Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru: Izlile se Raška i Trnavica, ugrožena domaćinstva

0
1511


Štab za vanredne situacije Novog Pazara proglasio je na današnjoj sjednici vanrednu situaciju na teritoriji ovog grada, a usled velike količine padavina praćenih jakim gradom, veličine oraha, javlja radio Sto plus.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je nakon sjednice da su povećani vodostaji Raške, Jošanice i Trnavice, te da su se na pojedinim mjestima te rijeke i izlile iz svojih korita.

“Prekinuti su i pojedini seoski putevi. Angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća i privrednih subjekata od posebnog značaja. Mašine su na terenu i nadamo se da će se šteta što prije sanirati. Tokom noći će ekipe Štaba za vanredne situacije dežurati i pratiti vodostaj rijeka”, poručio je Biševac.

Foto: SANA

Rukovodilac odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak kazao je da tokom nepogode nije bilo ugrožavanja života ljudi, ali da su vatrogasci-spasioci intervenisali dvadesetak puta.

“Svi oni kojima je potrebna pomoć mogu pozvati 1985 i naše ekipe će izaći na teren. Upozoravam građane da se pridržavaju propisanih mjera za ovakve situacije, posebno apelujem da se djeca ne kreću obalama i drugim mjestima na kojima im bezbednost može biti ugrožena”, dodao je Dupljak.

Obilne padavine, praćene i krupnim gradom, zahvatili su danas poslije podne područje Novog Pazara i okoline.

Zbog nemogućnosti kišne mreže da prihvati svu vodu, glavne gradske ulice bile su poplavljene, a voda se ulila i u brojne kuće i lokale.

Rijeka Raška se izlila u Jerki i Postenju, poplavivši velike površine njiva i vrtova, a Trnavica u naselju Ćerimidžinica.

Izvor: Radiostoplus.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.