6. Septembar 2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervju za sarajevski list “Avaz” najavio skori dolazak predsjednika Turske Redžepa Ergoana Srbiji. On je kazao da je to prilika da se razgovarao o brojnim infrastrukturnim projektima koji bi Turska podržala. 

“Dolazi ovdje Erdoan pa ćemo pričati i o tome. Htio bih konačno da imamo dobar put Novi Pazar – Tutin i da vidimo šta će uraditi i za neke druge puteve. Erdoan mi je rekao da su Turci spremni dodatno pomoći put Beograd-Sarajevo, posebno kroz BiH. Jer, nama u Srbiji, kada završimo ugovaranje Čačak – Požega, do granice sa BiH ostaje 61 kilometar.

A i vama je važno da imate cestu kojom iz Sarajeva do Novog Pazara možete doći za dva i po sata, a da nešto brzo ne vozite, a posebno da se ne umorite. Jer je sadašnji put očajan! I tim putem bi se i Srbi i Bošnjaci osjećali bolje, komotnije. Mi Srbima tom cestom skraćujemo put do Trebinja, a Bošnjacima do Sarajeva. A i jednima i drugima obezbjeđujemo bolju cestu do Beograda. Tim povezivanjima postajemo normalan narod i svi svuda putuju.” kazao je Vučić.

Podjsećamo da je u programu “Za pomirenje” BDZ Sandžaka najavljena realizacija ovog projekta. Te da je nakon razgovora koji su imali Muamer Zukorlić i Aleksandar Vučić dogovorena trasa autoputa koja će proći kroz Pešter. Također, Zukorlić se sastao i sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem sa kojim je razgovarao o autoputu Beograd-Sarajevo. Ti si razgovori urodili plodom i vrlo vjervotno će doći do realizacije navedenih projekata. Zukorlić tom prilikom kazao da su to historijski projekti za čiju će realizaciju biti potrebno između šest i deset godina.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles