18. Novembar 2017

U Novome Pazaru 18. 11. 2017. godine održano je Predsjedništvo Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

Na sjednici su razmatrane realizacije prethodnih odluka i podnijeta informacija o aktivnostima u prethodnom periodu.

Članovi Predsjedništva odali su priznanje narodnim poslanicima i izabranim vladinim dužnosnicima Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, odborničkim klubovima u sandžačkim gradovima i nosiocima vlasti ispred BDZ u Prijepolju na do sada realiziranim projektima u cilju afirmacije i ostvarenja politike pomirenja i dijelova izbornog programa za koji su dobili podršku birača na prethodnim izborima.

Istaknuta je važnost predstojećih lokalnih izbora u Petnjici i data puna podrška listi koju predvodi Almir Muratović „Za život u Bihoru“.

Usvojene su smjernice o daljem jačanju postojeće i širenja stranačke infrastrukture, i izraženo zadovoljstvo konstantnim prilivom novih članova.

Donijeta je odluka o održavanju Kongresa partije povodom šeste godišnjice njenog djelovanja u decembru 2017. godine. Na Kongresu će se dodatno utvrditi strategija djelovanja u narednom periodu i poduzeti krupni reformistički koraci s ciljem još značajnije implementacije politike pomirenja i realizacije programa stranke.

 

Info služba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles