Usame Zukorlić posjetio Sjenicu – Nova vlast vratila dostojanstvo opštini i otplatila trećinu duga

0
1177

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić sa svojim saradnicima posjetio je predsjednika opštine Sjenica i tom prilikom se upoznao sa aktivnostima i projektima koji su do sada realizirani u toj opštini.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić naglasio da su tokom sastanka u jednoj vrlo otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi razmijenili mišljenja i stavove.

„Vjerujem da smo za jedan relativno kratak vremenski period a on je već negdje oko 15 mjeseci, uspjeli da značajno popravimo jedno jako teško stanje sa svakog aspekta, prije svega sa finansijskog, organizacionog i svih ostalih, da smo se saglasili da ćemo tim kursem nastaviti, da ćemo se boriti za bolje sutra Sjenice i sjeničaka. Sjenica je u prethodnom periodu pokazala da je jedna vitalna sredina koja ima kritičnu masu i kapacitet da se suoči sa svim problemima i izazovima i već određeni benefiti i određene stvari vjerujem da se vide na terenu i da građani Sjenice već osjećaju određene benefite od ove vlasti, što jeste u krajnoj liniji i smisao obnašanja vlasti. U tom smislu se zahvaljujem za sve ono što je do ovog trenutka sa nivoa Stranke pravde i pomirenja ali i sa nivoa naših koalicionih partnera učinjeno, na jedam zajednički način, sinergijom, što treba da bude recept. Napravili smo jedan dobar uspjeh i nastavit ćemo tim aktivnostima očekujući da naši rezultati u budućnosti budu još veći i još značajniji.“

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić istakao da je Sjenica postala mjesto dostojanstva.

„Ja sam svoju turneju obilaska opština započeo upravo odavde sa posebnim razlogom, Sjenica je prvo mjesto gdje je Stranka pravde i pomirenja akademika muftije Muamera Zukorlića preuzela vlast ali preuzela vlast zajedno sa još drugih političkih predstavnika iz reda Bošnjaka i reda srpskog naroda. Sjenica je primjer kako sarađuju stranke, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Sjenica je u tom smislu i u tom duhu model drugim opštinama na koji način se može vršiti jedna reforma. Predsjednik me je upoznao sa mnogim rezultatima i zaista sam sa određenim stvarima fasciniran, brojni su projekti, čak nismo uspjeli sve ni da nabrojimo, od malih projektaka oživljavanja tog duha i te živosti jedne opštine i velikih projekata koji se rade u saradnji sa republičkim vlastima i partnerima našim na republičkom nivou. Jako mi je drago što se u ovom periodu opština Sjenice očistila od kriminalnih aktivnosti, što je opština Sjenice postala mjesto gdje svaki građanin može da dođe da razgovara sa predsjednikom i da traži da mu se ispune ptava, što opština Sjencie postala mjesto dostojanstva, mjesto gdje neće biti ničije dostojanstvo ugroženo bio muškarac ili žena. Posebno me je oduševilo to što je ovo rukovodstvo uspjelo da Sjenicu spasi bankrota i ne samo da spasi bankrota već i trećinu duga do ovog trenutka da isplati, što je preduslov da bi se u budućnosti mogli realizirati brojni projekti i dovoditi strane investicije.“

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja se zahvalio predsjedniku opštine Sjenica kao i koalicionim partnerima koji su omogućili da se svi projetki do sada realiziraju, naglašavajući da je ono njihov zajednički put.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.