Stijovićev resor donirao četiri vozila za opštine Andrijevica, Berane, Bijelo Polje i Plužine

0
60
Foto: Vlada Crne Gore

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede doniralo je četiri vozila za opštine Andrijevica, Berane, Bijelo Polje i Plužine.

Ministar Aleksandar Stijović uručio je danas četiri terenska vozila sa pogonom 4×4 marke “Dacia Duster” sa kompletnom opremom, predsjedniku Opštine Andrijevica Željku Ćulafiću, predsjedniku Opštine Berane Dragoslavu Šćekiću, u ime predsjednika Opštine Bijelo Polje – komandiru Službe spašavanja Milonji Rakonjcu, i predsjedniku Opštine Plužine Mijušku Bajagiću, sa namjenom da se koriste u operativnim aktivnostima službi opštine na poslovima zaštite stanovništva od prirodnih nepogoda, u prvom redu poplava, odrona i klizišta, ali i požara i drugih potencijalnih vanrednih okolnosti.

Iz ministarstva je saopšteno da su izvršni direktori Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) odobrili Grant Globoalnog fonda za zaštitu životne sredine (GEF) i Fonda za posebne klimatske promjene (SCCF) u iznosu od 8,6 milona dolara bespovratnih sredstava za regionalni Projekat „Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu“.

Projekat se sprovodi u državama sliva rijeke Drine (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Srbija). “Sredstva opredijeljena projektom su se na osnovu tehničkih razgovora predstavnika država sa Svjetskom bankom podijelila po procentualnom učešću država u slivu Drine. Crna Gora čini 32% sliva rijeke Drine”, podsjećaju iz ministarstva.

Implementaciona jedinica za sprovođenje projekta je u Crnoj Gori formirana u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Projektna implementaciona jedinica sastavljena je od članova institucija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za vode, Ministarstva finansija – Jedinica za tehničku podršku, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Iz ministarstva su najavili da će u narednom periodu biti nabavljena i oprema za druge aktivnosti, definisane kao prioritetne za unaprjeđenje funkcionisanja opština u domenu integralnog upravljanja prirodnim resursima u slivu Drine.

“Kao nastavak ovog, pokrenut je novi projekat Integralni razvoj koridora rijeka Save i Drine, u saradnji sa Svjetskom bankom, u okviru koga će biti pokrenuti radovi na regulaciji Grnčara i Lima, kroz izgradnju višenamjenskih obaloutvrda, a u cilju zaštite od poplava, jačanja operativnih službi i zaštite života stanovništva”, zaključuje se u saopštenju.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.