BDZ: Razgovori o pomirenju nisu uspjeli jer je za SDA neprihvatljiv princip jedinstva IZ

93
99

bdz sda
Sandžak – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka obavještava javnost da razgovori o pomirenju i predizbornoj koaliciji sa Strankom demokratske akcije Sandžaka na žalost nisu uspjeli.

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka je za pregovore ponudila Platformu sa jedanaest principa na kojima bi se postigao dogovor o bošnjačkome pomirenju i predizbornoj koaliciji. Za delegaciju SDA Sandžaka neprihvatljiv je princip jedinstva Islamske zajednice, kao i princip koalicije na svim nivoima.

Za Bošnjačku demokratsku zajednicu Sandžaka jedinstvena Islamska zajednica predstavlja stožerni princip pomirenja i jedinstva Bošnjaka, a koalicija na svim nivoima značila bi puno a ne selektivno pomirenje.

Uprkos neuspjehu ovih razgovora, BDZ Sandžaka će nastavit sa zalaganjem punim kapacitetom za bošnjačko pomirenje i postizanje nacionalnog konsenzusa oko temeljnih nacionalnih, vjerskih i drugih vrijednosti.

U prilogu dostavljamo Platformu o razgovorima sa SDA Sandžaka o pomirenju i predizbornoj koaliciji.

P L A T F O R M A

O RAZGOVORIMA ZA PREDIZBORNU KOALICIJU BDZ I SDA 2016

SUŠTINSKA NAČELA

1. Rješavanje ustavnog statusa bošnjačkog naroda u Srbiji u svjetlu konstitutivnosti, autohtonosti i ravnopravnosti, uz ostvarivanje svih kolektivnih i individualnih prava.

2. Rješavanje statusa Sandžaka u formi evropske prekogranične regije.

3. Ostvarivanje punog bošnjačkog nacionalnog pomirenja u Sandžaku na relaciji kolektiviteta i pojedinaca.

4. Puna reintegracija Islamske Zajednice u duhu islama i ustanova Islamske Zajednice i u skladu sa težnjama i interesima pripadnika Islamske Zajednice.

5. Nepoštedna borba protiv siromaštva, uz otvaranje novih radnih mjesta te ostvarivanje povoljnog ambijenta i administrativno-pravnih uvjeta za nove investicije i ekonomski razvoj.

6. Beskompromisna borba protiv sistemske korupcije i svih oblika kriminala sa fokusom na eliminaciju kriminaliziranih i korumpiranih kadrova sa javnih pozicija.

7. Stvaranje ambijenta za afirmaciju etičkih i stručnih kvalitetnih kadrova na javnim pozicijama, posebno dajući šansu mladima.

FORMALNI PRINCIPI

1. Uspostaviti predizbornu koaliciju na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou.

2. Sastav, kao i nosioci lista, utvrdit će se prema parametru rezultata sa prethodnih izbora za Bošnjačko Nacionalno Vijeće.

3. Po istom parametru vršit će se podjela osvojene vlasti među koalicionim partnerima.

4. Uspostava pune saradnje u Bošnjačkom Nacionalnom Vijeću.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

93 KOMENTARI

  1. Citajuci “PLATFORMU”,”SUŠTINSKA NAČELA “I “FORMALNE PRINCIPE” mogu samo da izvučem zaključak :Kakvi ste vi licemeri i ljudi koji imaju zadatak da dalje manipulišete sa ovim narodom?????? Pa zar niste, I jedni I drugi,razbili IZ,zavadili brata sa bratom,komšiju sa komšijom……….Pa nemate vise ni trun iskrenosti draga braco,u ovom teškom vremenu vi manipulišete I dalje sa prevarenim a poštenim ljudima.Kada udružite dva nepoštenja,ne dobijate NEŠTO,već NIŠTA.Zato neka narod ceni ono što vidi očima,a to su dela koja ostaju iza nas.Jedini je SDP iskren,jer smatra da niko sebi nije smeo dozvoli da zavadi brata sa bratom,a to ste vi uradili I sada prodajete maglu kako imate želju da se ujedinite.LIČNE INTERESE STAVLJATE ISPRED VERE!!!!!!!!!!

  2. Ocigledno sami misete komentare…Cenzura do daske…..Nakon ovih izbora BDZ ce se suocit sa istinom, u vecini gardova Sandzaka nece prec ni cenzus, a gdje predje to ce biti jedva…Sacuvajte ovu poruku, pa me demantujte nakon izbora…

  3. Bitno je da su pale maske i da su prava lica kafirske sdp i munaficke sda otkrivene,nikakav problem…znajte ne mozete dokle hocete a pokusajte sve sto mozete,Allah ce vam sudit i vama i onima za koje radite a sitan je to dunjalucki šićar,svakako cete biti razotkriveni i ponizeni na Sudnjem danu i odvojit ce vas Bog kao sto smo ni danas odvojeni samo sto ce nekom Vatra vjecna uzarena patnja i ponizenje a nekom nagrada za sabur i dostojanstvo

    • Veruj mi sojica kada bi ga stisli. vadi pare iz gaca …a ovog debila mozes mu kozu odrat on pare ne da ….tito je krao i nama je dao

      JA PODRZAVAM MOGA MUFTIJU

  4. Još nije sve gotovo. Ne razočaravajte se. I Ugljanin i Zukorlić su se “uljuljkali” u svojim foteljama pa ne mogu da vide hal svojih pristalica. Narod se pita!

  5. Problem Islamske zajednice je nametnut od strane pravoslavnih krscana,Ruskim,Bugarskim,Grckim i Sandzaku kao i po Srbiji .To je ucinjeno planski sa izdajnikom Ugljaninom i jadnim Ademom .Ovo mozete provjeriti u Sarajevskom preporodu vise puta je pisao DR. DZemaludin Latic o problemima dvojnim islamskim zajednicama koje su napravili islamski izdajnici sa vlastima ovih zemalja.Suljo i da hoce to nemoze sada da uradi jer ga sada niko nece poslusati.No Bosnjaci nije sve izgubljeno ,Politicari neka pokusaju doci do boljega razumijevanja .Ove 2 stranke morale bih se zdogovoriti po puno cega za dobro biti Sandzaka u buducnosti.Da bih skinuli ovog najtamnijeg covjeka u historiji Sandzaka.Bosnjaci znadite ako smaknete ovu sadasnju vlast sa ALLAHOVOM moci mi cemo sami sjediniti se i bicemo jedno tijelo i jedna Islamska zajednica.Do sada su jadnog Zilkica podrzavalo politicko rukovodstvo i Beograd ali ce to proci,ako na vlast doduove stranke zajedno.Pa ce politicari raditi svoj posao a Imami neka cuvaju svoj casni Emanet .

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.