Zukorlić na sastanku sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope

0
233

Predstavnici poslaničkih grupa Narodne skupštine sastali su se danas sa izvestiocem Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) Akselom Šeferom.

Potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik PG ZA POMIRENjE SPP-USS-DSHV Usame Zukorlić, sa predstavnicima ostalih političkih stranaka koje čine vladajuću većinu, na sastanku su ukazali na značajan napredak koje je Republika Srbija ostvarila na svim poljima, a posebno u unapređenju vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava i demokratskih procesa.

Oni su govorili o uspešnoj reformi pravosuđa kojom je obezbijeđena potpuna nezavisnost i samostalnost sudija i tužilaca. Ukazali su na napredak koji je donio međustranački dijalog o unapređenju izbornih uslova i procesa.

Šef poslaničke grupe Za pomirenje Zukorlić je ukazao i na izazove u rješavanju pitanja ujednačavanja proporcionalne zastupljenosti manje brojnih naroda i državnim institucijama, kao i na izazov pitanja restutucije imovine Islamske zajednice koja i pored manjih pomaka je i dalje daleko od zadovoljavajućeg nivoa.

Predstavnici opozicionih poslaničkih grupa izneli su, pak, drugačije viđenje trenutne situacije u Srbiji.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji.
U okviru posjete prethodno je razgovarao sa predsjednikom Narodne skupštine dr Vladimirom Orlićem.

 

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.