19. April 2017

Studenti Bosanskog jezika i bošnjačke književnosti u saradnji sa Studentskim parlamentom održali su tribinu pod nazivom “Svijest o očuvanju bosanskog jezika i bošnjačke književnosti”.

Na tribini je bilo riječi o historijskom kontekstu bosanskog jezika i bošnjacke književnosti, o piscima i pjesnicima. Studenti su, osim izlaganja referata, govorilii stihove poznatih bošnjačkih književnika, a tribina je upotpunjena i izvjedbom sevdalinke.

Prisutnima se obratio rukovodilac Departmana za filološke nauke, doc. dr. Jahja Fehratović i naglasio da su studenti filoloških nauka ovom tribinom pokazali visoku svijest i sposobnost bavljenja naučnim radom i argumentovanim prezentovanjem naučnih činjenica vezanih za bosanski jezik i bošnjačkui književnost.

Studentima se na kraju obratio i rektor Univerziteta, prof.dr. Suad Bećirović, koji je uputio riječi podrške u projektima i naučnim istraživanjima.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles