Suđenje policajcu koji je ubio Skarepa: “Ne osjećam se krivim, zakačio me, pao sam i refleksno opalio”

1
80

Raica Beloica, policajac iz Tutina, optužen da je 30. septembra 2017. tokom obavljanja službenog zadatka hicem iz pištolja usmrtio Fahrudina Skarepa (22) iz tutinskog sela Pokrvenik, danas je na početku suđenja rekao da se ne osjeća krivim.

Događaj za koji mu se sudi zbio se u noćnim satima u mjestu Ervenička rijeka kod Tutina, na šumskom putu uz srpsko – crnogorsku granicu, kada je patrola policije pokušala da zaustavi “pasat” tokom akcije suzbijanja nelegalne trgovine akciznim proizvodima. Mada je Beloica usmrtio Skarepa, što ni sam ne poriče, na teritoriji pod nadležnosti Višeg suda u Novom Pazaru, Vrhovni kasacioni sud za postupanje u ovom slučaju delegirao je Viši sud u Užicu.

Optužnim prijedlogom Beloici je na teret stavljeno krivično djelo ubistvo u mah, a sudi mu se po skraćenom postupku. Glavni pretres otvoren je danas pod velikim mjerama bezbjednosti. Optuženi policajac je na početku iznošenja svoje odbrane kazao da mu je žao zbog svega što se odigralo kobne noći i javno izrazio saučešće porodici pokojnog Skarepa.

“Ne primamo saučešće”, odgovorio je neko od Skarepovih srodnika, a mnogo njih je došlo iz Tutina u Užice da prati suđenje.

“Imali smo dojavu da prolazi vozilo sa akciznom robom”

Kako je ispričao Raica Beloica, 30. septembra 2017. oko dva ujutru patrola u kojoj se on nalazio imala je dojavu da će putem kroz šumu proći vozilo sa većom količinom akcizne robe iz Crne Gore. Policijsko vozilo, kazao je on, stalo je na putu pošto im je u susret naišao drugi automobil. Ispostavilo se da je u pitanju bio “pasat” i da su u njemu bili Fahrudin Skarep i još jedan njegov prijatelj. Beloica je ispričao da je se “pasat” najprije zaustavio, a potom se, u pokušaju da lica u njemu pobjegnu, ponovo pokrenuo. Tokom okretanja, pričao je Beloica, “pasat” je dva puta udario u policijsko vozilo.

“Izašao sam iz službenog vozila i stao sa bočne strane “pasata” na kome su stakla bila zatamljena. Držao sam pištolj u ruci, ubacio sam metak i repetirao. Prvo sam naredio “Stoj, policija”, zatim sam rekao “Stoj, pucaću”. U tim trenucima “pasat” me je očešao, a ja sam pao i došlo je do refleksnog opaljenja”, rekao je Beloica.

Metak koji je ispalio pogodio je Skarepa u vrat uslijed čega je on preminuo na putu do bolnice. Kod ubijenog nađeno je 10.000 eura, a registarske tablice na “pasatu” nisu pripadale tom vozilu.

Raica Beloica kazao je da je bjegstvo ljudi koji su se nalazili u “pasatu” moglo biti osujećeno i na drugi način, ali da je mislio da će vozač vidjeti njegov pištolj, uplašiti se i odustati od bijega.

Jugoslav Tintor, jedan od advokata okrivljenog kazao je da odbrana u optužnom prijedlogu osporava samo dvije rečenice: “da je počinio ubistvo na mah” i “da je ispalio projektil iz pištolja u prednje staklo vozila svjestan da može lišiti života oštećenog”.

“Postupao je kao policijski službenik u okviru redovnih aktivnosti. Njegovo postupanje ne može biti cijenjeno kao da je postupao neko ko nije policajac”, rekao je Tintor.

Fahrudinov otac: Htio je da se skloni s puta da prođe policija

Jusuf Skarep, Fahrudinov otac, naveo je u svom svjedočenju da je njegov sin nesrećne noći krenuo kod djevojke u selo Dolovo.

“Moj sin nikada nije imao problema sa policijom. Kako mi je ispričao njegov sapunik, oni su htjeli da se sklone sa puta da njime prođe policija. Ne znam porijeklo novca koji je pronađen kod Fahrudina”, pričao je Jusuf.

Suđenje Raici Beloici nastaviće se 7. i 8. aprila kada će biti saslušano nekoliko svjedoka i vještaka.

Izvor: Blic


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

 1. DABI ZNALI ISTINU TRAŽIMO OD MEDIJA DIREKTAN PRENOS.
  JER OVO JE OPŠTI DRUŠTVENI INTERES
  JER
  OČI CELOG SANDŽAKA SU UPRTE U KLJUČNOG SVEDOKA ( T.J. SUVOZAČA ) DA KAŽE ISTINU,

  ZBOG POLITIČKE KULTURE KAO TEKOVINE MODERNOG DRUŠTVA SUDU JE DATO PRAVO DA PRAVILNO RASUĐUJE I OSLUŠKUJE SUD NARODA
  ALI KRAJNJU REČ IMA NAROD, KAO SUVERENI POJEDINAC
  JER SE U NJEGOVO IME DONOSI PRESUDA. ZBOG TEHNIČKE NEMOGUĆNOSTI DA SVI GOVORE.

  A AKO PRENOSA NEMA ONDA JE JASNO DA SE RADI O SKRIVENOJ KORUPTIVNOJ MOČI KOJA TAJNO VUČE KONCE JER ZLOUPOTEBLJAVA PRAVO DA ZBOG TEHNIČKE NEMOGUĆNOSTI DA CEO NAROD GOVORI ZATO JE SUDIJI JE PRENESENO TO PRAVO – DA POPUT SPIKERA U IME NARODA.. DONESE PRAVILNU ODLUKU.
  O TOME KAKVA OSUDA TREBA DA BUDE POKAZALO JE JAVNO MNENJE I GRAĐANI TUTINA NA SKUPU U TUTINU.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.