5. Međunarodna konferencija društvenih nauka na Balkanu

0
13

Novi Pazar – U organizaciji Sakarya University iz Turske i Univerziteta u Novom Pazaru

Novi Pazar 4-5 juna 2013. godine

O konferenciji

Balkan pruža bogato tlo za studij u svakom području društvenih nauka s obzirom na činjenicu da je geografija regijeuticala na mnoge društvene incidente koji su se dogodili i koji su promijenili tijek historije, od raskrižja Istoka i Zapada, izemlje različitih kultura i nacionalnosti su usko povezane. Nema nikakve mogućnosti za ekonomski i društvenirazvoj ove regije, bez suradnje svih zajednica. Univerziteti i akademske zajednice su jedan od najistaknutijih čimbenikakoji mogu dovesti do takve suradnje. Međunarodna konferencija društvenihnauka na Balkanu je rezultat ovog uvida.

5. Međunarodna konferencija društvenihnauka na Balkanu će se održati u Novom Pazaru (Srbija) 4-5 juna 2013. godine. Konferenciju zajednički organizujuSakarya University iz Turske i Univerzitet u Novom Pazaru, Turska svjetskaistraživačkafondacija, Turska fondacija za nauku i istraživanje.

Kao što je poznato, prva i drugakonferencija su održane su na Kosovu, treći je bila u Bosni i Hercegovini, a četvrta u Makedoniji. Vidljivo je da je konferencija dokazala svoju zrelost sa svojim međunarodnim atributima. Konferencija se održava redovito od 2009., i sve više jača svoju međunarodnu dimenziju sa svakom godinom. Radovi sa konferencija se objavljuju u svakoj godini.

Međutim, postoji novina u narednoj organizaciji koja je razlikuje od ranijih konferencija. U prethodnim godinama, jezici na konferencijama su bili turski i Balkanski jezici. Kako bi se uticaj konferencije proširio na veće međunarodno akademsko okruženje, bit će objavljenprošireni sažetak konferencijskih radova na engleskom. Na taj način, radovi će imati priliku da se indeksiraju u međunarodnim indeksima.

Konačno, budući da će se konferencija održati u Srbiji, to će pridonijeti cilju razvoja i implementacije suradnje na Balkanu.

Posebna zahvala svim institucijama i ljudima koji će doprinijeti konferenciji.

(UNINP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.