Prijave studenata za stipendije Ministarstva prosvete do 31. oktobra

0
102

Prijavljivanje studenata na konkurse Ministarstva prosvete za dodelu stipendija trajaće do 31. oktobra dok će konkurs za stipendiranje najboljih studenata, odnosno za stipendiju “Dositeja” koju dodeljuje Fond za mlade talente, trajati od 1. novembra do 15. decembra, saopšteno je danas.

Konačne liste stipendista biće objavljene najkasnije do kraja januara, posle čega će početi isplate, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Navodi se i da student ima pravo da se prijavi na više konkursa ali da u skladu sa zakonom, može da primi samo jednu stipendiju koja je finansirana iz budžeta.

“U slučaju da student dobije više različitih stipendija, koje se finansiraju iz budžeta države, mora se odlučiti za jednu i ima obavezu da o tome obavesti instituciju od čije stipendije odustaje”, stoji u saopštenju.

Iz ministarstva su najavili da će upoređivati liste stipendista kako bi se “izbegla dupliranja stipendija”, što je kako se navodi, u skladu sa pozitivnim propisima i preporukama Državne revizorske institucije.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.