19. Juni 2010

SAOPŠTENJE

Elektronske novine – Sandžak PRESS sebe obavezuje u buduće da će informisati sandžačku javnost istinito, objektivno i bez ikakve cenzure.

Pozivamo sve sandžačke internet stranice da to učinimo zajedno u cilju suzbijanja laži, monopola nad internet medijima i negativnih posljedica koje mogu prouzrokovati internet mediji.

Idealno sandžačko informisanje bi trebalo da se sadrži u nekoliko tačaka:

1. Objavljivati samo istinite vijesti, događaje i saopštenja, a u koliko postoji sumnja u istinitost neke vijest, da se to u tekstu naglasi kao predpostavka.

2. Za svaki tekst koji bude preuzet sa drugog sajta da se navede izvor.

3. Objavljivati vijesti sa tla cijelog Sandžaka, a tu spadaju gradovi Novi Pazar, Sjenica, Tutin ,Prijepolje, Nova Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje Plav i Gusinje.

4. Da u medijima imaju prostora Bošnjaci, Srbi, Crnogorci i svi drugi narodi i nacionalne manjine koji žive u Sandžaku.

5. Kada su u pitanju političke partije  da sve imaju ravnopravnog prostora u mediju, kada su u pitanju njihova dešavanja, i da kritike na njihov račun budu argumentovane. To su to na primjer stranke SDA, SDP, SNP, NPS, DPS i BS u Crnoj Gori i dr.

6. Kada je u pitanju Islamska zajednica, da se nazivom “islamska zajednica” naziva samo legitimna i legalna islamska zajednica i da se nazivima “muftija” i “reisulema” nazivaju samo legitimni muslimanski vođe i predstavnici.

7. Ovo saopštenje treba da važi za stranice: sadnzakpress.net, sandzaknews.com, sandzaknews.info, sandzaklive.rs, sandzakinfo.net,  sandzakinfo.com, sandzak-x.com i druge sandžačke internet stranice koje postoje ili koje će u buduće postojati.

Prihvatanje ove ponude od strane navedenih stranica ćemo smatrati kada ova ili ovakva vijest bude objavljena na navedenim internet stranicama.

Saopštenje dostaviti:

– navedenim internet stranicama

– državnim i bošnjačkim medijima

U potpisu: Uredništvo SandžakPRESS-a

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles