18. Novembar 2017

Narodni poslanik muftija dr. Muamer Zukorlić gostujući u emisiji “Da se ne lažemo” kazao da je reakcija na izjavu Bakira Izetbegovića potvrda koliko su odnosi u regionu senzibilni.

“Izetbegovićeva izjava ne zaslužuje tako oštru reakciju. On je iznio službeni stav BiH, da bi o nezavisnosti Kosova morala da se slože sva tri naroda, a ovdje je prenijet samo njegov lični stav.”

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Izetbegovića u kojoj kaže da nije zadovoljan položajem Sandžaka. Zukorlić navodi da je mnogi zasmetalo to što Bakir Izetbegović po prvi put poslije dvije decenije govori o Sandžaku a nikome ne zapara uši ono što govori Milorad Dodik.

“Ja nisam zadovoljan položajem Bošnjaka u Srbiji. Nezadovoljan sam neproporcionalnom zastupljenošću Bošnjaka u predstavništvima državnih institucija u Sandžaku. Ako pristajemo na pravo Srba da se njihovo predstavnici brinu o Srbima u regionu ne možete osporiti pravo Izetbegoviću da se brine za Bošnjake u regionu.” ističe Zukorlić.

Dodaje da želi najbliže odnose sa BiH, te da nije moguće praviti dobre odnose Sandžaka sa Bosnom bez dobrih odnosa Srbije i Bosne.  “Nadam se da ćemo zajedno graditi Srbiju kao državu svih njenih građana.” kaže Zukorlić.

Na kraju je upozorio da nije moguće razbiti Bosnu i praviti neku novu državu na pola teritorije BiH bez rata, dodajući da Bakir Izetbegović ne preferira rat. 

Facebook Comments

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles