4. Decembar 2017

Prijedlogom Zakona o budžetu za 2018. za Budžetski fond za nacionalne manjine za finasiranje programa i projekata iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina predviđeno je 21,8 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije.

 

Ukazuje se u saopštenju da je visina sredstava u tom fondu, u odnosu na 2017, povećana 12 puta.

Navedeno je da je resorni ministar Branko Ružić 30. novembra donio Odluku o raspodjeli sredstava iz tog fonda.

Odluka je donijeta na osnovu Liste vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa i projekata koju je 16. novembra utvrdila Konkursna komisija koja sprovodi postupak dodjele sredstava iz fonda.

Sredstva će biti dodijeljena za 25 programa i projekata u iznosu od 1. 800.000 dinara za realizaciju programa i projekata iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Na konkursu je podnijeto ukupno 60 prijava, od kojih devet nije ispunjavalo formalne uslove, a na listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa i projekata nije bilo prigovora.

“Ovim je nakon 15 godina od kada je fond uspostavljen započet postupak dodjele sredstava”, navodi se u saopštenju.

Ružić smatra je da su sredstva Budžetskog fonda predviđena za 2017. “jako mala ali da je veliki uspjeh da je Ministarstvo nakon 15 godina postojanja fonda započelo postupak dodele sredstava i operacionalizacije Fonda”.

(Beta)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles