15. Mart 2019

Jedan od napadača na džamije na Novom Zelandu je na oružju koje je koristio ispisao imena Miloša Obilića, Baje Pivljanina, Novaka Vujoševića, Marka Miljanova.

Brenton Tarant, 28-godišnji Australijanac je u automobilu, kojim se dovezao do džamije u kojoj je ubio desetine ljudi, slušao i pjesmu posvećenu Radovanu Karadžiću.

“Porijeklo jezika kojim govorim je evropsko, moja kultura je evropska, moja politička ubeđenja su evropska, moja filozofska uvjerenja su evropska, moj identitet je evropski i, najvažnije, moja krv je evropska. Šta je Australijanac nego pijani Evropljanin? Šalim se, ali Australija je evropska kolonija”, naveo je Tarant.

 

On je dodao i da sebe opisuje kao etnonacionalistu i ekofašistu, komunistu, anarhistu i libertarijanca. “Na oružju i okvirima za municiju je ispisao imena i nekoliko srpskih vojnih figura, uključujući Miloša Obilića, Baju Pivljanina, Novaka Vujoševića, Marka Miljanova. Uoči napada je slušao muziku na srpskom jeziku, pjesmu posvećenu Radovanu Karadžiću”, dodaje se.

Srpski mediji su naveli da se radi o pjesmi “Od Bihaća do Petrovca sela”.

(b92.net)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles