarik Kurbegović
Generalni sekretar Svjetskog bošnjačkog kongresa

 

 

***************************************************

AMBASASDA ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN U BEOGRADU

Sa osobitim zadovoljstvom čestitam Vam godišnjicu rođenja hazreti Muhammeda, s.a.v.s., koji je oslobodio čovječanstvo od ugnjetavanja, neznanja i bogohuljenja, i usmjerio ga ka božijoj svetlosti i vječnoj sreći blaženstva.

Najiskrenije čestitam Vaš izbor za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, što je dokaz Vaše posvećenosti i stručnosti, izbor koji se desio u časnom Rebi'al-awwal i nedjelje Jedinstva, što mislim da je za muslimane mubarek.

Uzvišenog Allaha molim za čast Islama i muslimana u svim sferama, kao i za Vaš lični uspjeh i dobro zdravlje.

Majid Fahim Pour, ambasador

***************************************************

MEŠIHAT ISLAMSKE ZAJEDNICE U SLOVENIJI

Poštovani dr. Mevludin Dudić, predsjednik Mešihata IZ u Srbiji, primite izraze moga poštovanja.

Povodom izbora za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji upućujem Vam iskrene čestitke u ime Islamske zajednice u Republici Sloveniji, u ime njenih uposlenika i svoje osobno ime.

Protekli period u kojem je na čelu Islamske zajednice u Srbiji bio muftija Muamer ef. Zukorlić bio je obilježen dobrom suradnjom. Uvjeren sam da će se dobra suradnja između Mešihata IZ u Srbiji i Mešihata IZ u Republici Sloveniji nastaviti i u buduće. Upućujem dovu Svevišnjem da Vam pomogne u obavljanju te važne i odgovorne funkcije.

Uz iskrene čestitke, mahsuz Vas selamim.

Predsjednik Mešihata IZ-e u Sloveniji
Dr. Nedžad Grabus, muftija

***************************************************

MEŠIHAT ISLAMSKE ZAJEDNICE U HRVATSKOJ

Uvaženi predsjedniče Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić i dragi prijatelju, esselamu alejkum!

Vijest o Tvom nedavnom izboru za čelnog čovjeka Islamske zajednice u Srbiji izuzetno me je obradovala iz mnogo razloga. Teško bi ih bilo ovdje sve nabrojati, nije mi to ni namjera iz mogućnosti dovođenja samoga sebe u nezavidnu poziciju zbog izostavka neke važne karakteristike. Možda je dovoljno reći da je glavni razlog moje radosti što je poslije izuzetno uspješnog prethodnika, na čeloIslamske zajednice u Srbiji izabrana kvalitetna i iskrena osoba, spremna suočiti se sa svim izazovima i nedaćama koje se na putu mogu, i vrlo je zgodno da hoće, naći. Međutim, vjerujući i znajući, da su Te godine predanog rada u timu izuzetnih ljudi, kao i vođenje Univerziteta u Novom Pazaru te iskustvo stečeno na raznim poslovima, pripremile za ovu važnu i odgovornu dužnost, želim Ti, dragi prijatelju, čestitati i poželjeti mnogo uspjeha i upućujem dovu Uzvišenom Stvoritelju Allahu dž.š. da Te na putu istine pomogne vjerom, zdravljem, snagom, voljom i podrškom tvojih suradnika.

muftija dr. Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata

 

***************************************************

 

 

MUFTIJSTVO TUZLANSKO

Poštovani,

u ime muftijstva tuzlanskog i u svoje lično ime čestitam Vam izbor na mjesto predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Vašim izborom na to odgovorno mjesto, vjerujem da su muslimani u Srbiji dobili osobu koja će sve svoje intelektualne, organizacijske i druge sposobnosti uložiti da unaprijedi njihov vjerski život i rad njihove najvažnije institucije.

Raujem se saradnji koju ćemo,ako Bog da, ubuduće uspješno ostvarivati.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović

 

***************************************************

ISLAMSKA ZAJEDNICA BOŠNJAKA U NJEMAČKOJ

Poštovani muftija dr. Dudiću,

koristim priliku da Vam najiskrenije čestitam na izbor za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Vaše dosadašnje zalaganje i predanost u radu, garancija su daljnjem napretku i prosperiteu zajednice.  Molim Allaha dž.š. da Vam pomogne da ovu časnu dužnost obavljate na dobrobit muslimana i Islamske zajednice.

Primite moje iskrene selame!

Pašo ef. Fetić
muftija IZBNJ

 

 

***************************************************

MEŠIHAT ISLAMSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI

Cijenjeni Mevlud efendija,

Vjerujem da je Islamska zajednica u Srbiji Vašim dolaskom na poziciju predsjednika Mešihata dobila pravu osobu u pravo vrijeme. Liderska pozicija zahtijeva dugogodišnje, mnogostruko iskustvo, mudrost i odlučnost, a to su sve preduslovi koji Vas preporučuju za ovu poziciju.

Vaš dosadašnji doprinos obećava da puni angažman na povjerenoj vam funkciji ni ovoga puta neće izostati.

Koristim ovu priliku da Vam u ime Islamske zajednice u Crnoj Gori i u svoje lično ime čestitam na izboru za poziciju predsjednika Mešihata, moleći Allaha, dž.š., da Vam pomogne u ovoj plemenitoj dužnosti.

S poštovanjem, uz mahsus selame,

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori
Rifat-ef. Fejzić

***************************************************

ZAJEDNICA SANDŽAČKE DIJASPORE

Uvaženi dr. Mevlud ef. Dudiću

U ime ZSD kao i  svoje lično ime želim da Vam čestitam izbor za predsjednika Mešihata IZ u Srbiji kao još jedan emanet za koji smo ubjedjeni da ćete ga obavljati savjesno, odgovorno i profesionalno kao i ranije emanete koji su vam bili povjereni.

Prije dvije decenije IZ je bila poput tek zasadjene biljke koja je uspjela uprkos snažnim vjetrovima iskušenja da naraste u čvrsto stablo zahvaljujući timu vrijednih imama, profesora i svih uposlenika IZ na čijem čelu je bio hrabri, pronicljivi i mudri muftija Muamer ef. Zukorlić.

Danas IZ kao čvrsto stablo sa dubokim korjenima i visokim granama prema nebu ima prelijepe plodove  od kojih su: vrtići, medrese, Fakultet za islamske studije, Škola Kur'ana,  izdavačka djelatnost el-Kelimeh, vakufske kuhinje, humanitarna organizacija Hajrat, Glas Islama, MOK, ZSD, i mnogi drugi prekrasni plodovi.

Uvaženi predsjedniče Mešihata, ubjedjeni smo da ćete nastaviti putem vraćanja i jačanja jedinstva u IZ, kreiranja novih programa, pokretanja novih projekata  kao i umrežavanja svih potencijala naših alima kako bi svi zajedno uspjeli da promovišemo IZ u najboljem svjetlu budeći i snažeći vjersku svijest kod našeg naroda.

Želimo Vam veliki uspjeh u budućem radu i obavještavamo Vas da imate puno podršku sandzačkih Bošnjaka iz dijaspore koji se nikada nisu dvoumili kada je podrška IZ u pitanju.

Uz mahsuz selam

Predsjednik ZSD
Mithat Mujović

 

***************************************************

GAZI HUSREV BEGOVA MEDRESA

Poštovani,

Posebna nam je čast i zadovoljstvo čestitati Vam na izboru na funkciju Predsjednika

Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Nadamo se da ćete povjerenu dužnost obavljati odgovorno i tolerantno u cilju

ujedinjenja Islamske zajednice u Srbiji.

Molimo Allaha dž.š. da Vas pomogne.

S poštovanjem i selamom,

Direktor
Zijad Ljevaković

 

***************************************************

BOŠNJAČKA KULTURNA ZAJEDNICA

Poštovani predsjedniče,

imam osobito zadovoljstvo da Vam, u ime Bošnjačke kulturne zajednice, predsjedništva, cjelokupnog rukovodstva i članstva, te u svoje lično ime, uputim najiskrenije čestitke na izboru za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Želimo istaći da smo ponosni na Vas, kao prvog predsjednika BKZ-a, na Vaš dosadašnji angažman u društvenom, političkom, obrazovnom i vjerskom životu Bošnjaka, i molimo svemogućeg Boga da Vam podari snage, mudrosti i znanja da u narednom periodu istrajete na putu borbe za slobodu, autonomnost i ravnopravnost Bošnjaka muslimana u Sandžaku, Bosni i Hercegovini i Srbiji, te da ubrzo dočekamo povratak uzurpiranog nam jedinstva Islamske zajednice.

Također, ponosni smo i na muftiju sandžačkog Muamer-ef. Zukorlića koji je do sada časno nosio ovaj bajrak, kao i na način izbora i primopredaje dužnosti koji se upriličio 4. januara ove godine, čime je Islamska zajednica posvjedočila jedinstvo i nepokolebljivost kada je u pitanju sloboda Bošnjaka muslimana ovog podneblja.

Generalni sekretar BKZ-a
Salahudin Fetić

***************************************************

BOŠNJAČKA KULTURNA ZAJEDNICA NA KOSOVU

Dragi i poštovani novoizabrani predsjedniče Mešihata prof. dr. Dudiću,

S’dubokim uvjerenjem da je emanet predsjednika Mešihata Islamske Zajednice povjeren pravoj ličnosti, upućujem vam u svoje osobno i u ime Bošnjačke Kulturne Zajednice na Kosovu najsrdačnije čestitke na preuzetoj odgovornosti.

Vašim višedecenijskim istrajnim radom i zavidnim rezultatima ste dokazali da ste dostojni preuzetog emaneta, pa s’toga se radujemo znajući vašu čestitost, stručnost i predanost pravom putu i plemenitim islamskim vrijednostima, i da ćete u ime uzvišenog Allaha dž.š. nastaviti respektabilnom kreativnošću i dinamikom, a za što imate i našu nesebičnu potporu. In ša Allah!

Istodobno, srdačno sellamim i odluku našeg duhovnog i nacionalnog lidera, odvažnog Sandžačkog Muftije, koji se želi odlučnije posvetiti nekim ovovremenim, po Bošnjake vitalnim životnim izazovima, a na čemu mu također upućujem iskrenu potporu te dovim za Allahovu milost i nagradu. Amin !

Srdačno,

Sahit Kandić,
predsjednik BKZ na Kosovu

 

***************************************************

BOŠNJAČKO NACIONALNO VIJEĆE

Poštovani dr. Dudiću,

u ime BNV-a, kao i u svoje lično ime, čestitam Vam izbor za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. I ovaj izborni proces koji je spoveden bez mnogo turbulencija najbolji je dokaz koliko je Islamska zajednica izrasla kao institucija. Upućujemo najiskrenije čestitke i novoizabranim članovima Mešihata.

Predsjednik
Samir Tandir

***************************************************

BOSNJACI.NET

Es'selamu alejkum!

U povodu izbora za Predsjednika Meshata IZ u Srbiji, sa njujorske daljine upucujem Ti srdacne cestitke, uz dovu Stvoritelju da Ti podari dobro zdravlje, sabur i znanje u vodjenje institucije i naroda, te da nastojis da se pobjedei i  prevazidju problemi koji su vec par godina planskim podjelama nametnuti iz genocidnih centara moci.

Mahsuz selam,

Esad Krcić

***************************************************

UDRUŽENJE ŽENA I MAJKI „ANNA“

Poštovana Ulemo,

Povodom izbora naslednika našeg Velikog čoveka Mešihata G-dina Muamera ef. Zukorlića, čoveka koji je dao sebe da da temelje ove naše jake Zajednice, kao hrabrog, mudrog i časnog čoveka koji nam je dao snagu i inspiraciju za svaki dan našeg života u borbi za istinu i očuvanje našeg identiteta i jačanja našeg bića, ČESTITAM VAM  na izboru čoveka koji se zajedno sa vama svima pokazao kao snaga vašega Tima i srećna sam što sam deo ove Zajednice.

Neka nam dragi allah dž.pomogne da nastavimo svi skupa i budemo primer morala, snage, čestitosti i istine,  jer ste nam svi važni koji ste ovaj put odabrali.

Uz MAHSUS SELAM,

Muradija Nokić

***************************************************

MEDŽLIS IZ-e MAGLAJ

Vaša Eminencijo,

Medžlis Islamske zajednice Maglaj, izražava poštovanje Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji, Vama mnogopoštovani gosp. Dudić, kao i Vašim cijenjenim saradnicima, te ima čast saopćiti slijedeće:

U ime Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, svih imama, kao i u svoje, upućujem Vam, najiskrenije čestitke povodom, Vašeg izbora na novu dužnost i mjesto Predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, te na ukazanom povjerenju i počasti.

Eminencijo, Vašim imenovanjem ponosi se cijela Islamska zajednica,  jer ste više godina svoga života proveli, kao pronositelj Istine o Islamu i muslimanima Jugoistočne Europe u ciijelome svijetu, ugrađujući svoje bogato znanje i životno iskustvo u buduće ciljeve razvoja i jačanja islamske misli i očuvanja identiteta muslimana i suživota u različitosti.

Želim Vam, da Vaša odgovorna dužnost i služba budu na što veću dobrobit Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, naših bratskih i prijateljskih veza, svebošnjačkoga jedinstva i duhovnoga zajedništva. Raduje nas, da će Vašim imenovanjem još više ojačati naša islamska, duhovna, istorijska, kulturna, bratska i ukupna povezanost.

Svjesni toga, rado ujedinjujemo i upućujemo svoje dove i  molitve Allahu, Svemoćnom da Vas, blagoslovi, čuva i daruje Vam dobro zdravlje, dug život, sreću, uspjeh i radost, hrabrost, mudrost i jakost i dalje nadahnjuje snagom imana, prati i usmjeruje Vaš budući život i rad u miru, slozi, napretku, prosperitetu i svakom dobru.

Eminencijo, molim primite izraze moga osobitoga poštovanja,

Glavni maglajski imam:
h. Izudin ef. M. KRUŠKO

***************************************************

CENTAR ZA SERITIFICIRANJE HALAL KVALITETE IZ-e U HRVATSKOJ

Poštovani dr. Dudiću,

U ime centra za ceritificiranje halal kvalitete u Republici Hrvatskoj i svoje osobno ime želim Vam čestitati na preuzimanje ove časne dužnosti.

Čast mi je i izuzetno zadovoljstvo što ste izabrani za predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji jer je time Vaša stručnost, profesionalnost i predanost u obnašanju dužnosti prepoznata i nagrađena.

Ovim putem najiskrenije Vam čestitam na izboru i molim dragog Allaha dž.š. da Vam podari puno uspjeha u radu.

Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

 1. Na sta cestitke? Nije imo niko drugi nego mali DUDA?! NEMA DRUGIH PAMETNIH U SANDZAKU JEL??? pa vec ne imao doticni funkciju, jel rektor univerziteta? Sta sad, predsjednik mesihata??? Kako vas nije sramota i vas koji su ga birali a i njega koji je prihvatio. Radite isto sto i sda i sdp rade, rotirate fotelje, nekima dajete ko ovom gore malom po dvije tri funkcije a drugima??? Drugi mogu samo da gledaju i da cute, sram vas bilo! Radite Isto ko srpski politicari, iz dana u dan sam sve manje i manje uz vas, i da znate nisam jedini i bice ih jos vise samo ako ovako nastavite!

 2. Čestitke uputili svi iz Mešihata a ostali? Gde je čestitka Muhića, Nikolića, Vučića, Patrijarha, Ministara, Političara, Predsednika opština ili predsednika neke ozbiljne institucije ? Naravno, nema ih jer ste se posvađali sa svima koji vrede

  • Netreba im cestitka od Drzave koja ima???-778.579 nezaposlenih,
   -1.300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
   -600.000 zaposlenih prima minimalac,
   -1.500.000 onih ispod donje granice siromastva,
   -Socijalnu pomoc prima 700.000 ljudi
   -200 evra prosecna plata (najmanja u regionu),
   -150 evra prosecna penzija,
   -samo 6,5% akademski obrazovanih,
   -polovina stanovnistva u Srbiji ima zavrsenu samo osnovnu skolu ili nema svih osam razreda,
   -1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je nepismeno,
   -253.000 ljudi u Srbiju koriste narodne kuhinje,
   -Srbija je 13-ta po samoubistvima u svetu,
   -u Srbiji ima 170.000 narkomana
   -svaki sesti punoletni stanovnik je alkoholicar
   -U istrazivanju o svetskoj sreci iza Srbije su po nezadovoljstvu, depresiji i generalnoj nesreci tek Gruzija, Liban, Sijera Leone, Togo, Palestina, Jermenija i Irak
   -Javni dug Srbije je 17,56 milijardi evra, sto je 60,5 odsto bruto domaceg proizvoda ::GLUPI SULTANU

   • @ Zumbule,
    opet lupaš ili namjerno unosiš smutnju…..Odmori malo.
    Ja bih i džabe radio samo da sačuvam vjeru, dostojanstvo i ovolike mektebe i vjerske škole u Novom Pazaru.Allah dž.š. da ih ojača i da im bude još bolje stanje nego što jeste.
    A tzv. Islamska zajednica u CG zapošljava samo one lojalne, blago rečeno, da ne vrijeđam.
    Ali opet, čast izuzecima, kojih nažalost ima malo.
    Znamo se Zumbule dobro, znamo koliko je potcijenjen džemat…….
    Koliko se sjećam, a sjećam se, nikad u gorem stanju nije bila IZ u CG.
    Sve što je napravljeno, napravili su drugi, vi samo to koristite, ili, bolje rečeno, zloupotrebljavate.
    Bogu hvala, pa je ne doživljavam kao svoju, znaš, ne podnosim glupe i polupismene ljude…..ne može meni biti vođa neko ko do sada nije osvijetlio obraz nekim intervjuom, nego voditelji (pravoslavci) bolje znaju o Islamu nego ta vaša Islamska zajednica.
    Mnogo se opterećuju Muftijom, znam, nije im ni malo lako da ga kopiraju, nemaju oni tu snagu, ali mogu malo da se koriste islamskom literaturom i da više ne šalju javnosti pogrešnu sliku o muslimanima.

  • A sta su to po tebi ozbiljne institucije, cestitale su sve one koje se zalazu za prava bosnjaka, a te vase kao sto su Urban in, Udruzenje ribara i lovaca, Udruzenje satkara i patkara, pekari i tezgari i ostala lopovska druzina neka vama gospodo izdajice.

  • Tačno tako! Sa svima ratuju a očekuju milost… Teško njima sa ovakvom pameti, jer samo oduzimaju dragoceno vrijeme narodu Raške oblasti, držeći ga stalno u nekoj neizvesnosti zašta nema ama baš nikakve potrebe… Pogledajte samo ko im sve čestita, između ostalog i Sahit Kandić, pripadnik terorističke “OVK” koji je ratovao protiv SRJ i Srbije! Pametnima dosta,…

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.