Baćićanin neće da zakaže skupštinu – Rok je do 28. marta

3
5

Novi Pazar – Predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin danas nije mogao da precizira kada će zakazati sjednicu gradskog parlamenta, osim da će se to desiti “kada se u gradu budu smirile političke strasti”.

On je radiju Sto plus rekao da zakonski rok za zakazivanje sjednice ističe 28. marta, a da će se na dnevnom redu naći “tačke koje su prošle prethodnu proceduru”.

“Sjednica će biti zakazana u skladu sa Zakonom i sa tačkama dnevnog reda koje su prošle prethodnu proceduru da bi o njima razmatrala Skupština. Prije nedjelju dana sam dobio zahtjev gradonačelnika Meha Mahmutovića da zakažem sjednicu sa predloženim dnevnim redom, među kojima ima i tačaka koje aposultno nisu prošle prethodnu proceduru, tako da ih je neodgovorno stavljati pred odbornike”, rekao je Baćićanin našem radiju.

On je rekao da među predloženim tačkama nema onih koji su vezane za zakonski rok, dok je kao “sporne tačke” izdvojio osnivanje dvije nove javne ustanove.

“Pored dvije ustanove za sport u gradu, hoće da osnuju i treću, pa pored Centra za djecu i omladinu Duga i Kulturnog centra traže osnivanje Kancelarije za mlade. Ove nove ustanove bi još dodatno opteretile gradski budžet sa po bar pet- šest miliona dinara mjesečno, samo za plate. Ove dvije tačke nisu prošle potrebnu proceduru da bi došle na Skupštinu, jer nemaju predlagače, elaborate i mišljenje stručnih službi”, rekao je Baćićanin radiju Sto plus.

On je istakao da je njegov cilj kao predsjednika Skupštine da “sačuva dostojanstvo ovog tijela, svakog odbornika pojedinačno, a samim tim i svih građana koji su glasali za njih”.

Prema članu 43. Statuta grada Novog Pazara, predsjednik Skupštine dužan je da sjednicu zakaže na zahtjev gradonačelnika ili jedne trećine odbornika, u roku od sedam dana od dana donošenja zahtjeva.

Prema tim odrednicama, dan održavanja sjednice treba bude najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva, a ukoliko predsjednik Skupštine ne zakaže sjednicu u ovom roku, nju može da sazove i podnosilac zahtjeva.

S obzirom da danas ističe rok do kada je Baćićanin na zahtjev gradonačelnika trebao da zakaže sjednicu, to već od sutra može da uradi i sam Mahmutović.

A.Bajrović

(Radio100+)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.