22. Februar 2017

Novi Pazar, Turska – Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima, 22.02.2017. godine, primio je novoimenovanog ambasadora Republike Turske u Beogradu Tanžu Bilgića sa delegacijom.

Poželjevši mu uspjeha na ovoj odgovornoj diplomatskoj funkciji, muftija Dudić je gosta upoznao sa strukturom i ustanovama Islamske zajednice, kao i sa njihovim čelnicima koji su bili u svojstvu domaćina.

Tom prilikom predsjednik Mešihata je izrazio očekivanja da će se dugogodišnja saradnja sa Ambasadom Turske nastaviti te da će se brojni započeti projekti realizovati u skorijoj budućnosti, kako na vjerskom, tako i na kulturnom i infrastrukturnom planu.

Ambasador Bilgić se zahvalio na prijemu i korisnim informacijama te obećao da će podržati realizaciju pomenutih projekata sa posebnim akcentom na ulogu u tome turskih institucija TIKE i Dijaneta, koje imaju svoje predstavnike u Beogradu.

 

Informativna služba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles