8. Decembar 2018

Održano još jedno zasjedanje BNV-a. I ovog puta konfuzija. Oprečne informacije iz dvije najjače liste. Iako je 23. novembra održana i zaključena prva sjednica Vijeća, medijima danas rečeno da je u pitanju nastavak.

Vijećnik Matice bošnjačke dr. Jahja Fehratović istakao da je i ova sjednica obilovala nepravilnostima, te da su i na prethodnom zasjedanju u nekoliko navrata ukazivali na nelegalno djelovanje koje su danas predstavnici većine u Vijeću pokušali da isprave.

I ovog puta nastavljena je praksa medijskog mraka koji traje od 2014. godine, gdje medijima nije dozvoljeno snimanje cijelog toka sjednice. Dr. Fehratović je zbog toga putem mobilnog telefona snimao sjednicu zbog čega je u jednom trenutku bio i fizički napadnut.

O konfuziji koja vlada u BNV svjedoči i izjava predsjednika Esada Džudža, koji je dva puta biran u samo 15 dana. Na postavljena pitanja daje odgovore o potpuno drugim temama. Za sebe kaže da je izabran za potpredsjednika.

Obje liste dobile su po dva potpredsjednika, a ove funkcije obavljaće Fuad Baćićanin i Muhedin Fijuljanin sa liste Samoopredjeljenje, kao i Sait Kačapor i Esad Rahić sa liste Vakat je. Lista “Vakat je” dobila je i mjesta potpredsjednika Izvršnog odbora i jednog člana ovog organa. Izvršni odbor koji čine predsjednik, potpredsjednik i pet članova, četiri resorna odbora i Savet Vijeća  koji čine Senat, Savjet za odnose sa vjerskim zajednicama i predsjednički savjet.

SANA – Hazma Škrijelj

FOTO: SANA

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles