Čađi malo više, sve ostalo u granicama dozvoljenog

0
18

Novi Pazar – Koncentracija čađi u vazduhu na području Novog Pazara u decembru 2011 i januaru 2012.godine, prelazila je zakonom dozvoljene vrednosti, pokazuju najnovija ispitivanja kvaliteta vazduha koje je obavio Institut za javno zdravlje iz Kragujevca. Takođe tokom ispitivanja, utvrđeno je i da maksimalna koncentracija sumpor-dioksida u vazduhu ne prelazi zakonom dozvoljene vrednosti.

Institut za javno zdravlje iz Kragujevca, tokom prethodna dva mjeseca na četiri lokacije u Novom Pazaru (autobuska stanica, Ekonomsko-trgovinska škola, Zdravstveni centar i Novopazarska banja) merio je i nivo ukupnih taložnih materija sa koncentracijom teških metala, a rezultati su pokazali da na tim lokacijama ne postoji opterećenje vazduha taložnim materijama i pratećim teškim materijalima.

Gradska uprava za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara će nakon najnovijih merenja vršiti kratkoročne mjere, poput pranja i čišćenja ulica, i dugoročne mjere koje obuhvataju smanjenje broja individualnih ložišta na drvo i ugalj, ozelenjavanje javnih površina, smanjenje frekventnosti saobraćaja u gradskom jezgru i instaliranje tzv. Ekoloških semafora.

Izvor: Jedinstvo.tv


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.