Tužilac Pucarević u više navrata zataškavao kriminalne radnje Latovića?

0
11775

Facebook stranica Sjenica Vijesti je nastavila sa objavom informacija o kriminalu koji se odvija u Sjenici pod naslovom “PETKO PUCAREVIĆ – I NJEGOVA ULOGA U PUCANJU U SJENICI”, koji prenosimo u cjelosti:

“Potres koji smo najavili jučer u Sjenici se i desio kako svjedočimo. Nakon objave teksta o vezi Bojana Trmčića sa šefom kriminalne grupe Latovića, gdje se navodi da je Trmčić branio Izeta Latovića na sjednici savjeta za bezbjednost, kao i da nije angažirao policiju da blokira puteve i vrši racije u cilju uhićenja ubice Emraha Latovića, policija iz Novog Pazara je poslala bataljon policajaca koji su izvršili invaziju na imovinu kriminalne grupe Latovića.
Uhapšeni je petoro Latovića i njihovih pomagača, zaplijenjena dva komada oružija, velika količina municije i falsifikovana dokumenta.

U međuvremenu je naša redakcija počela da dobija nove informacije o kriminalnim aktivnostima načelnika Bojana Trmčića, gdje se žale da su bili prinuđeni da mu uplaćuju avanse u kladionici Mozart na ime Anđele Trmčić.

Također smo saznali, Trmčić je na sličan način umiješan u još jedno ubistvo u Sjenici, kada je ubijen Asmir Metović. Zločin je zataškavan polcijski i pravosudno tako što je Trmčić dobijao avanse za kockanje od izvjesne gospođe. O tom slučaju ćemo opširnije u budućnosti.

Procvat kriminala i davanje vjetra u leđima kriminalcima da ubijaju, kidnapuju, tuku, nasrću i prijete ljudima u Sjenici direktna je posljedica štetnog djelovanja tužioca iz Nove Varoši koji vedri i oblači Sjenicom. Petko Pucarević – simbolično prezime, koje ukazuje na skorašnje pucanje na šehida Edina Hamidovića.

Pucarević godinama unazad prikriva krivična djela lica sa kriminalnim dosijeom. Pa su tako prijave protiv Emraha Latovića, ubice Edina Hamidovića, završavale u “fiokama”.
Latović je u dva navrata od strane policije otkriven zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje vatrenog oružja za koje je Zakonom predviđena kazna od dvije do dvanaest godina zatvora. Međutim, Pucarević, zbog veze sa Izetom Latovićem, se pobrinuo da prvi slučaj prođe simboličnom nanogicu, dok je drugi slučaj uz pomoć Trmčića zataškan.

Trmčić i Pucarević su kriminalce Latoviće štitili i prilikom napada na službeno lice, ali i prilikom kidnapovanja direktora srednje škole Alena Tahirovića. Iako je Tahirović poimenice nabrojao ko je sve učestvovao u njegovoj otmici i nanošenju tjelesnih povreda, Pucarević je odbio da podigne krivične prijave protiv Izeta Latovića i drugih članova porodice. Kidnapovanomg Tahirovića je lično maltetirao i prijetio Izet Latović.
Ni posljednji slučaj likvidacije Hamidovića nije trgao Pucarevića , kao i Trmčića da preduzmu konkretne korake.

Pucarević, tužilac-kriminalac, nastavio je sa opstrukcijama istrage. Pa je tako izostao nalog za pretres kuća i automobila porodice Latović. To kasnije pokušava da ispravi BIA.
Zaštićen od bilo kakve kontrole i Pucarević, kao i Trmčić ne nalaze za shodno, ni da se odazovu na sjednice Savjeta za bezbjednost Opštine Sjenica čime šalju zastrašujuću poruku. Ljudi kojima je zadak da opštinu Sjenicu učine bezbjednom je maksimalno destabiliziraju i Sjenicu i državu. Državno vijeće tužilaca treba da ga smijeni na njegovo mjesto postavi nekog poštenog Sjeničaka koji je neustrašiv i koji nema upliv među kriminalnim miljeom. Ministrica pravde Maja Popović i presjednik Srbije Aleksandar Vučić treba da se uključe i reaguju”

Stranica je za sutra najavila nastavak serijala objava.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.