22. Februar 2011

Predsjednik Bošnjačke stranke i crnogorski minister bez portfelja Rafet Husović u interview za portalanalitika.me, reagirajući na istraživanje Bošnjaci.Net o pocrnogorčavanju Bošnjaka, ustvrdio je da “Nema pritiska na Bošnjake uoči popisa”, pa iako nije našao za shodno da se prije iznošenja takve javne konstatacije makar konsultira sa istraživačima, da ima u uvid kakve podatke posjedujemo!

Mini star i predsjednik BS, koja je u crnogorskoj vladajućoj koalciji, u istom razgovoru tvrdi (o onome što su Bošnjaci.Net transparentno pisali), da je bilo pritisaka 2003., ali za ovaj popis možda je htio reći da sada, osam godina kasnije, ono što je preostalo od Bošnjaka, sada sami vrše pritisak na crnogorske popisivače (čitajte istrebljivače) kako bi ih vladajući “humanisti” i bošnjački šminkeri popisali kao Crnogorce.

Čestitamo gospodine Husoviću, ministre bez portfelja! Sjajno! Izvanredno odrađujete svoj posao, čak i više nego gospodar traži od vas i puno više nego su Bošnjaci očekivali od vas. Ipak, priznate ćete da nije uljudino obmanjivati javnost, posebno kada u istom interview sami sebe demantujete!

Prvo: Kažete da BS smatra da je popis stanovništva statistička kategorija… Vi to samo predpostavljate (smatrate), a mi podvlačimo da je to elementarno pravo svakog građanina o kojem nema pogađanja niti nagodbe. Niko to nama ne daje iz milosti. To su svjetski standardi demokracije!

Drugo: Odbacujete navode web magazina Bosnjaci.Net a da istovremeno vi gospodine ministre tvrdite. Opet, zar nije paradoks odbacivati navod a istovremeno sami tvrdite da nemate takve informacije o pritiscima i kupovini Bošnjaka. To se u „europskoj i građanskoj“ CG zove pocrnogorčavanje. Naravno da nemate takve informacije, vi ste sada Podgoričanin, gospodin mini star, i uz to daleko ste od naroda svog! Zaista ne možemo da shvatimo da se zarad tri poslanička mandata i jedne ministarske stolice treba prevariti bošnjački narod i sa zločincima naroda svog napraviti koaliciju. Zar se zbog jedne takve koalicije bošnjački narod treba tjerati da pere krvave ruke katila.

Treće: Kažete, odnosno nagađate, da muftija Zukurlić stoji iza svega. To nije istina gospodine ministre Husoviću. Ovo su pisali Bošnjaci koji godinama gledaju kako domaći izdajnici bošnjačkog naroda u CG i južnom Sandžaku, jeftino prodaju svoj narod i Sandžak. Ovo su stavovi svakog normalnog i nekorumpiranog Bošnjaka koji razmišlja o sebi i svojoj djeci. Takva je redakcija Bošnjaci.net!


Ministar Husović

Četvrto: Gospodine ministre Husoviću, već petu godinu rabite slogane, da su Bošnjaci glasali za nezavisnu CG. Bošnjaci su glasali po svojoj savjesti dok su se pojedinci dobro okoristili. O tome ćemo neke naredne prilike. Smatramo da je važnije da u javnost iznosite podatke, kako su Bošnjaci izigrani i prevareni od strane vladajuće DPS, jer je pao u vodu potpisani Sporazum koji dozvoljava autonomiju dijela Sandžaka u Crnoj Gori, a uz to i Zakon o pravima manjina koji je pao na Ustavnom sudu CG!

Peto: Koliko je CG demokratska o tome govore izvještaji međunarodnih i domaćih institucija u CG koje se bavi zaštitom ljudskih prava. Oni misle suprotno od vas ministre Husoviću. Zašto ih ne demantujete?

Šesto: Tačno je ministre Husoviću da je položaj Bošnjaka sve bolji u CG, ali samo kada se tiče rukovodstva BS. Vama je zaista odlično. Slažemo se sa vama da vi i vaši partijski drugovi nikada niste živjeli bolje nego sada. O tome mi nismo ni pisali, vi ste to sami javno priznali i mi se slažemo sa vama. Aferim!!!

Sedmo: Kažete da je 2003. godine bilo pritisaka na Bošnjake CG prilikom popisa stanovništva, danas, osam godina kasnije ti pritisci su još žešći. Vi to ne vidite, nažalost bošnjačka nacija u CG će to itekako osjetiti, pa iako ima onh Bošnjaka koji neće dozvoliti pocrnogorčavanje i pokrštavanje svojeg potomstva pod plaštom “građanske CG”!

Osmo: Ujedno tvrdite da DPS ne poštuje dogovore koje su postigli i potpisali sa vašom BS i vi ste još uvijek sa njima u koalciji?! Niste odgovorili kakvim mehanizmima vi raspolažete da ih prisilite da poštuju iste? Ko vam garantuje da i sada nije još gore nego tada?

Deveto: Što se tiče puta Plav – Podgorica i statusa Općina Gusinje i Petnjica, gospodine ministre, i mala bošnjačka djeca znaju za obmane vladajuće hunte.

I na kraju ne shvatljivo je da čelnici Bošnjačke stranke ne vide šta se valja s onu i s ovu stranu Lovćena. Pa vidite li oči vam prsle kako žestoku kampanju vode za građanina više procrnogorske i prosrpske stranke, a sa njima i crkve.
Konkretno, šta je BS uradila da pred ovaj popis podigne svijest Bošnjaka i da Bošnjake zašitite od asimilacije, odnosno nacija se kupuje / prodaje za sitne pare? Ustoličavanje nekoliko pojedinaca u Podgorici nije garancija za svijetlu budućnost Bošnjaka u CG i južnom Sandžaku. Prošetajte malo i do Rožaja, Plava, Bijelog Polja, Berana, Pljevalja…, Skoknite do sarajevske Ilidže, Kranja i Ljubljane, Luksemburga i Njemačke… umiješajte se među narod i pitajte ih ko ih potkupljuje i kolika je cijena nekog novopečenog Crnogorca. Ako to ne uradite onda uzimate previše prava da govorite u ime svih Bošnjaka.

Autor: Uredništvo Bošnjaci Net

Izvor: Bosnjaci.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles