U toku Skupština Novog Pazara – Odbijeni prijedlozi za obnovu Ejub Begove džamije i finansiranje Medrese

0
2527

U sali Doma omladine počela je 4. redovna sjednica skupštine grada Novog Pazara na kojoj će odbornici raspravljati o 15 tačaka dnevnog reda.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja predložili su nekoliko dopunskih tačaka dnevnog reda kao što su sanacija ul. Save Kovačevića od Banjske petlje do Zelene pijace uz izgradnju trotoara i pešačke staze, zahtijev da se srednja škola medresa „Gazi Isa-beg“ finansira iz budžeta grada Novog Pazara, dodjela imena ulicama u naseljima Mur i Selakovac, obnova Ejub Begove džamije, izgradnja uređenih autobuskih stajališta na teritoriji grada Novog Pazara i  mnoge druge, koje su od strane skupštinske većine odbijene.

Usvojen je prijedlog odbornice SDP-a Senade Leković da se sa dnevnog reda povuku 5. i 6. tačka dnevnog reda, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o usvajanju cjenovnika usluga JKP „Gradska čistoća“ Novi Pazar i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o povećanju cijena vode i kanalizacije JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Pazar.

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.