15. Maj 2017

Za zaposlene u gradskoj upravi, školama i javnim preduzećima Dan bošnjačke zastave u Novom Pazaru ponovo je bio pravi praznik, dok je za popriličan broj zaposlenih na nekim drugim mjestima bio više glavobolja.

U četvrtak, 11. maja, na stotine majki koje su morale da rade naišle su na zatvorena vrata vrtića, kako svih pet državnih, tako i mnogih privatnih.

Usledilo je panično traženje bilo koga za čuvanje djeteta do kraja radnog vremena, a pošto mnogima nije bio dostupan “nana servis”, preseli su im praznik, proslava, defilei, koncerti, govori i čestitke zvaničnika.

Situacija navodi da se, sa razlogom, pomisli da nikoga nije briga za one koji nemaju tu sreću da rade u opštinskim/državnim jaslama.

Ako se već direktorka Predškolske ustanove “Mladost” nije bavila svojim poslom, da li je u gradu sa 100.000 stanovnika lokalna samouprava trebalo da se sjeti da među njima ima i onih koji platu ne primaju iz opštinskog budžeta?

Da li je Bošnjačko nacionalno vijeće trebalo da zakonsko praznovanje uredi i u tom segmentu? Lokalnim samoupravama proslijedi neku vrstu preporuke/sugestije?

Zanimljivo bi bilo provjeriti i šta bi s tim u vezi mogla da kaže Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković!

Sljedeći bošnjački praznici su Dan sjećanja (11. Jul) i Dan Sandžaka (20. Novembar), što znači da ima vremena da se situacija ne ponovi.

Izvor: radiostoplus.com

(sandzacke.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles