Budžetski kolač svima mali

0
3

35101d240ec36d85191717a01ddd0984_MNovi Pazar – Nacrtom budžeta Novog Pazara za narednu godinu u gradskoj kasi biće oko dvije milijarde i 128 miliona dinara, dok će budžetski deficit biti oko 120 miliona dinara.

Dok opozicija ovaj budžet ocenjuje kao rasipnički, direktori javnih preduzeća i ustanova sa kojima smo razgovarali kažu da su očekivali više novca.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Bajram Ziljkić nije zadovoljan planiram sredstvima za ovo javno preduzeće, jer im “realno treba” mnogo više.

“Najveća stavka za narednu godinu su investicije u opremu, jer je ona u lossem stanju. Osim toga, neophodna su i sredstva za održavanje javnih povrssina i za plate zaposlenih”, rekao je Ziljkić.

On smatra da bi mnogo visse sredstava od planiranih trebalo uložiti u uredjenje grada, da bi se on, kao urbana sredina, doveo u normalno stanje.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić kaže da svi direktori uvek traže visse od onoga što im bude odobreno budžetom.

On dodaje da ova ustanova računa i na priliv novca od raznih projekata i dodatnih izvora prihoda.

“Centar svoje prihode ne veže samo za budžet Novog Pazar, već i za razne fondove Ministarstva kulture i Evropske unije. Za sve planirane manifestacije trebaće nam oko 11, 12 miliona dinara, a verujem da će naredna godina biti bolja od ove koja je na izmaku u finansijskom smislu”, rekao je Memić.

Potpredsjednik opozicione Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin smatra da je Nacrt budžeta za 2014. godinu rasipnički, “jer su najveća izdvajanja za plate zaposlenih i ostala davanja, poput dnevnica, plaćenih komisija i ostalih radnih tela”.

On tvrdi da se lako može proveriti na platnim karticama brojnih gradskih funkcionera da njihova mjesečna primanja, kroz razne prikrivene dodatke,  iznose preko 200.000 dinara.

“Zaista nemam nissta pozitivno da kažem o ovom Nacrtu budžeta, dok je za ovu godinu bio uradjen solidan budžet, iz kojeg su se pare trossile nemilice. Na poslednjoj sednici Skupsstine grada imali smo rebalans budžeta za ovu godinu, pa se novac sa stavki socilajnih davanja prebacio na plate fnkcionera”, rekao je Baćićanin.

Sportski direktor Atletskog kluba Edin Zuković očekuje da im budžet za narednu godinu pokrije troskove takmičenja i priprema.

“Mi od Sportskog saveza tražimo imedju dva i tri miliona dinara, da bi podmirili ove potrebe. Nassi takmičari su nezadovoljni i stipendijama grada, jer ih praktično i nemaju, osim Amele Terzić”, rekao je Zuković.

Direktor Kluba borilačkih sportova Husein Dupljak kaže da ovom klubu u narednoj godini treba najmanje 1.8 miliona dinara, jer ih očekuju prvestva u boksu i kikboksu, kao i SSumadijska liga.

“Koliko će nam opsstina dodeliti za narednu godinu, to u ovom trenutku ne znamo. Ove godine su nam prebacivali nedovoljno novca, jer smo imali dve evropske profesionalne titule”, rekao je Dupljak.

Gradski budžet za narednu godinu biće usvojen u ponedeljak, 16. decembra, na sjednici Skupsstine grada.

(RadioStoPlus)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.