BNV traži da se poništi prijedlog izbora novih sudija u Novom Pazaru

7
15

bnv.org.rs

Novi Pazar – Sekretar Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Ahmedin Škrijelj ocijenio da Bošnjaci tokom aktuelnih izbora sudija u Osnovnom i Prekršajnom sudu u Novom Pazaru svjedoče nastavku diskriminacije i odstranjivanja iz sistema pravosuđa.

On je na konferenciji za novinare rekao da su Bošnjaci u ovim sudovima zastupljeni daleko ispod 80 odsto, koliko inače procentualno čine stanovništva na ovom području.

Škrijelj je istakao da je tim povodom BNV tražilo od Visokog savjeta sudstva, Ministarstva pravde, Odbora Narodne skupštine za ustavna pitanja i zakonodavstvo, pravosuđe, ljudska i manjinska prava, kao i od predstavnika OEBS-a, Saveta Evrope, Evropske unije i Ujedinjenih nacija u Srbiji da prijedlog o izboru novih sudija u Novom Pazaru ponište.

On je rekao da su pisma poslali i svim šefovima poslaničkih grupa i narodnim poslanicima u Skupštini Srbije u kojima ih pozivaju da ne podrže ovaj prijedlog Visokog savjeta sudstva za ovaj izbor sudija u Novom Pazaru, kao i da očekuje razumijevanje Srba, a ne samo manjina u parlamentu.

(radiostoplus.com)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

 1. …..e kad je mutavi Tuljo u pitanju može i drukčija trgovina sa djikanima……dajte Tulji da bude ministar bez portfelja i onda mož’ da uposlite još stotinu Srba kao sudije…….

  0

  0
 2. Politika je vrednost u vrednosti koja nam daje zadovoljstvo da smo svoji i u svom simbolu vere (ovo je definicija sa pozicije naroda). Međutim ja uporno pokušavam da stavim barem delić našeg naroda na pravi put, primerom o suverenitetu- samoodlučivosti- ili gazdaluku. Ako Ahmedin Škrijelj prihvati da mu je srbija gazda nema razloga da se ljuti na srbiju, jer je on bez prisile prihvatio to da mu je gazda srbija a da se on odrekao svog prava da on bude gazda u Sandžaku. Toga da on bude gazda u Sandžaku se setio predsednik BNV-Sandžaka kad su srpske vlasti snjim napravile cirkus i pred sandžačkim narodom napravile pačarvu od njega. Prihvatajući suverenitet srbije svi Sandžački bošnjački političari gube legitimitet da zastupaju Sandžak, i to važi za sve i svakoga. Ahmedin Škrijelj bi trebalo da razmisli po mom mišljenju o tome ,,Kako pravo zarobljava jedan narod ” i ,, Kako dezinformacija na polju ekonomije zarobljava jedan narod”. Ne samo on već svi političari bi trebali da saznaju istinu koja će ih osloboditi, na polju ekonomije. A ako će ih istina osloboditi onda oni nisu slobodni. Te kao neslobodni oni imaju pravo raditi na svom oslobođenju, a ne na većitom zarobljenju u simbolu vrednosti drugog naroda, koji preko vrednosti vrši vlast u društvu i upravlja društvom. Ahmedin Škrijelj ne razume da onaj ko mu daje formalno pravo on ga time uvlači u svoj vrtlog i vrzino kolo t.j. u svoj suverenitet jer dajući mu prava on gubi svoj suverenitet. Zato i kažem da pravo zarobljava. Da vam navedem primer na Kosovu je bilo ispoštovano pravo i da su u sudu radili i albanci po nacionalnom kljuću ali ,,upravljačku funkciju” je držao gazda koji je plaćao da mu se svira po njegovom meraku, i u interesu. To se nije svidelo albncima jer shvatili su da su prepušteni na milost i nemilost onom koji poseduje ,,Upravljačku funkciju” i da onaj ko plaća da se radi po njegovom meraku mora da se poštuje, i radi u njegovom interesu. Nato nisu pristali i ušli su u projekat za osamostaljenje, kao Kosovo i dobili svoju slobodu i u svom simbolu( Državnom grbu). Taj isti recept je pokušan i na BiH, ali Alija Izetbegovič je jasno i glasno rekao da želi da BiH želi da bude svoja i u svojim simbolima vere( sa svojim Državnim grbom). Shvatio je da neorganizacija donosi ovisnost od organizovanih, Sandžak je podeljen zahvaljujući neorganizaciji SDA-i sulejmanu ugljaninu, ali podeljena voda je uvek voda te tako i podeljeni Bošnjaci Sandžaka uvek su Sandžaklije. I velika je šteta što bošnjaci slušaju ovakve političare koji rade protiv interesa Sandžaka jer ne shvataju da ovakvim svojim delovanjem potpadaju pod tuđ suverenitet i da nataj naćin gube svoju slobodu, jer neznaju .. da pravo zarobljava”. Srbija bošnjacima daje (formalno) pravo i na taj način Sandžaklije zarobljava. Šteta što Ahmedin Škrijelj nije shvatio ,,Gorski vijenac” i cilj crnogoraca koji su bili u identičnom položaju kao i Sandžaklije danas.

  0

  0
 3. postaviti vise srba nego sto treba ili vise bosnjaka koji rade za interes srbije a ne svojih gradjana to mu dodje isto ono sto treba i zasta da se borimo da oni rade za interes svih pre svega a naravno da podrzavam ideju i zahtevamo da vecinski sudije budu bosnjaci kao sto zahtevamo da vecinski broj policajaca u sandzaku budu bosnjaci

  0

  0
 4. Sve je ovo uredu ali suvise kasno gdje ste bili dok je stranka BDZ to trazila vo ste odgovarali da mi imamo sva moguca prava. A sada kad je vas vodja pao na niskim granama politike zahtijevate ono sto ste onda trebali podzat. I ja sam za to ali samo ako je u to ukljucen i BDZe!

  0

  0
  • Тако је Дрековићу, што сад Јопет оће овај Суљо Немањић кад се зна ко једини има право да тужи, суди, васпитава и образује у војводство санџачко!? 🙂

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.