Bajramske čestitke – Bajram šerif mubarek olsun!

0
1009

Bajram šerif mubarek olsun!

Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka dr. Jahja Fehratović uputio je bajramsku čestitku glavnom muftiji i muftiji sandžačkom Muamer-ef. Zukorliću, reisul-ulemi mr. Husein-ef. Kavazoviću, predsjedniku Svjetskog bošnjačkog kongresa reisul-ulemi emeritus dr. Mustafi Ceriću i svim pripadnicima bošnjačkog i drugih muslimanskih naroda Sandžaka i Balkana.

U čestitci Bošnjacima i muslimanima dr. Fehratovića se kaže:

U svoje lično ime i ime Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka svim Bošnjacima i drugim muslimanskim narodima u Sandžaku, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji i široko rasprostranjenoj bošnjačkoj dijaspori upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućih bajramskih blagdana uz želju da ove najradosnije trenutke provedemo u porodičnoj atmosferi, okruženi najbližim i najdražim osobama, te da naša bajramska sofra bude natopljena radošću, berićetom, nafakom, veseljem i dobrim raspoloženjem u svjetlu islamskog svjetonazora i lijepe bošnjačke tradicije uz posjete mezaristana naših umrlih, obilazak rodbine, komšija i prijatelja i međusobna čašćavanja osmjesima, rukovanjima i iskrenim zagrljajima na putu ka uspostavi vjerskog i nacionalnom jedinstva, i sa željom da vrlo brzo dođe i do političkog razumijevanja među značajnim bošnjačkim predstavnicima kako bismo zaslužili Božiju milost i ispunili čovječansku misiju na Zemlji te donijeli ukupni prosperitet bošnjačkom i drugim muslimanskim i nemuslimanskim narodima Sandžaka, Bosne i Hercegovine i Balkana.

U tom svjetlu, Bajram šerif mubarek olsun!

predsjednik

dr. Jahja Fehratović

……………………………………………………………………………………………………………………………

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, u ime Bošnjačke nacionalne fondacije kao i u svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti  upućujem iskrene čestitke sa željom da ovaj Bajram dočekaju i provedu u miru, zdravlju i sreći sa onima koji ih okružuju.

Ramazanski bajram je prilika da drugima darujemo više svog vremena, pažnje i ljubavi njegujući vrijednosti naše tradicije, te da nam zajedništvo vrati samopuzdanje, a da svojim doprinosom gradimo zajednički život sa pripadnicima cijele naše zajednice.

Bajram šerif mubarek olsun svim muslimanima u domovini Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sandžaku, Kosovu, Crnog Gori, Makedoniji, Turskoj, te širom dijaspore u kojoj žive.

Predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije

Hako Duljević

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednika i članova Odbora, vijećnika te u svoje lično ime upućujem čestitku vjernicima u povodu nastupajućeg ramazanskog bajrama: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN. Želim da ga u zdravlju i rahatluku provedete u krugu Vaših porodica.

Uz srdačne selame,

Predsjednik

Samir Tandir

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

BAJRAMSKA ČESTITKA ZSD

U ime ZSD kao i u svoje lično ime čestitam svim Bošnjacima nastupajuće bajramske mubarek dane. Ubjedjen sam da su ramazanske lekcije snažno utjecale na sve nas da budemo bolji, milostiviji, saosjećajniji sa drugima i istrajniji na putu istine.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Predsjednik ZSD

Mithat Mujović

……………………………………………………………………………………………………………………………

Rijasetu Islamske zajednice u BiH, reisu-l-ulemi Huseinu ef.Kavazoviću, Mešihatu Islamske zajednice, Muftijstvu sandžačkom, muftiji sandžačkom Muameru-ef.Zukorliću, svim muslimanima u domovini Bošnjaka, Bosni i Hercegovini i Sandžaku, muslimanima u Crnoj Gori i Srbiji, na Kosovu, u Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji, našoj braći i sestrama u bošnjačkoj dijaspori diljem svijeta,
B A J R A M   Š E R I F   M U B A R E K   O L S U N
I neka i ovi mubarek dani ramazanskog Bajrama budu još jednan povod da se prisjetimo da smo dio velikog umeta Muhammeda, a.s., i da je naš put, na ovodunjalučkim mapama kulture i duhovnosti upisan kao put milosti koju je Allah Veličanstveni pokazao svojim robovima kako da uspješno stignu do svoga Stvorioca.

Po isteku ramazana, mjeseca posta i pojačanog ibadeta Gospodaru Svjetova, radujemo se jer smo još jednom potvrdili prisegu Stvoriocu, a tu radost zovemo Bajramom. Ova naša Radost nije i ne može biti potpuna bez ubijeđenosti da je naš put ispravan, a ispravnosti puta ne može biti bez ispravne vjrere.  Zato smo dužni svim svojim kolektivnim i pojedinačnim potencijalima doprinijeti da naša vjera islam bude u središtu naših života.  Samo tako možemo biti uspješni i stići do cilja.

Neka Allah, dž.š. spusti milost i nagradu na pravovjerne!
Hazbija Kalač
……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Povodom predstojećeg Ramazanskog Bajrama, Bošnjačka kulturna zajednica na Kosovu upućuje najiskrenije čestitke svim bošnjacima Kosova, Bosne, Sandžaka i dijaspore, te albancima i svim muslimanima svijeta.

Želimo da ove bajramske blagdane provedete uz svoje najdraže u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

A molimo uzvišenog Allaha dž.š. da usliši sve vaše dove, prosvijetli naše duše i uputi na jedinstvo i slogu.

Bajram Šerif Mubarek Olsun !

……………………………………………………………………………………………………………………………

BAJRAMSKA ČESTITKA

U povodu ramazanskog bajrama upućujem srdačne čestitke glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru-ef. Zukorliću kao i svim vjernicima uz želju da ga provedu u porodčnoj sreći, zdravlju i blagostanju.

Bajram šerif mubarek olsun!

Predsjednik
Izvršnog vijeća Sandžaka

Sead Šaćirović

……………………………………………………………………………………………………………………………

Povodom završetka ramazanskog posta predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin čestitao je svim pripadnicima islamske vjeroispovesti nastupajući ramazanski Bajram.

“Neka bajramske radosti vaše domove ispune toplinom, a srca iskrenom željom za jačanjem međusobnog povjerenja i za postizanjem sveukupnog jedinstva,“ poručio je predsjednik Ugljanin, poželevši svim Bošnjacima i drugim muslimanima da blagdan dočekaju i provedu u miru, harmoniji, dobrom zdravlju i sveopštem blagostanju sa svojim porodicama, rođacima, komšijama, prijateljima i svim ljudima dobre volje.

„Neka ovaj veliki praznik učini da naše misli i želje uvijek budu pozitivne i da činimo samo dobro, noseći u sebi ljubav i poštovanje prema svim ljudima“, rekao je predsjednik Ugljanin u čestitci.

……………………………………………………………………………………………………………………………

LDP: Čestitka povodom ramazanskog BajramaPovodom  nastupajućeg  ramazanskog Bajrama, Liberalno Demokratska Partija  Novi Pazar upućuje sledeću

ČESTITKU

Svim  islamskim  vernicima, članovima Islamske zajednice i ulemi,  Liberalno Demokratska Partija  Novi Pazar upućuje najiskrenije čestitke povodom  ramazanskog Bajrama koji nastupa nakon meseca sveopšte dobrote i dobročinstva.

Ramazan i Bajram nas podsećaju da i rečima i delom doprinosimo medjusobnom upoznavanju i zbližavanju, uvažavanju i toleranciji – u cilju dobra i napretka zajednice i društva u kome živimo.

Neka nam ovaj najznačajniji islamski blagdan protekne uz mnogo duhovne radosti, u dobrom zdravlju i miru uz nadu da će nam svako dobro koje činimo biti uzvraćeno.

Ramazanski Bajram podrazumeva zajedništvo, porodično i prijateljsko okupljanje, razumevanje i brigu o ugroženima. Ove odlike nas čine ljudima a moć praštanja nas čini uzvišenima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

s poštovanjem,
Liberalno Demokratska Partija ii
menadžer GrO Enes Curić

……………………………………………………………………………………………………………………………

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike svim Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i dijaspori kao i svim muslimanima svijeta čestita bajramske mubarek dane. Tokom mjeseca Ramazana muslimani iskazuju svoju pokornost i bogobojaznost Milostivom, odričući se hrane, pića, i svih pokuđenih djela, te  saosjećaju sa onima kojima je hrana uskraćena i koji svakodnevno umiru od gladi.

Bajram je prilika da se radujemo Božijoj Milosti i da proslavimo što smo se odazvali pozivu na solidarnost i jedinstvo.  Bajram je takođe prilika da pojedinačno ali i kao narod damo svoj doprinos da se držimo jednog užeta , kroz svoje zajednice, džemate, i međuljudske odnose.  Sjetimo se veličine žrtve onih koji su svoje živote položili u temelje naše domovine. Sjetimo se njih, njihovih porodica i siročadi, ako ničim drugim ono bar Fatihom, lijepom riječju i posjetom.

U skladu sa principima svoje vjere, u duhu bošnjacke tradicije i kulture, Bošnjaci i ove godine obilježavaju Bajram.

U ime članova KBSA i i naše osobno ime, Upravni odbor KBSA svim Bošnjacima i muslimanima želi

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Upravni odbor KBSA

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.