29. Juli 2019

Nova Varoš – Na Zlataru je pušten u rad zip-lajn sistem, koji je, sa ukupnom dužinom od oko 1000 metara, jedan od najvećih u Srbiji. Takođe u četvrtak je otvorena i nova pešačko-biciklistička staza. Reč je stazi dugoj preko dva kilometra koja zahvata područje starog puta uz Batrovac od crkve na Zlataru do raskrsnice za Drmanoviće.

Avanturisti i ljubitelji prirode imaće tako priliku da uživaju u novom adrenalinskom sadržaju vozeći se sa startne lokacije ispod bivšeg RH Centra do Tripkovića i povratne od ovog zaseoka do crkve na Zlataru. Vrednost investicije je 5.000.000 dinara, a projekat su zajednički finasirali Ministarstvo turizma i lokalna samouprava.

Moderni zip-lajn su u funkciju zvanično pustili državni sekretar u Ministarstvu turizma Miroslav Кnežević i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, a svečanosti su prisustvovali i zamenik predsednika opštine dr Branko Bjelić i direktor ovdašnje Turističke organizacije Branko Pucarević.

-Ulaganje u infrastrukturu i proširenje lepeze turističkih sadržaja najsigurniji je put za unapređenje turizma i uvećanje broja gostiju odnosno noćenja. Zato će resorno Ministarstvo i lokalna samouprava i u narednom periodu zajednički realizovati brojne projekte u ovim segmentima, poput investiranja u izgradnju fudbalskog stadiona u srcu turističke zone, igrališta za decu, kao i u uređenje pešačko-biciklističkih staza i vidikovaca – istakli su predstavnici Ministarstva i opštine, uz podsećanje da je lokalna samouprava ove godine iz državne kase za unapređenje turizma „povukla“ sredstva u iznosu od blizu 50 miliona dinara.

Prvi zip-lajn na Zlataru je, inače, jedan od najmorednijih u zemlji. Odlazna sajla je dužine 610 metara, a povratne 350. Sajle su velike nosivosti, kolica i sedišta atestirana po vrhunskim standardima, tako da je sistem maksimalno bezbedan. Zip-lajnom gazduje Turistička organizacija „Zlatar“ , koja je ovaj projekat realizovala sa „Turičkom regijom Zapadna Srbija“. Кako ističu u lokalnoj Turističkoj organizaciji, cene vožnje zip-lajnom biće formirane ovih dana.

Predstavnici Ministarstva turizma i Opštine Nova Varoš otvorili su juče novu pešačko-biciklističku stazu.

Izgradnja odnosno uređenje staze finansirano je iz republičke kase sredstvima od oko 3.000.000 dinara. Staza je opremljena modernim mobilijarom (klupe, ekološke table, korpe za otpad), a uskoro će biti postavljena i turistička signalizacija, putokazi i info-bilbordi.

-Imajući u vidu da savremenom turisti nije dovoljno da uživa u prelepoj prirodi i čistom vazduhu, prinuđeni smo da širimo lepezu sadržaja, posebno u ovom segmentu aktivnog odmora. Zato i od ovog projekta na polju turizma očekujemo da za krajnji efekat ima povećanje broja gostiju – ocenili su državni sekretar u Ministarstvu turizma Miroslav Кnežević i predsednik opštine Nova Varoš Radosav  Vasiljević, koji su sa zamenikom predsednika opštine dr Brankom Bjelićem i direktorom TO“Zlatar“ Brankom Pucarevićem prošetali novom stazom.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles