16. Mart 2018

Projekat rehabilitacije državnog puta Novi Pazar-Raška realizovaće se na inicijativu Grada Novog Pazara, sredstvima Svjetske banke, Evropske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, prenosi sajt tog grada.

Cilj projekta je, prema riječima gradskog urbaniste Elvira Hamidovića, povećanje opšte bezbjednosti na putnom pravcu, sa akcentom na bezbjednost pješaka, piše Ekapija.

“U sklopu projekta grad je predvidio da u 2019. godini obezbijedi i sprovođenje radova na dionici od Banjske petlje do izlaza iz grada prema Ribariću. Želimo da povećamo saobraćajnu bezbjednost na cjelokupnoj teritoriji Novog Pazara i stvorimo bolje uslove za dolazak potencijalnih investitora i poboljšamo uslove života i rada mještana na ovim trasama”, kazao je Hamidović.

On je rekao da je jedna od tema sastanka održanog u Novom Pazaru i uređenje autobuskih stajališta, postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, ali i definisanje pješačkih površina u okviru samih stajališta. Ulaganja na saobraćajnim dionicama prema Raški i Ribariću treba da osiguraju i bezbjedan promet teretnih vozila.

“U okviru puta Novi Pazar-Raška će tokom druge faze projekta biti izgrađena biciklistička staza, jer smo svjedoci da mnogo ljudi svakodnevno na toj trasi koristi bicikl kao prijevozno sredstvo”, rekao je Hamidović.

Foto: Ilustracija/shutterstock.com

Uređenjem putne trase prema Raški, eventualnim video nadzorom i adekvantnim instalacijama, riješiće se veliki problem noćnih auto trka, koje ugrožavaju bezbjednost ne samo učesnika već i slučajnih prolaznika.

Rok za okončanje izrade projektne dokumentacije je septembar ove, a radovi na terenu počeće u proljeće sljedeće godine.

Taj zadatak će najvjerovatnije biti povjeren preduzeću Novi Pazar put, jer kako je objašnjeno na sastanku, “riječ je o firmi koja je dokazala kvalitet, ali i koja već radi na održavanju pomenute trase”.

Milan Tanović, ispred projektantske firme MHM-projekt iz Novog Sada ističe da je sve predviđeno projektom bazirano na implementaciji potreba lokalne zajednice, navodi se.

(Ekapija)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles