14. April 2018

Povodom obilježavanja 557 godina Novog Pazara, grad narednih nedjelju dana organizuje brojne kulturne, sportske, zabavne i edukativne manifestacije rekla je danas Hana Salihagić iz Odjeljenja za informisanje Gradske uprave.

Ona je istakla da program proslave počinje u nedjelju 15. aprila ženskom rukometnom utakmicom u Hali sportova, a narednih dana uslijediće brojne kulturne manifestacije.

“Otvaranje izmijenjene stalne postavke Muzeja Ras, izložbe “Bujrum u Novi Pazar” na Gradskom trgu i bazara “Pazar na dar” planirano je za ponedjeljak. U organizaciji Dana grada ne učestvuje samo Gradska uprava već i sve gradske ustanove i zajedno smo se potrudili da našim sugrađanima ponudimo zanimljiv sadržaj”, rekla je Salihagićeva.

Prema programu u utorak 17. aprila biće organizovani Dani otvorenih vrata u Arhivu Ras, promocija monografije Selima Šaćirovića, kao i večer poezije Turskog kulturnog centra Yunus Emre iz Beograda.

Za srijedu je zakazana manifestacija “Sport u škole” na Rekreacionom centru, promocija stvaralaštva Huseina Bašića, kao i književno veče Centra za djecu i omladinu Duga.

Osim toga u četvrtak će biti održan Sajam socijalnog preduzetništva u Domu omladine, takmičenje recitatora osnovnih i srednjih škola, Eko festival u Gradskom parku, a biće izvedena i pozorišna predstava “Deportacija” u Kulturnom centru.

Kako je istakla Salihagićeva na sam Dan grada u petak će pored svečane sjednice Skupštine grada, godišnje izložbe SULU-a, Sajma virtuelnih preduzeća Ekonomsko trgovinske škole, i finala Festivala stvaralaštva mladih biti uvedene i dvije novine koje će prerasti u tradiciju.

“Događaj “Kafa sa gradonačelnikom” biće organizovan u 12 časova kod Sebilja i u okviru toga naši građani imće prilike da se druže sa gradonačelnikom i razgovaraju sa njim. Pored toga biće organizovan i Karneval mladih na Šetalištu gdje će se predstaviti mladi koji su učestvovali na Festivalu stvaralaštva mladih”, navela je Salihagićeva.

Dan Novog Pazara se obilježava 20. aprila Statutom grada i predstavlja potvrdu o njegovom trajanju kao političkog, privrednog, kulturnog i regionalnog centra, a toga dana neće raditi javna preduzeća, ustanove i druge gradske javne službe.

Novi Pazar se prvi put pojavljuje 20. aprila 1461. godine u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu, a osnovao ga je te godine Isa-beg, turski vojskovođa, koji se smatra i osnivačem Sarajeva, Skoplja i Šapca.

(Saznajemo)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles