3. Juni 2015

Vucic SAD

Amerika – Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na početku trodnevnu posjete SAD-u u Washigtonu izjavio da bi dolazak američkih kompanija u Srbiju značio širu podršku Sjedinjenih Američkih Država.

Predsjednik Vlade Srbije je danas prisustvovao susretima s predstavnicima najvećih američkih kompanija koje su zainteresovane za ulaganja u Srbiju i s predstavnicima kompanija koje već posluju‎ na teritoriji Srbije i namjeravaju povećati svoje kapacitete.

Vučić se danas sastao s predstavnicima kompanije General Electric s kojima je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, zdravstva, transporta i ‎avio industrije, prenosi se iz Kabineta premijera Srbije.

Vučić je naglasio da je Srbija sprovela sve zakonske reforme kako bi stranim investitorima omogućila bržu i lakšu ‎realizaciju investicija. On je istakao da je Srbija spremna američkim kompanijama obezbijediti najbolјe uslove poslovanja u regionu zapadnog Balkana i podršku srbijanske Vlade.

Potpredsjednik General electric Karan Batia, zadužen za međunarodne odnose, izjavio je da je ova kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, za razmjenu dobre prakse i za otvaranje većeg broja radnih mjesta. On je naglasio važnost saradnje s Vladom Srbije na dva projekta iz oblasti obnovlјivih izvora energije, izgradnji vjetroparkova u Dolovu i Kovačici.

“General electric u Srbiji 11. juna organizuje ‘Sourcing day’, u saradnji s Privrednom komorom i Skupštinom Srbije, gdje će ispitati mogućnost pokretanja proizvodnje u Srbiji i angažovanje srpskih proizvođača u lancu General electric kompanija”, istakao je Batia.

Premijer se danas susreo i s menadžmentom kompanija ITI i NCR, kao i s predstavnicima kompanije Freeport McMoRan koji su ga o‎bavijestili o napretku projekta Chukaru Peki za eksploataciju bakra i zlata, 4 km sjeverno od Bora.

Vučić je od predstavnika kompanije Freeport McMoRan zatražio i pomoć u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor. On je, obraćajući se novinarima nakon sastanka, istakao zadovolјstvo zainteresovanošću američkih kompanija za Srbiju i naglasio da dolazak tih kompanija znači širu podršku Sjedinjenih Američkih Država Srbiji.

“To znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD-a Srbiji”, zaklјučio je Vučić.

Predsjednik Vlade Srbije posjetiće i kompaniju Microsoft, gdje će razgovarati o unapređenju javnog servisa za građane i privredu, kroz uvođenje savremenih rješenja informacione tehnologije.

Tokom sastanka biće riječi i o mogućnostima Microsofta da, kao lider u oblasti elektronske uprave, svojim iskustvom pobolјša efikasnost u radu državne uprave.

Tokom popodneva po lokalnom vremenu planiran je i susret premijera Vučića sa zamjenikom državnog sekretara SAD-a Antonyjem Blinkenom, kao i s predstavnicima srpske dijaspore u SAD-u.

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić u trodnevnoj zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama boravi na poziv potpredsjednika te zemlje Josepha Bidena.

(Anadolu Agency)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles