Pritisak SPP-a urodio plodom – Grad Novi Pazar kupio parcelu za izgradnju škole u Šutenovcu

2

Tri godine traje borba mještana naselja Šutenovac i predstavnika Stranke pravde i pomirenja da ovo novopazarsko naselje dobije školu. Podsjećamo da je zahvaljujući naporima predstavnika SPP-a, država kroz Ministarsvo prosvjete obezbijedila sredstva za izgradnju škole.

Pritisak urodio plodom, pa je konačno Lokalna samouprava napravila prvi korak i sklopila kupoprodajni ugovor za zemljište na kojem je predviđena izgradnja škole. Dr. Ferid Bulić kazao da će inicijativa nastviti sve dok se škola ne izgradi i ne otpočne nastavni proces.

– Kao što je i široj javnosti poznato, ta škola je preko potrebna mještanima, pokrenuli smo inicijativu i imali razgovore u Beogradu još tada, da Vlada i Resorna ministarstva uzmu učešće sa sredstvima da se ta škola izgradi, tada se postavilo kao ozbiljno pitanje postojanja lokacije gdje bi se ta škola izgradila i mi smo identifikovali lokacije koje bi mogle da budu adekvatne za izgradnju škole ali sa druge strane, još jedan ozbiljan problem koji je postojao i dan danas postoji jeste pitanje koje se odnosi na usvajanje urbanističkog plana i izradu projekta kako bi izgledala ta škola, izdavanja potrebnih dozvola za šta je nadležna lokalna samouprava. Ja očekujem da ova naša inicijativa, ova naša borba bude djelotvorna i da uspjemo da završimo tu školu.

Naglasio da se što prije mora riješiti pitanje koje se odnosi na usvajanje urbanističkog plana i izradu projekta.

– Mi nećemo odustati do onog trenutka kada djeca iz tog naselja počnu da pohađaju časove u toj školi i drago mi je što su tada građani izašli dostojanstveno i tražili da im se obezbijedi lokacija za školu, to je problem koji postoji evo već 30 godina, djeca pohađaju nastavu u 3 smjene, kao što je i široj javnosti poznato, u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i „Rifat Burdžević Tršo“. Ja se nadam da ćemo imati malo više razumijevanja i da će se što prije uraditi izmjena generalnog urbanističkog plana i da će se nakon toga izraditi građevinski projekat kako će izgledati ta škola, da će se izdati potrebne dozvole i da ono što smo mi dogovarali da država uzme učešće, da izgradi školu posredstvom predsjednika SPP-a akademika Muamera Zukorlića i nas koji dolazimo sa tog područja i da će na kraju građani biti zadovoljni sa rješavanjem njihovog životnog pitanja.

Iz Stranke pravde i pomirenja poručili da će se uvijek boriti za interese građana u cijelju rješavanja nagomilanih problema.

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

2 KOMENTARI

  1. TAKVE USPJEHE I TO KAO OPOZICIJA MOZE DA POSTIGNE SAMO SPP I ZUKORLIC.

    SAD PAZITE DA TJELESNE USI ( RASIM I SULJO ) TO NE UKNJIZE KAO SVOJ USPJEH .

    4

    2

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.