Amerikanci žele Sandžak pripojiti Bosni

1
67

Sandžak – Politički magazin Global uradio je intervju sa predsjednikom Komunističke partije Srbije, Titovim unukom, Josipom Joškom Brozom.

Joška Broz, koji je prije dvije godine pristao da stane na čelu ujedinjenih komunističkih stranaka u Srbiji, dao je nekoliko zanimljivih informacija, koje se između ostalog tiču i Bošnjaka u Sandžaku.

Navodeći da je najveća Titova politička greška ne stavljanje veta na Ustav iz 1974. kada su se dale veće ovlasti tadašnjim republikama i da je to bio početak raspada Jugoslavije, Joška Broz tvrdi da je cilj ustava bio “razbiti onako jaku zemlju, koja je jedina mogla parirati i Rusiji i Americi i Nesvrstanima.”

A razbijači SFRJ su bili, prema Joški Brozu, unutrašnji neprijatelji školovani u inostranstvu koji su finansirani “od CIA-e, međunarodnih organizacija, preko Soroša”.

Danas, tvrdi Joška Broz, sličan scenario sprovodi NATO u zemljama Balkana.

“Svi se stavljaju pod šapu NATO-a, poslije Makedonije i Crne Gore se vrši pritisak na Srbiju.” – tvrdi predsjednik Komunističke partije Srbije navodeći da NATO ima plan pocijepati Srbiju, a da je i Sandžak dio tog plana.

” Imaju cilj da ga odvoje i pripoje ovamo, prema Bosni… Amerikanci se neće smiriti dok na Pešterskoj visoravni (jugozapadna Srbija), koja je najveći dio godine bez magle, ne dobiju NATO bazu – to je osnov. To je meni priznao visoki funkcioner američke države i moj dobar prijatelj još iz onih vremena. Cilj je dobiti srbijanske vodene potencijale. Pitao sam ga šta i da nađemo Mladića, a on mi je odgovorio da će u tom slučaju od Srbije biti zatraženo da traga za vojvodom Stepom Stepanovićem. Vojvoda je mrtav!, odgovorio sam mu, a on će na to meni: Zato ćemo i da ga tražimo!” – kaže u interjuu Joška Broz.

Tadić podijelio Bošnjake Sandžaka da bi vladao

Na pitanje da li predsjednika Srbije Tadića smatra alternativom nacionalističkoj politici Joška odgovara ovako:

“Ne, demokrate su isti nacionalisti, samo, kako bih ja to rekao, zavijeni u oblandu. Demokrate su, da bi vladali, napravili drugu stvar: podijelili su muslimanski narod u Srbiji. To svuda tako rade i ovdje, u Bosni. Kada više ne možeš po jednom osnovu, onda rovariš njih međusobno. Ja sam sad bio u sandžakom kraju: članovi jedne partije, i to njen vrh, idu kod čovjeka i kažu mu: baci dvije bombe sebi u dvorište da bi bilo da su ovi drugi bacili. I ko garantuje da ovo sve što se događa, paljenje zastava i slično…, nije neko namjerno inscenirao da dođe do obračuna?”

Izvor: Sjenica-info.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Drug Broz, ne zato što je unuk Josipa Broza, još uvijek razmišlja o onome što su nas nekada učili ” Nije CIA sve što cijuče” već netko ko želi zavladati svijetom, razdirući slogu manjih, koristeći vjeru i naciju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.