Bijelo Polje: Uspostaviti nove socijalne servise

0
10

Bijelo Polje – Općina Bijelo Polje prepoznata je po mreži socijalnih servisa kojima se unapređuje kvalitet života ranjivih socijalnih grupa. Postojeću mrežu ovih usluga treba planski osnažiti uspostavljanjem novih socijalnih servisa, što je bio razlog da se prije godinu pristupi izradi nacrta lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije, u okviru projekta Reforma sistema socijalne i dječje zaštite – kazao je potpredsjednik općine i koordinator radne grupe Tufik Bojadžić na trećoj javnoj raspravi održanoj povodom nacrta lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije za period od 2012. do 2016. godine.

Uspostavljanjem socijalnih servisa kvalitetnije će se odgovoriti na potrebe ranjivih grupa u općini i njihovu veću socijalnu uključenost, a biće poboljšan i kvalitet života u prirodnom okruženju.

– Ovim strateškim dokumentom obuhvaćena su stara i nemoćna lica, osobe sa invaliditetom i njihove porodice, samohrani roditelji, mladi u riziku, žrtve nasilja, žene sa ruralnog područja, siromašna i teže zapošljiva lica, kao i roditelji djece sa posebnim potrebama. Izradom ovog plana za socijalnu inkluziju bjelopoljska općina će obezbijedi kvalitetniji život i ostvarenje punih potencijala svih njenih građana, kao i mogućnosti za društvenu uključenost svih pojedinaca i grupa kroz pružanje kvalitetnih i dostupnih servisa socijalne zaštite – kazao je Bojadžić.

Nacrt lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije biće ponuđen na usvajanje lokalnom parlamentu, a potom bi trebalo da se pristupi njegovoj primjeni.

Izvor: Pobjeda.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.