Zukorlić o Otvorenom Balkanu: Ukidanje granica korak ka Evropskoj uniji

5
1051

Stranka pravde i pomirenja nije ograničena za saradnju i kao što sarađuje sa srpskim strankama itekako može sarađivati sa bošnjačkim strankama u Sandžaku. Predsjednik Zukorlić ističe želju da ta saradnja bude na određenim principima.

Da to nije samo radi pozicija, političkog i personalnog benefita, već da ta saradnja ima ostvarenje nekoh naših programskih ciljeva za koje se zalažemo.

Bošnjaci bi, poručuje, još odlučnije trebalo da se izbore s korupcijom u svojim redovima i glasaju za predstavnike koji će ih na bolji način predstavljati u Beogradu.

Koji će na bolji način da se zalažu i za njihove interese, i da imaju bolju i ispravniju komunikaciju s predstavnicima Beograda. Da odbace one koji se zalažu za politiku poltronstva, retrogradnog djelovanja pa galama koju dižu ne donosi nikakvo dobro narodu na kraju dana. I desnu i lijevu krajnost Bošnjaci bi mogli odbaciti i podržati one koji se na dostojanstven način, partnerski zalažu za konkretne stvari, za projekte, dobre odnose Srba i Bošnjaka, da ujedinimo snage i svi zajedno donesemo neku korist, kaže Usame Zukorlić, predsjednik SPP.

Ističe da je prevazilaženje granica na Balkanu, benefit. Projekat Otvorenog Balkana vidi kao korak ka Evropskoj uniji.

Nemam ništa protiv da to bude i u korist bošnjačkog i u korist srpskog naroda, da i Bošnjaci i Srbi i svi drugi narodi olakšano prelaze granicu. To je posebno važno u Sandžaku, na prostoru između Srbije i Crne Gore, gdje je granica ljudima prošla kroz imanja. Nemam ništa protiv da se granice na Balkanu totalni relativiziraju da bi benefit imao obični građanin.

Uvijek će, poručuje, podržati nastojanja da i Bošnjaci i Srbi budu bliži jedni drugima.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

5 KOMENTARI

  1. U vezi ministarske fotelje, te da je to ” najveca čast”, možda za Rasima i Sulja.

    Veca i istinska čast je kada Usame odluči ko ce predstavljati Bošnjake u Beogradu u ministarskoj fotelji.

    Na taj način, on može da nakrivi fes i da pusti mozak na otavu. Sva glavobolja pada na ministra.

    A ako Bog da te to ministarstvo bude Ministarstvo turizma, ekonomskog razvoj Sandžaka…a po sistemu: ” Brigo moja pređi na drugoga”, onda ce i ministar moci da nakrivi njegov fes, bez glavobolje, jer ima neko otporan na glavobolju jerbo to nije zdravo.

  2. Zukorliću, revidiraj stav odmah! Tvoj stav, po ovakvim pitanjima, treba da bude saglasan sa stavom većine Bošnjaka u matici Bosni, što znači da je stav SDA BiH nezaobilazan.

  3. otvoreni balkan je iskljucivo u interesu srbije a na stetu svih drugih tako da je ova izjava gospodina zukorlica sramna — ocigledno je da je zukorlic krenuo pitem kadirova

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.