Bijelo Polje: Naredba da se svi stave na raspolaganje kooridnacionom timu

0
9

Bijelo Polje – Predsjednik općine Bijelo Polje i Koordinacionog tima Aleksandar Žurić izdao je naredbu da se sva raspoloživa mehanizacija i ljudski resursi obavezni da se stave na raspolaganje koordinacionom timu za upravljanje u vanrednim situacijama na području općine u skladu sa utvrđenim prioritetima.

Zabranjen je saobraćaj u ulicam Tršovoj, Živka Žižića, Šukrije Međedovića, Slobode, Tomaša Žižića, Radničkoj, Radomira Medojevića, Voja Lješnjaka, Muniba Kučevića, 3. januara, za sve vrste vozila osim za vozila zdravstvenih ustanova, specijalna, komunalnih preduzeća, crvenog krsta, vojske, policije, službi državnih organa i lokalnih samouprava, EPCG, diplomatska, dostavna za prehrambene proizvode, javnog prevoza i taksi. Zabranjuju se posjete Opštoj bolnici i Domu za stare”, navodi se u naredbi.

Žurić je kazao da vode i struje ima na teritoriji čitave općine, a vodosnadbijevanje je u pojedinim naseljima i selima povremeno otežano Javne ustanove i preduzeća, privredni subjekti i građani su u obavezi da racionalno i ekonomično troše električnu energiju uz obavezno isključenje javne rasvjete te bilborda, izloga, svjetlećih reklama.

Javne ustanove i preduzeća organi i službe lokalne uprave dužni su da obezbijede funcionisanje proseca rada odnosno sva potrebna dežurstva u cilju obezbjeđenja najneophodnijih obavljanja radnih obaveza u kontinuitetu.

Građani i privredni subjekti su u obavezi da uklone sniježne nanose ispred svojih stambenih i poslovnih objekata i da omoguće njihovo bezbjedno korišćenje te da uklone sva motorna vozila sa trrotoara i drugih javnih površina kako bi se adekvatno mogle sanirati posljedice elementarnih nepogoda.

Česti apeli za pomoć seoskih domaćinstava

Iz seoskih domaćinstava sa područja Bielog Polja sve su češći apeli za pomoć, rekao je Žurić.

“Situacija u Bijelom Polju je dosta loša. Prethodnih dana raščistili smo prilaze svim mjesnim centrima i pošli prema selima, ali nove padavine su sve to zatrpale i sve je vraćeno na početak”, kazao je Žurić agenciji MINA.

“Uvođenje vanrednog stanja jeste dobrodošlo, ali u Bijelom polju je vanredna situacija već devet dana”On je naveo da su glavne aktivnosti usmjerene na raščišćavanju osnovnih gradskih puteva.

“Do zavijanih sela mogu samo služba zaštite i spašavanja u saradnji sa policijom i to specijalnim vozilima, kako bi dostavljali nužne namirnice najugroženijima”, rekao je Žurić.

Prema njegovim riječima, brojni su zahtjevi za pomoć niz zavijanih seoskih domaćinstava.

Žurić je kazao da vode i struje ima na teritoriji čitave općine, a vodosnadbijevanje je u pojedinim naseljima i selima povremeno otežano jer građani ne zatvaraju slavine iz bojazni da im ne zalede cijevi.

“Uvođenje vanrednog stanja jeste dobrodošlo, ali u Bijelom polju je vanredna situacija već devet dana”, kazao je Žurić.

U tom gradu se, prema riječima Žurića, i prije uvođenja vanrednog stanja isključuje ulična rasvjeta – izuzev u tri ulice u najužem centru koje su ključne za rad operativnih službi.

“Snijeg pada i ne znam kako ćemo izaći iz ove situacije ako se padavine nastave”, zabrinut je Žurić.

Izvor: Vijesti.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.