Alijansa iPhone

11
34

U zemlji jednoj, postajbini Dobrih Bošnjana, u doba protoka informacija, jedan brojem malehan a duhom gromadan narod se boraše protiv urote Saveza zlih konzilija. Savez zlih konzilija na čelu sa nečastivim SEANUSOM, potomkom Inkvizitora koga ukovaše u mit prosvjetitelja, osnovao je ALIJANSU IPHONE.

Nemogavši sam da ovlada potomcima Dobrih Bošnjana, SEANUS okupi štakore i ostale glodare koji živahu duboko u pukotinama civilizacijskog otpada. Nečastivi SEANUS im ponudi članstvo u konziliju zla ukoliko ALIJANSA IPHONE uspije da ovlada zemljom Dobrih Bošnjana. Zadaća tih džohara bijaše da osmišljaju zlo i spletke protiv svog naroda kako bi otvorili put nečastivom SEANUSU da uništi miroljubive potomke Dobrih Bošnjana.

Štab za hitne reakcije Pokreta za oslobođenje Dobrih Bošnjana presreo je neke od šifrovanih poruka dva agenta ALINASE IPHONE s kodnim imenima JAKAŠ MAG I ŠKICA GUMICA.

JAKAŠ MAG: Povodom dodele nagrade “Izopačenje slobode” primite moje najiskrenije čestitke i molbe Uzvišenom za dobro zdravlje i uspešan rad. Mahsus selam sa Bosfora! Jakaš Mag

ŠKICA GUMICA: Jakša Mag, zahvaljujem na čestitkama i vidimo se kad dođeš iz Turske! Škica G.

****

JAKAŠ MAG: Selam Škica hanum! Rekoh da se javim, jer sam tek sada izašao iz gužve.

ŠKICA GUMICA: U Tutinu sam, na nekom sastanku, pa ti se javim!

JAKAŠ MAG: Ako, ako, ja sam u BG pijem kahvu sa crnim magom Barjakli mlađim.

ŠKICA GUMICA E, mnogo mi poselami najzgodnijeg crnog maga na dunjaluku, a ja ti se javim kad oposlim ovde!

***

ŠKICA GUMICA: Jakaš Mag, ja se ne javih, bila sam i sama u gužvi, a danas idem u Beograd. Kad ćemo se videt, da nećeš i ti do Beograda ovih dana, pa da se vidimo s crnim magom Barjakli mlađim?

JAKAŠ MAG: OK. Ja sam u Pazaru i trenutno je sednica u vezi aktuelne situacije. A, ako se desi da budem išao za BG, javiću se. Međutim, ako budeš u prilici danas ili ovih dana cimni me da pijemo kafu.

ŠKICA GUMICA: Ja se tek u sredu vraćam iz BG i tek tada ću moć da svratim do tebe. Čujem neke zanimljive haberove iz Stambola, čujem da stiže katul ferman za Muamera!

JAKAŠ MAG: Da, i ja čujem da je car do duvara, iako on misli da ce se sa 7-og sprata dočekati na noge. Mislim da smo ga svi zajedno isterali na livadu.

***

JAKAŠ MAG: Upravo gledam emisiju od sinoć, ti si ga uništila. Koje je to tele.

ŠKICA GUMICA: Ma, idiot primitivni! Oteraću ga na sud i to uz fanfare, pa ću da vidim hoće li smeti da stegnu guzicu iz pravosuđa, pa da opstruiraju kao do sad.

***

JAKAŠ MAG: Mislim da je ovaj nacrt – idejno rešenje o pomirenju jako nepovoljno za nas! Šta ti misliš?

***

ŠKICA GUMICA: Na sastanku sam.

JAKAŠ MAG: Ne veze, čekam.

ŠKICA GUMICA: Ma, ne valja Jakaš da Muamer bilo kako ostane bez „opozicije“. Mislim da vernici treba da kažu da neće kriminalca i siledžiju za vođu. Zvaću velikog maga Adama Zlikića, pa ćemo pričat.

JAKAŠ MAG: To je intencija svega što radimo.

ŠKICA GUMICA: Treba svi da skočimo! Ja ću imati sastanak sa Tadićem i to ću mu preneti! Ili pošten čovek ili katastrofa, Muamer ni slučajno!

ŠKICA GUMICA: Zovi mi čim budeš imao signal, da se kratko dogovorimo!

***

ŠKICA GUMICA: Jakaše, čula sam se sa velikim magom Zlikićem. Trebalo bi da se vidimo večeras ili sutra.

JAKAŠ MAG: Super, trebao bi malo da spusti loptu, jer ako nas SDA šutne, mali su izgledi za bilo čime.

ŠKICA GUMICA: Samo sabor, vi nemate razloga za paniku i trku s vremenom. Muamer treba da brine, ne vi! Samo ponavljajte da je najvažnije opšte dobro za Bošnjake i muslimane!

JAKAŠ MAG: I ja sam tog mišljenja.

ŠKICA GUMICA: Odlično!

Zlim silama ALIJANSE IPHONE nijedna se želja nije ostvarila. Jakaš mag, crni mag i veliki Mag potpomognuti Škicom Gumicom i druge utvare iz svijeta podzemlja povlače se u tamu, jer svjetlo polahko počinjenje obasjavati zemlju Dobrih Bošnjana. Međutim, nečastivi SEANUS ne odustaje od svojih intriga, zato će Štab za hitne reakcije Pokreta za oslobođenje Dobrih Bošnjana nastaviti razbijati spletke sila mraka. U sljedećem nastavku donosimo šifrovane poruke drugih agenata ALIJANSE IPHONE.

Sandžak PRESS


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

11 KOMENTARI

 1. “O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja, neka su sumnjičenja, zaista, grijeh. I ne uhodite jedni druge i ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekom od vas bilo drago da jede meso umrlog brata svoga – a vama je to odvratno – zato se bojte Allaha, Allah, zaista, prima pokajanje i Milostiv je.”/12/Hudzurat.

 2. SihrBazi

  Kur'an ”A Sihrbaz ma koliko se trudio nece daleko stici”

  Kad covjek povrsno pogleda rek'o bi ”Ili Ovde Muslimana ili Nidje”

  Pazi izjave ”Samo vi vicite, to je da dobro Bosnjaka i Muslimana, i sve ce bit ok.

  Neka ih da muhabete jos ovo do izbora 🙂

 3. Draga braco i sestre Sandzaka piouzdano sam dosao do informacija da su Rasim Ljajic,Sulejman Ugljanin,Adem Zilkic,Hamdija Jusufspahic,Muhammed Jusufspahic ,Aida Corovic Idajnici BOSNJAKA koji su se prodali SANU,SPC,UDBA,BG-Rezimu i da su njihni clanovi!

  Jednino koga nisu mogli da kupe to je
  Muftija Sandzacki:Muamer Zukorlic sto i potvrdzujo ova moja saznanja!
  Draga braco i sestre Sandzaka da bi uklonili zlo koje se nadvilo nad nama i nasim dragim i jedinim Sandzakom, GLASAJMO ZA VIVIONARE I BOLJU BUDUCNOS GLASAJMO ZA ~~BDZ~~~BDZ~~BDZ~~

 4. Mislim da nece vise koristiti iphone,vidjeli su da nije to za njih. Ovi iz pakta kvazi NVO i kvazi IZ. Preko medija kritikuju jedni druge a ustvari imaju odlicnu saradnju na bezuspjesnom unistavanju svega sto valja, i naseg MUFTY-a, koji nije na prodaju. Drzite se svi Allahovog uzeta i nikako se ne razjedinujte!!!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.