Bolji uslovi liječenja u Opštoj bolnici Novi Pazar

0
12

Saradnja Opšte bolnice Novi Pazar sa Ministarstvom zdravlja nastavlja se uspešno. Ovo mininistarastvo doniralo je Opštoj bolnici, tačnije jedinici za moždane udare , novu savremenu opremu a stigli su i mnogi aparati za nekoliko odeljenja tako da ova zdravstvena ustanova polako prerasta u jedan ozbiljan veliki Dijagnostički centar.

Jedinica za moždane udare koja će raditi u sklopu odeljenja za neurologiju, po rečima direktora Opšte bolnice Novi Pazar, uskoro će početi sa radom. Ministarstvo zdravlja je doniralo ovom odeljenju kompletnu najsavremeniju opremu koja će lekarima omogućiti lakši rad i efikasniju dijagnostiku a pacijentima koji se ovde budu lečili pružiti bržu pomoć bez da budu transportovani u neki od većih tercijalnih zdravsvenih centara.

Očno odeljenje dobilo je savremeni aparat Argo laser koji će umnogome pomoći u lečenju dijabetičara sa evidentnim promenama na očnom dnu koji će sa radom početi u skorije vreme. Ovo odeljenje će uskoro dobiti i aparat za kompjuterizovano vidno polje, špak lampu i autokeretorefrektometar.

Potrebnu opremu dobilo je i odeljenje ortopedije, fizijatrije, interno odeljenje a  Urološko odeljenje takođe je dobilo veoma važan aparat. Radi se o ultrazvuku za razbijanje kamena u bubregu a naredne nedelje Opšta bolnica dobiće i veliki najsavremeniji 4K laserski aparat.Dr Mahmutović kaže da iako će svi ovi aparati  poboljšati pružanje zdravstvenih usluga, ljudstvo, odnosno lekari su tu glavna karika a sa ekipom iskusnih, starijih doktora radiće i mladi lekari koji će zahvaljujući radom sa njima i na savremenoj opremi moći sutra da budu nosioci razvoja zdravstva u našem kraju.

Menadžment Opšte bolnice na čelu sa direktorom Mehom Mahmutoviće, pokazao se kao jedan ozbiljan tim koji ulaže sve napore kako bi pacijenti mogli da dobiju što bolju dijagnostiku i lečenje.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.